Home Aplicații utile Aplicații de recunoscut plante, flori sau copaci

Aplicații de recunoscut plante, flori sau copaci

Scris de: Florin Groza
901 vizualizări
aplicatie de recunoscut plante flori copaci

Cele mai bune aplicații de recunoscut plante, flori sau copaci in 2021.

Sunteți pasionați de plante și flori, dar cunoștințele voastre în botanică sunt limitate? Vă plimbați des prin parc și ați dori să cunoașteți numele plantelor sau florilor pe care le întâlniți?

Ca să identificați numele plantelor aveți nevoie doar de un smartphone, conexiune la internet și să instalați una dintre cele mai bune aplicații de recunoscut plante și flori.

Iată o listă cu aplicații de recunoscut plante și flori gratis, care vă ajută să cunoașteți numele tuturor plantelor în doar câteva secunde.

PlantNet, cea mai bună aplicație de recunoscut plante și flori

Realizată de unele centre de cercetare franceze (printre care CIRAD, Centre de coopération internationale en recherche agronomique pour le developpement), PlantNet este o aplicație gratuită disponibilă atât în Magazinul Google Play cât și în App Store, care vă permite să recunoașteți florile și plantele foarte ușor și rapid.

Funcționarea este extrem de simplă: deschideți aplicația,  încadrați o frunză sau o floare, faceți o fotografie și așteptați câteva secunde, apoi PlantNet va compara imaginea cu rezultatele deja prezente în baza de date și va furniza răspunsul corect.

Ca să instalați aplicația care recunoaște plante PlantNet pe telefon cu Android apăsați aici, pentru iOS apăsați aici.

PictureThis, aplicație gratis de identificat plante și flori

Dacă doriți să identificați plantele și florile în timpul plimbărilor în parc sau în timpul drumețiilor la munte, atunci neapărat trebuie să instalați aplicația gratuită PictureThis.

Utilizarea acestei aplicații de recunoscut flori și plante este foarte simplă: deschideți aplicația, îndreptați camera telefonului spre floarea sau planta dorită și faceți o fotografie. În câteva secunde aplicația va compara fotografia voastră cu cele prezente în baza de date și vă va furniza numele și o descriere detaliată.

Baza de date a aplicației PictureThis include peste 4000 de specii de plante și flori.

În plus, PictureThis nu este utilă doar pentru recunoașterea plantelor, ci poate fi folosită și pentru socializare și pentru a interacționa cu o comunitate de persoane pasionate de plante și flori.

De exemplu, fotografia pe care o faceți poate fi distribuită altor utilizatori care utilizează aplicația și în cadrul aplicației puteți să vizualizați poze de plante și flori făcute de alți utilizatori.

Dacă vedeți o fotografie care vă interesează puteți să adresați o întrebare despre planta din imagine și să primiți răspunsuri din partea experților în domeniul grădinăritului.

Cele mai frumoase imagini postate pe PictureThis sunt apoi republicate pe pagina oficială a aplicației de pe Facebook, Twitter și Instagram.

Ca să instalați aplicația pe Android apăsați aici, pentru iOS apăsați aici.

Flower Checker, aplicație care identifică plantele cu ajutorul unor experți în botanică

Simplă și ușor de folosit, Flower Checker este o aplicație de recunoscut plante realizată de un grup de experți în botanică din Cehia.

Aplicația nu este gratis, dar costă mai puțin de un euro.

Acestă aplicație este un pic mai deosebită de celelalte prezentate până acum: recunoașterea florilor și a plantelor nu se face automat, ci este încredințată unei echipe de experți.

Dacă întâlniți o floare sau o plantă pe care nu o cunoașteți, lansați aplicația, faceți o poză plantei și așteptați maxim 24 de ore. În acest timp experții în botanică vor identifica specia și vă vor furniza toate informațiile pe care le căutați.

Ca să instalați aplicația pe telefon Android apăsați aici, pentru iOS apăsați aici.

PlantSnap, aplicație de recunoscut plante din toată lumea

Cine caută o aplicație de recunoscut plante poate să încerce PlantSnap, care vă permite doar în câteva secunde să identificați plante, flori, ciuperci sau copaci din toată lumea.

Utilizarea este asemănătoare cu a celorlalte aplicații prezentate mai sus. Descărcați și instalați aplicația de pe Magazin Play, apoi ca să identificați o plantă trebuie să deschideți aplicația și să faceți o poză plantei.

Imediat aplicația vă va oferi toate informațiile despre plantă, informații care provin dintr-o bază de date imensă cu un catalog care cuprinde peste 500.000 de plante.

Plantele pot fi identificate și din pozele deja salvate în galeria telefonului.

Mai jos găsiți și un videoclip în care este prezentată aplicația și cum trebuie folosită.

Aplicația PlantSnap este gratuită, dar în interfață prezintă reclame de publicitate. Dacă doriți să eliminați publicitatea trebuie să cumpărați un abonament lunar sau anual.

Ca să descărcați și să instalați această aplicație care recunoaște plante de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Alte articole interesante de citit

Adaugă un comentariu la acest articol