Home Aplicații utile Aplicații de alergat, fitness și monitorizare activitate fizică pentru telefon Android

Aplicații de alergat, fitness și monitorizare activitate fizică pentru telefon Android

Scris de: Florin Groza
679 vizualizări
aplicatie de alergare telefon android

În acest articol vă recomand cele mai bune aplicații pentru alergare în 2021. Dacă sunteți pasionați de alergat și doriți să monitorizați performanțele, atunci cu siguranță o asemenea aplicație vă va fi foarte utilă.

Pe Magazinul Google Play există multe aplicații care monitorizează nu numai mișcarea și alergarea, ci și alte tipuri de activități sportive.

Evident, fiecare dintre aceste aplicații are caracteristici diferite, unele sunt într-adevăr complete și altele puțin mai puțin.

Cea mai grea parte este identificarea aplicației care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Din acest motiv am decis să scriu pentru fiecare aplicație de alergat și o descriere detaliată a funcțiilor. Pentru a înțelege pe deplin validitatea unei aplicații de alergare, este important să citiți și recenziile lăsate de utilizatori pe Google Play înainte de instalare.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de alergat gratis pentru telefon Android.

Samsung Health, cea mai bună aplicație pentru alergare și sport

Prima aplicație de alergat gratis din această listă este Samsung Health. Încep cu ea pentru că este una dintre cele mai instalate aplicații de monitorizare a activității fizice de pe Magazin Play.

Această aplicație este desigur compatibilă cu orice dispozitiv Samsung, dar și cu majoritatea telefoanelor cu Android.

Pe lângă monitorizarea tuturor parametrilor cu privire la alergare, această aplicație gratuită o puteți utiliza și pentru alte activități sportive: ciclism, drumeții, exerciții pentru abdomen, aerobic, canotaj, dans, biciclete și multe altele.

O altă opțiune utilă și interesantă este posibilitatea conectării telefonului mobil la multe modele de senzori pentru măsurarea ritmului cardiac. Conexiunea se face prin bluetooth.

Pentru a utiliza această aplicație, nu uitați să verificați dacă aveți GPS activat atunci când începeți alergarea. Înainte de a începe să alergați puteți, de asemenea, să stabiliți un obiectiv pe care să-l atingeți în km.

În timpul cursei de alergare veți auzi apoi o voce care vă va actualiza cu unele mesaje despre performanțele voastre.

O funcție utilă pe care o pune la dispoziție aplicația Samsung Health este pedometrul (contor de pași). Această funcție este activată implicit, astfel încât de fiecare dată când mergeți pe jos cu telefonul în buzunar, aplicația numără pașii făcuți.

Fiecare activitate pe care o desfășurați rămâne marcată în aplicație, astfel încât derulând calendarul, puteți vedea întotdeauna toate datele care vă interesează.

Cu toate acestea, această aplicație gratuită nu se limitează doar la monitorizarea activității dvs. sportive: ajută și să aveți un stil de viață sănătos și echilibrat.

Dacă doriți să încercați această aplicație pentru alergat o puteți descărca gratuit de pe Magazin Play de la acest link.

Citiți și articolul: Aplicație de numărat pașii.

Runtastic Running App, o aplicație de alergat simplă și eficientă

Runtastic este cu siguranță printre cele mai bune aplicații pentru alergare, mișcare și sport în general.

Această aplicație este gratuită și este compatibilă cu toate smartphone-urile Android produse în ultimii ani. La nivel mondial, această aplicație a fost descărcată de milioane de persoane și în prezent are 4,6 stele din 5 din peste 900.000 de recenzii.

Cu Runtastic, pe lângă alergare, puteți monitoriza mersul pe jos și mersul cu bicicleta.

De asemenea, poți să-ți stabilești obiective de fiecare dată când ieși să alergi pentru a fi motivat să le atingi. Runtastic are, de asemenea, opțiunea ”Shoe Tracking” care urmărește cât de mult ați folosit încălțămintea de gimnastică și vă avertizează când este timpul să înlocuiți încălțămintea.

