Home Aplicații utile Cel mai bun antivirus Android gratuit în 2022

Cel mai bun antivirus Android gratuit în 2022

Scris de: Florin Groza
17666 vizualizări
antivirus gratis telefon android

Descarcă cel mai bun antivirus Android gratuit 2022.

Oricine are un smartphone Android știe că trebuie să-și protejeze dispozitivul împotriva amenințărilor informatice, cum ar fi malware și viruși.

Cum poate fi obținută acestă protecție? Descărcând și instalând pe telefon o aplicație antivirus Android gratis de pe Magazin Play. Multe dintre aceste aplicații antivirus sunt disponibile și în limba română.

Înainte să vedem care este cel mai bun antivirus Android gratuit 2021, haideți să vedem unele păreri dacă aceste aplicații de securitate sunt utile sau, odată instalate, nu ajută deloc la protecția dispozitivului.

Este necesar un antivirus pe telefon Android?

În ultimul timp s-au descoperit tot mai multe aplicații care conțin malware, chiar și pe Magazin Google Play, unde toate aplicațiile sunt foarte bine verificate înainte de a fi incluse în catalog.

Dacă obișnuiți să instalați multe aplicații pe telefon, un antivirus bun este obligatoriu. Mai ales dacă instalați aplicații în format APK din surse necunoscute sau de pe alte depozite de aplicații, cum ar fi Aptoide. Și dacă faceți des schimb de fișiere (apk, poze, video sau documente) cu alte telefoane sau vă conectați la rețele WiFi libere este recomandat să instalați o aplicație antivirus.

Dacă vă limitați să folosiți telefonul fără să instalați aplicații sau să faceți schimb de fișiere, practic să-l folosiți doar să telefonați și să faceți poze, fără să navigați pe internet, atunci un antivirus este inutil. Dar mă îndoiesc că este cineva care nu dorește să instaleze o aplicație/ joc pe telefon, să navigheze pe internet sau să primească o poză sau videoclip pe WhatsApp sau Messenger.

Câteva cuvinte despre Google Play Protect:  în 2012 Google a introdus un sistem antivirus automat numit Google Bouncer, care apoi a fost transformat în Google Play Protect, un sistem antivirus care scanează în mod regulat aplicațiile instalate pe dispozitiv. Este inclus în Magazin Play.

Din păcate, după cum a fost demonstrat în nenumărate teste antivirus independente, Google Play Protect este foarte departe de a putea fi numit un antivirus Android bun, după părerea mea. Detectarea amenințărilor este foarte slabă și generează multe rezultate fals pozitive. Test AV-Test, test AV-comparatives.

Apoi să nu uităm de toate aplicațiile cu malware găsite pe Magazin Play, descărcate de sute de mii sau milioane de ori, pe care Google Play Protect nu le-a detectat.

Iată de ce este bine să aveți instalat un antivirus Android bun pe telefon, chiar dacă instalați aplicații doar de pe Magazin Google Play.

Haideți să descoperim care este cel mai bun antivirus Android gratuit în 2022.

Cel mai bun antivirus Android gratuit 2022, Avast Free

Avast Antivirus este una dintre primele alegeri când este vorba de protecția telefonului Android. Acest antivirus gratis este, de asemenea, folosit de mulți utilizatori și pentru calculatorul lor. Cu Avast puteți să vă protejați eficient dispozitivul mobil de amenințări și atacuri de la aplicații cu malware.

Odată ce ați descărcat Avast Antivirus pe telefon, obțineți o aplicație de securitate completă care vă permite să monitorizați orice aplicații sau date prezente pe telefonul Android.

Potrivit statisticilor, Avast Antivirus reușește să detecteze și să elimine aproximativ 100% din virușii care ar putea afecta sistemul de operare Android. În plus, aplicația nu are nevoie de multe resurse pentru a funcționa bine, deci nu încetinește telefonul și nu descarcă bateria.

Pe lângă funcțiile de securitate, Avast Antivirus pune la dispoziție gratuit și câteva opțiuni utile, cum ar fi eliminarea fișierelor inutile, blocarea numerelor de telefon care vă deranjează, în timpul navigării pe internet blochează site-urile web periculoase și optimizează consumul bateriei.

Avast Antivirus se poate instala gratis de pe Magazin Play, dar în versiunea gratuită sunt reclame de publicitate. Dacă doriți, puteți să cumpărați versiunea ”Premium” care este fără publicitate și mai pune la dispoziție unele opțiuni utile în plus. Apasă aici pentru download și instalare.

Citiți și articolul: Aplicatie de curatare si optimizare Android.

