Home Aplicații utile Aplicații de desenat pe telefon sau tabletă Android

Aplicații de desenat pe telefon sau tabletă Android

Scris de: Florin Groza
1407 vizualizări
aplicatii de desenat android

Top cele mai bune aplicații de desenat gratis pe telefon sau tabletă Android în 2021.

Desenul digital a evoluat foarte mult în ultimul timp mulțumită numeroaselor aplicații de desenat, care permit crearea unei schițe rapid și simplu pe telefon sau tabletă Android, folosind degetul sau un stylus pen.

În acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații de desen gratis pentru telefoane și tablete Android.

Citește și articolul: Aplicații de editat poze.

Aplicație de desenat bună și simplă, ibis Paint X

ibis Paint X este o aplicație de desenat pentru Android, care funcționează foarte bine pe telefon, dar pe tablete reușește să ofere cele mai bune rezultate datorită ecranului mai mare.

Aplicația pune la dispoziție toate instrumentele posibile pentru desenul cu mâna liberă, pornind de la peste 140 de pensule diferite, cum ar fi airbrushes, stilouri, pixuri, creioane, etc. Fiecare dintre aceste pensule poate fi modificată în continuare în mărime și opacitate.

În timpul desenării, puteți foarte ușor să măriți sau să micșorați cu o simplă atingere, să rotiți sau să selectați o zonă.

Suportă desenul pe straturi infinite și fiecare strat se poate modifica opacitatea și transparența, duplicarea, fuziunea, adunarea, scăderea, etc.

După cum vă puteți imagina, ibis Paint este o aplicație potrivită pentru cei care știu deja cum să deseneze și care doresc un instrument practic pentru a desena pe un dispozitiv mobil; este adevărat că aplicația poate fi folosită de toată lumea, dar persoanelor care nu știu să deseneze le va fi greu să învețe direct cu această aplicație

O caracteristică foarte utilă, absentă la majoritate aplicațiilor de desen, este faptul că puteți să creați un videoclip (în format .mp4) cu procesul desenului și să-l distribuiți pe Facebook sau YouTube. Pentru instalare apăsați aici.

Citește și: Aplicații de scris pe poze.

Cea mai bună aplicație de desen pe telefon Android, Adobe Photoshop Sketch

Adobe Photoshop Sketch este una dintre cele mai bune aplicații de desenat gratis pe telefoane și tablete Android.

Interfața grafică este foarte intuitivă și aplicația pune la dispoziție numeroase creioane, pensule, gume de șters și vopsele cu o varietate infinită.

Această aplicație este recomandată mai mult profesioniștilor din acest sector, dar poate fi încercată și de simplii pasionați de desen. Pentru instalare de pe Google Play apăsați aici.

Infinite Painter, una dintre cele mai bune aplicații de desenat pe telefon Android

Infinite Painter este o aplicație de desenat care pune la dispoziție peste 100 de tipuri de pensule grupate pe categorii.

Interfața grafică este foarte bine structurată pentru a facilita munca. Butoanele relevante sunt toate aliniate în partea inferioară a ecranului, astfel sunt ușor accesibile.

Aplicația permite să creați straturi infinite și este optimizată pentru cele mai utilizate stylus pen.

Este posibil să importați imagini din galerie, direct de la cameră sau de pe internet. Desenele se pot salva până la dimensiunea 2048×2048 și în formatele JPEG, PNG și PSD.

Chiar dacă nu toate opțiunile sunt disponibile gratis, aplicația oricum oferă destule opțiuni ca să desenați pe telefon sau tabletă. Pentru instalare apăsați aici.

SketchBook – Draw & Paint, aplicație pentru desen ușor de folosit

SketchBook – Draw & Paint este o altă aplicație de desenat pe telefon sau tabletă Android, care pune la dispoziție numeroase pensule, elemente grafice și instrumente de bază pentru desen.

Aplicația are o interfață grafică foarte ușor de înțeles, este gratis în totalitate și nu cere nici înregistrare. Pentru instalare de pe Magazin Google Play apăsați aici.

How to Draw – Easy Lessons, aplicație care te învață să desenezi

Dacă dorești să te apropii de lumea desenului, dar nu știi cu ce să începi, poți să încerci o aplicație care te învață să desenezi, cum ar fi How to Draw – Easy Lessons, dezvoltată de compania ArtelPlus.

Aplicația permite designerilor începători să experimenteze cu aproximativ 70 de tipuri diferite de desene și să învețe pas cu pas să picteze animale, figuri umane și multe altele.

Deoarece această aplicație de desen este gratuită, reprezintă un stimulent excelent pentru a încerca să înveți să desenzi, apoi, eventual, să încerci alte aplicații care oferă mai multe opțiuni.

Instalează How to Draw – Easy Lessons pe telefon sau tabletă de pe Google Play.

Clover Paint

Clover Paint, dezvoltată de compania Fareast Inc, este o aplicație foarte complexă pentru pictură și desen și dedicată unui public mai experimentat.

Aplicația Clover Paint este concepută pentru a optimiza aspectul tactil al dispozitivelor mobile, care poate fi, de asemenea, dezactivat pentru a intra direct în spațiul modului doar stilou, pentru a utiliza diferitele stilouri, care vor avea și suport pentru presiune și viteză

Aplicația oferă posibilitatea de a utiliza straturi infinite, în funcție de memoria dispozitivului; vă permite să personalizați dimensiunea pânzei, să importați și să exportați în PSD și oferă o gamă largă de alte opțiuni și instrumente pentru a putea desena mai bine.

Aplicația nu este gratuită, în acest moment costă aproximativ 25 de lei și o puteți cumpăra de pe Google Play.

Alte articole interesante de citit

Adaugă un comentariu la acest articol