În plus, datorită GPS-ului integrat, aplicația vă arată ruta pe harta pe care o puteți partaja pe internet împreună cu performanțele atinse și cu alți parametri din timpul alergării. Iată ce monitorizează Runtastic în timpul cursei de alergare:

 • distanța
 • timpul
 • viteza
 • altitudinea
 • calorii consumate
 • afișează pe hartă traseul efectuat

Dacă doriți, puteți alege, de asemenea, un plan de antrenament cardio dezvoltat de un expert fitness. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă alăturați comunității unde vă puteți compara performanțele cu prietenii și alți membri.

Aplicația Runtastic Running App este gratuită, dar în interfață prezintă reclame de publicitate. Unele opțiuni sunt disponibile doar contra cost.

Ca să instalați această aplicație de alergat gratis de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Citiți și articolul: Aplicație pentru mersul cu bicicleta.

Sportractive, una dintre cele cele mai bune aplicații de alergat gratis 2021

Cu un scor de 4,7 din 5 din peste 75.000 de recenzii, Sportractive este cu siguranță una dintre cele mai bune aplicații de alergat în 2021.

Ca și în cazul aplicațiilor anterioare analizate, aceasta este, de asemenea, gratuită și vă permite să monitorizați diferite activități sportive. Alergarea, ciclismul, drumețiile sunt doar câteva exemple, dar există multe altele. Această aplicație urmărește toate activitățile sportive și vă permite să vă atingeți mai ușor obiectivele impuse.

Înainte de a începe să utilizați aplicația este necesar să introduceți datele dvs. fizice, cum ar fi greutatea, înălțimea și vârsta. În acest fel, indicațiile furnizate de aplicație vor fi mai precise.

Iată principalele caracteristici ale aplicației Sportractive:

 • monitorizați peste 25 de activități sportive
 • măsurați viteza, timpul, caloriile arse, altitudinea și alte valori
 • afișează datele despre activitatea fizică cu diagrame
 • afișează traseul făcut pe hartă
 • permite să stabiliți obiective
 • suporta conexiunea bluetooth pentru a monitoriza ritmul cardiac
 • oferă recomandări vocale

Această aplicație oferă, de asemenea, posibilitatea de a partaja rezultatele online.

Datorită numeroaselor opțiuni puse la dispoziție și preciziei cu care măsoară performanțele sportive atinse, Sportractive este una dintre cele mai bune aplicații de alergare gratis pentru Android. Dacă doriți să o încercați apăsați pe acest link.

Running Distance Tracker, aplicație pentru alergare și mișcare Android

Running Distance Tracker este o aplicație de alergat pentru Android, una dintre puținele cu adevărat gratuite și care nu cere crearea unui cont sau vreo înregistrare.

Pe lângă faptul că ne ilustrează traseul pe o hartă GPS, ne arată distanța parcursă, timpul, viteza medie și caloriile pierdute. Dacă avem la dispoziție un senzor cardio, aplicația îl va folosi și pe acesta.

Running Distance Tracker este o aplicație de alergat foarte intuitivă: trebuie doar să atingeți un buton și începe deja să funcționeze.

Interfața grafica este simplă și ușor de înțeles, fără reclame de publicitate (până în prezent), în plus, există și un ajutor audio care ne încurajează în timpul cursei (ne spune despre progresul nostru).

În timp ce alergați, puteți asculta muzica și puteți controla cu ușurință volumul.

Unii utilizatori se plâng că în anumite circumstanțe pierd semnalul GPS, dar în realitate aceasta nu este o problemă a aplicației, ci a telefonului mobil; cu unele modele de smartphone semnalul nu se pierde niciodată, chiar și atunci când suntem în pădure.

De asemenea, precizia măsurătorilor distanței parcurse depinde de calitatea GPS-ului nostru; dacă avem pe telefon un GPS de slabă calitate, datele din timpul alergărilor vor fi aproximative (viteza în acest caz va părea absurdă, pentru că aplicația va arăta ca și cum am fi parcurs câțiva kilometri în câteva secunde).

Dacă doriți să încercați această aplicație pentru alergare și mișcare o puteți instala de pe Magazin Play de la acest link.

Alte articole interesante de citit

Adaugă un comentariu la acest articol