Antivirus free Android, Avira Security 2022

Avira Antivirus este un antivirus gratuit pentru Android pe care îl puteți descărca pe orice dispozitiv de pe Google Play.

Potrivit specialiștilor în securitate, Avira reușește să detecteze și să elimine în timp real 99,8% din amenințări, dar uneori mai generează alarme false pentru aplicații bune instalate de pe Magazin Play.

Ceea ce este remarcabil în legătură cu această aplicație este interfața, care este foarte frumoasă și ușor de înțeles. Oricine poate folosi această aplicație în cel mai bun mod, protejându-se împotriva virușilor și a programelor malware care ar putea infecta telefonul Android.

În plus, Avira Antivirus mai pune la dispoziție și unele funcții utile, cum ar fi blocarea și localizarea telefonului dacă îl pierdeți sau vă este furat, blochează aplicațiile instalate pe telefon cu parolă, protejează camera foto și microfonul ca să nu fiți spionați și arată pentru fiecare aplicație instalată ce date personale folosește.

Avira Antivirus Security 2022 în versiunea gratis are reclame de publicitate, dacă doriți să eliminați publicitatea puteți să cumpărați versiunea cu plată, care mai adaugă unele opțiuni utile. Apăsați aici pentru descărcare și instalare de pe Magazin Play.

Citiți și articolul: Top aplicații Android 2021.

Antivirus gratuit fără reclame de publicitate, Sophos Mobile Security

Sophos Mobile Security este o aplicație antivirus complet gratuită, fără reclame de publicitate și se poate folosi fără nici o limită.

În diferitele teste comparative efectuate de specialiștii în securitate informatică, Sophos Mobile Security a obținut mereu punctaj maxim în ceea ce privește detectarea și eliminarea aplicațiilor malware.

În plus, pe lângă protecția antivirus în timp real, oferă numeroase alte opțiuni utile pentru protecția telefonului, cum ar fi de exemplu filtrarea și blocarea site-urilor web cu conținut periculos în timpul navigării pe internet, blocarea și localizarea telefonului în cazul in care îl pierdeți, puteți să blocați cu parolă accesul la aplicațiile instalate pe telefon, analizează rețelele Wi-Fi la care vă conectați, puteți să blocați anumite numere de telefon care vă deranjează cu apeluri nedorite și multe altele.

Chiar dacă Sophos Mobile Security oferă toate aceste opțiuni este o aplicație care nu are un impact negativ asupra sistemului, deci nu îngreunează buna funcționare, nu consumă multe date mobile pentru actualizare și nu consumă energia bateriei.

În acest moment Sophos Mobile Security este cea mai completă suită de securitate, cu cele mai multe opțiuni disponibile gratis și fără publicitate. Pentru instalare apăsați aici.

Citiți și articolul: Aplicatie de editat poze.

Descarcă antivirus Android gratuit în limba română, Bitdefender Free

Versiunea mobilă Bitdefender ocupă întotdeauna un loc fruntaș în testele comparative. Este un antivirus dezvoltat de o companie românească.

În prezent Google Play arată că are peste 5 milioane de instalări și peste 85 de mii de feedback, cu o medie de 4,5 stele din 5.

Scanarea este foarte rapidă și are un impact foarte redus asupra resurselor hardware, dar din păcate, versiunea gratuită oferă doar antivirusul, dacă doriți alte opțiuni trebuie să le cumpărați.

Țin să evidențiez că nu există nici o diferență în ceea ce privește motorul antivirusului între versiunea gratis și cea premium, deci dacă sunteți interesați să aveți instalat pe dispozitivul Android doar un antivirus bun, atunci Bitdefender este soluția ideală.

Dacă doriți să treceți la versiunea premium, pe lângă excelenta protecție oferită, Bitdefender mai oferă și unele funcții utile, cum ar fi controlul paginilor web în timp real când navigați pe internet și să localizați dispozitivul, eventual să blocați și să ștergeți datele importante de pe telefon de la distanță, în cazul în care pierdeți telefonul sau vă este furat.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții gratis pentru protecția telefonului vostru, Antivirus Bitdefender Free merită încercat. Link pentru instalare.

Citiți și acest articol util: Blocare apeluri de la numere private.

Security Master (CM Security), antivirus gratuit pentru Android

Security Master, cunoscut și cu numele CM Security, este una dintre cele mai bune aplicații antivirus gratis pentru Android.

Pe lângă faptul că protejează foarte eficient dispozitivul, Security Master pune la dispoziție numeroase funcții utile, cum ar fi blocarea aplicațiilor instalate cu parolă, curăță telefonul de fișiere inutile, blochează numerele de telefon care deranjează cu apeluri nedorite, localizează telefonul furat sau pierdut și multe altele.

O opțiune foarte utilă pusă la dispoziție de aplicația Security Master este SafeConnect VPN, astfel, activând acestă opțiune, puteți să schimbați adresa IP pentru o mai bună protecție a identității atunci când navigați pe internet și puteți să accesați conținut restricționat în anumite țări (de exemplu canale TV sau video pe YouTube).

Interfața grafică este foarte intuitivă și ușor de înțeles, astfel chiar și utilizatorii care nu au mai folosit o aplicație de securitate nu vor întâmpina greutăți la utilizarea aplicației.

Ca să instalați Security Master pe telefon de pe Magazinul Play apăsați aici.

Citiți și articolul: Aplicații Android fără Magazin Play.

Antivirus Android gratis cu protecție în timp real, Safe Security

Safe Security (fost 360 Security) este una dintre cele mai descărcate aplicații de securitate pentru Android: în prezent Magazinul Play arată peste 500 de milioane de descărcări și are o medie de 4,6 stele din 5.

După instalare, acest antivirus Android gratis analizează tot conținutul dispozitivului și apoi pune la dispoziție protecție în timp real blocând amenințările înainte ca acestea să ajungă pe telefon.

Pe lângă funcțiile de securitate, Safe Security oferă și alte instrumente utile, cum ar fi eliberarea spațiului pe telefon eliminând fișierele inutile, posibilitatea de a bloca de la distanță telefonul dacă îl pierdeți sau vă este furat, optimizează memoria RAM și bateria, blochează numerele de telefon care vă deranjează și multe altele.

Interfața grafică este foarte intuitivă, cu toate funcțiile ușor de accesat. Imediat se înțelege funcționarea aplicației. Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Antivirus gratis pentru telefon Android, AVG Free

Un alt antivirus Android gratuit, care ocupă întotdeauna un loc fruntaș în testele AV-Test, este AVG Free.

Interfața grafică este foarte bine realizată și intuitivă, cu toate principalele funcții ușor de accesat.

După instalare, aplicația analizează rapid tot conținutul dispozitivului, apoi va rula în fundal protejând telefonul în timp real.

Pe lângă opțiunile antivirus, AVG mai pune la dispoziție alte funcții utile, cum ar fi optimizarea sistemului, blocarea aplicațiilor instalate cu parolă sau schemă, navigare pe internet prin VPN, optimizarea bateriei și un antifurt care vă permite să blocați și să localizați telefonul furat sau pierdut.

În versiunea gratuită AVG prezintă în interfață reclame de publicitate, dar dacă doriți, puteți să cumpărați versiunea plătită, fără publicitate și care mai oferă unele opțiuni în plus. Pentru download de pe Magazin Play apăsați aici.

Kaspersky Mobile, un antivirus Android gratuit fără reclame de publicitate

Kaspersky Mobile este un antivirus Android gratuit și bun, care apără eficient telefonul sau tableta de diferitele amenințări care pot fi întâlnite pe internet.

Acestă aplicație de securitate se configurează în doar câteva momente și oferă un nivel avansat de protecție. Iată care sunt principalele caracteristici incluse în versiunea free.

Kaspersky Mobile Antivirus este o suită indispensabilă dacă doriți să păstrați în siguranță datele de pe telefonul Android. Cu ajutorul acestei aplicații veți putea scana întregul telefon mobil sau doar aplicațiile și arhivele.

Motorul de scanare Kaspersky este excelent, include funcții de protecție avansate, iar analiza telefonului se efectuează în puțin timp.

În ultimele teste realizate de specialiștii de la AV-Test, Kaspersky Mobile Antivirus a obținut punctaj maxim în ceea ce privește protecția și opțiunile disponibile.

În versiunea gratis, Kaspersky Mobile Antivirus oferă și un filtrul pentru apeluri, SMS și MMS, cu care puteți crea o listă neagră de numere de telefon care vă deranjează cu apeluri sau mesaje nedorite.

Kaspersky Mobile Security include, de asemenea, un anti-furt (modul de alarmă), precum și printr-un sistem de control avansat prin SMS vă permite să vă protejați datele, eventual să le ștergeți, sau să blocați smartphone-ul în cazul pierderii sau furtului.

În plus, puteți trimite un SMS pentru a urmări telefonul pierdut, primind coordonatele GPS (vizibile pe Google Maps) ale locației în care se află dispozitivul.

Ca să activați funcția anti-furt trebuie să vă creați un cont gratuit pe site-ul Kaspersky de unde, apoi, puteți să gestionați toate opțiunile oferite de anti-furt.

Interfața aplicației este foarte elegantă și ușor de înțeles. Toate opțiunile sunt clare și ușor de accesat, astfel, chiar și cei mai nepricepuți utilizatori, nu vor avea probleme să configureze aplicația.

În meniu sunt și unele legături spre alte aplicații utile și gratis dezvoltate de specialiștii de la Kaspersky, cum ar fi ”Battery Life”, o aplicație utilă pentru baterie sau ”Secure Connection”, o aplicație care vă permite să vă conectați la internet în siguranță.

O caracteristică demnă de luat în seamă, nu prea des întâlnită la aplicațiile gratuite, este lipsa publicității din interfață.

Kaspersky Mobile Antivirus este, poate, cel mai bun antivirus Android, simplu de configurat și are un impact mic asupra resurselor telefonului, astfel nu împiedică funcționarea și nu descarcă bateria.

Din păcate, versiunea gratis este destul de limitată, multe alte funcții utile, cum ar fi protecția în timp real, actualizările automate, blocarea aplicațiilor cu parolă, protecția web și anti-phishing sunt disponibile doar contra cost, plătind un abonament lunar sau anual.

Ca să instalați Kaspersky Mobile de pe Magazinul Google Play apăsați pe acest link.

Antivirus gratis pentru Android care nu îngreunează telefonul, GO Security

GO Security este una dintre cele mai bune aplicații antivirus Android gratis: oferă protecție în timp real, analizează rețelele Wi-Fi și blochează cu parolă accesul la aplicațiile instalate pe telefon.

Dacă sunteți în căutarea unui antivirus Android gratuit, o soluție poate fi GO Security.

GO Security oferă un motor antivirus puternic cu protecție în timp real, care protejează eficient telefonul de malware, spyware și viruși.

Ca să porniți analiza telefonului trebuie doar să apăsați pe ”SCAN Apps & System”, astfel GO Security va căuta eventualele amenințări care se găsesc deja pe telefon.

Analiza durează puțin, dar depinde de volumul de date și aplicații instalate pe dispozitiv.

La terminarea scanării aplicația crează o listă cu toate amenințările găsite și aplicațiile care prezintă riscuri pentru intimitate și confidențialitate. Apăsați pe ”Resolve all” și GO Security va elimina toate amenințările găsite.

Există și o opțiune numită ”Deep Scan” care analizează fișierele stocate pe cardul de memorie.

GO Security oferă o opțiune utilă, numită AppLock, care permite să blocați cu parolă anumite aplicații instalate pe telefon. Opțiune foarte utilă ca să blocați de exemplu Messenger, Skype sau WhatsApp, astfel nimeni nu vă poate spiona mesajele când nu aveți telefonul sub control.

Dacă folosiți acestă opțiune trebuie să furnizați o adresă e-mail validă, astfel, dacă uitați parola setată, o puteți recupera foarte ușor prin e-mail.

Dacă activați opțiunea ”Intruder Alert”, aplicația face o poză persoanei care tastează codul PIN greșit, astfel vă dați seama cine încearcă să vă spioneze telefonul. Bineînțeles că mai întâi trebuie să activați blocarea cu parolă.

”Phone Alarm” permite să setați o alarmă care începe să sune în momentul în care cineva vă mișcă telefonul. Folosirea este simplă, apăsați pe pictograma centrală unde este scris ”ACTIVATE” și aveți 5 secunde să așezați telefonul. Este recomandat să setați o parolă pentru alarmă, astfel cine vă mișcă telefonul nu poate dezactiva alarma.

Cu ajutorul funcției ”Memory Boost”, aplicația vă permite să analizați și să optimizați memoria RAM oprind acele aplicații care rulează în fundal și ocupă inutil memoria. Este o opțiune utilă, care trebuie folosită doar în cazul în care vedeți că telefonul funcționează greu.

GO Security pune la dispoziție și un browser securizat pentru navigarea pe internet în siguranță, astfel, în timpul navigării, aplicația analizează în timp real site-urile vizitate și vă avertizează de eventualele amenințări.

La fiecare sesiune terminată, browser-ul șterge toate datele, astfel nu rămân urme despre site-urile vizitate.

O opțiune foarte utilă pusă la dispoziție de acest antivirus Android este ”Battery Saver”. Cu acestă funcție puteți să analizați starea bateriei și să vedeți care aplicații consumă mai multă energie.

În momentul în care energia bateriei este foarte puțină, aplicația vă recomandă unele acțiuni ca să economisiți energia rămasă.

GO Security oferă și o opțiune cu care puteți să analizați rețeaua Wi-Fi la care vă conectați, astfel puteți să vedeți dacă există pericole sau vulnerabilități, dacă conexiunea este criptată, numărul dispozitivelor conectate și viteza conexiunii la internet.

Este o opțiune foarte utilă atunci când vă conectați la diferite rețele Wi-Fi libere, astfel vă ați seama dacă prezintă pericole pentru dispozitivul vostru.

Interfața aplicației este frumoasă și ușor de înțeles. Se bazează pe schimbarea culorilor, astfel dacă totul este în regulă este de culoare albastră deschis, iar în momentul în care găsește o amenințare, culoarea se schimbă în roșu.

În interfață există și o legătură (Clean Junk) spre o aplicație de curățat telefonul, numită ”Go Speed”, dezvoltată tot de acestă companie.

Dacă doriți o puteți instala, astfel puteți să curățați telefonul de fișiere inutile care ocupă inutil spațiul pe telefon.

În concluzie pot să spun că GO Security este o aplicație antivirus bună, cu numeroase opțiuni utile și cu un impact mic asupra resurselor, deci nu încetinește buna funcționare a telefonului și nu consumă energia bateriei.

Aplicația este gratis datorită publicității, care uneori poate fi deranjantă, dar dacă aplicația vă place, puteți să cumpărați versiunea contra cost fără reclame de publicitate și care oferă unele opțiuni în plus.

GO Security se poate instala de pe Google Play apăsând pe acest link.

Antivirus Android bun parțial gratuit, Norton Mobile Security

Norton Mobile Security este faimosul antivirus produs de compania Symantec, în versiune parțial gratuită pentru smartphone Android.

Versiunea gratuită nu oferă prea mult; după instalare pentru o perioadă de 30 de zile puteți să folosiți toate opțiunile premium, dar după această perioadă ori cumpărați un abonament (aproximativ 30 de euro pe an) ori rămâneți cu puținele opțiuni gratuite, dar care oricum sunt cele principale pentru securitatea telefonului.

Pe lângă opțiunile de securitate, versiunea gratuită pune la dispoziție și opțiunea de blocare a telefonului cu un SMS în cazul în care îl pierdeți sau vă este furat.

Este adevărat că dacă cumpărați un abonament anual funcțiile de securitate sunt mult mai numeroase, de exemplu puteți să localizați telefonul furat, să ștergeți de le distanță datele sensibile de pe telefon, sunt controlate automat aplicațiile care au un comportament suspect sau consumă bateria, dar tocmai pentru că aceste opțiuni lipsesc, versiunea gratis are un impact foarte redus asupra bunei funcționări a telefonului.

Ca să instalați Norton Mobile Security de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Alte articole interesante de citit

6 comentarii

George 19 august, 2019 - 19:32

Eu nu am instalat niciun antivirus pe telefon si nu am avut probleme. Este adevarat ca nu instalez orice aplicatie si nu navighez pe siteuri dubiaose. Parerea mea e ca antivirusul este inutil pe un telefon.

Reply
Dorinel Dogaru 30 august, 2019 - 16:10

Trend Micro Security este cel mai bun antivirus !

Reply
Doru Farcas 8 septembrie, 2019 - 21:31

Eu anul trecut am instalat un joc cu masini de pe Google Play, imediat am inceput sa primesc mesaje de publicitate si sa se deschida ferestre cu tot felul de publicitati dubioase. Am incercat mai multi antivirusi si nici unul nu gasea nimic, in afara de Kaspersky, care a reusit sa curete telefonul de virusi. Dupa parerea mea Kaspersky e cel mai tare antivirus pentru Android.

Reply
Gabriel Padurariu 11 septembrie, 2019 - 20:36

Mie incepusera sa mi se deschida la intamplare ferestre de publicitate la fiecare 2 – 3 secunde, chiar cand eram pe ecranul home. Am rezolvat cu Kaspersky Mobile varianta gratis. Dupa mine sunt cei mai buni. Am vazut pe Google Play ca au si un scor de 4,9 din 5. Nu cred ca au primit degeaba toate acest recenziile alea pozitive. Nici un alt antivirus Android nu are un scor asa bun.

Reply
Frumuzache nelu 30 aprilie, 2021 - 01:48

Antivirus

Reply
Marcel Hritcu 7 martie, 2022 - 08:21

Am instalat antivirusul Bitdefender pe telefon. Nici nu se simte. Foarte bun.

Reply

Adaugă un comentariu la acest articol