Cum să faci backup și să restaurezi conversațiile din WhatsApp

Dacă ești un utilizator activ al aplicației WhatsApp, este important să înțelegi importanța backup-ului și a salvării conversațiilor din această aplicație.

Conversațiile cu prietenii și familia, precum și fotografiile sau videoclipurile trimise sau primite prin intermediul acestei aplicații, pot fi informații extrem de valoroase.

Din acest motiv, este foarte important să știi cum să faci backup la WhatsApp și cum să salvezi conversațiile, astfel încât să le poți accesa oricând dorești sau în cazul în care pierzi sau schimbi dispozitivul.

În acest articol, îți vom oferi o privire detaliată asupra procesului de backup și restaurare a conversațiilor din WhatsApp, astfel încât să poți accesa aceste informații valoroase oricând ai nevoie de ele.

Ce înseamnă să faci backup?

Backup-ul este procesul de creare a unei copii de siguranță a datelor importante de pe un dispozitiv sau aplicație, precum WhatsApp.

Această copie de siguranță poate fi stocată pe un alt dispozitiv sau server și poate fi utilizată pentru a restaura datele în cazul în care se pierd din cauza unui accident sau a unei probleme tehnice.

Backup-ul poate include conversații, media, contacte, mesaje și alte informații importante care sunt salvate și stocate într-un format sigur pentru a le putea recupera mai târziu.

Cum să faci backup la WhatsApp

Poți să salvezi conversațiile și fișierele (poze, video, documente) trimise cu WhatsApp în două moduri:

1. Backup automat

Backup conversații WhatsApp

WhatsApp oferă utilizatorilor posibilitatea de a seta backup-uri automate, care pot fi programate să se efectueze zilnic, săptămânal sau lunar.

Acest lucru poate fi realizat prin accesarea meniului din dreapta sus (cele trei puncte verticale), apoi alege „Setări” > „Conversații” > „Backup pentru conversații” și activarea opțiunii „Backup automat”.

Backup-ul automat va include toate conversațiile, fotografiile și media stocate în aplicație și le va salva în memoria internă a dispozitivului sau în Google Drive (dacă ai setat acest lucru).

Ca să salvezi backup-ul pe Google Drive ai opțiunea tot în fereastra  „Backup pentru conversații” apăsând pe ”Faceți backup în Google Drive”.

Alege frecvența cu care dorești să salvezi backup-ul (zilnic, săptămânal sau lunar) și gata, toate conversațiile tale se vor salva automat pe Google Drive.

Este important de menționat că backup-ul automat nu poate fi efectuat decât dacă dispozitivul are acces la internet.

2. Backup manual

De asemenea, poți efectua un backup manual oricând dorești prin accesarea „Setări” > „Conversații” > „Backup pentru conversații” și apăsarea butonului „Faceți backup”.

Backup-ul manual poate fi efectuat indiferent de disponibilitatea internetului, iar informațiile salvate vor fi stocate în memoria internă a dispozitivului sau în Google Drive (dacă ai setat acest lucru).

Restaurarea conversațiilor din WhatsApp pe un dispozitiv nou

Iată cum poți să restaurezi conversațiile de pe WhatsApp pe un dispozitiv nou.

Restaurare prin backup automat

Dacă ai setat backup-uri automate în WhatsApp, atunci poți restaura conversațiile prin încărcarea backup-ului în momentul în care instalezi aplicația pe un dispozitiv nou sau când resincronizezi contul.

Procesul este simplu și intuitiv, iar WhatsApp va detecta automat cel mai recent backup disponibil și îl va restaura în aplicație.

Restaurare prin backup manual

Dacă ai efectuat un backup manual al conversațiilor din WhatsApp, poți restaura acestea pe un nou dispozitiv sau în cazul în care ai pierdut datele din aplicație, prin următoarele pași:

  • Instalează WhatsApp pe noul dispozitiv, reconectează-te la cont și accesează „Setări” > „Conversații” > „Backup pentru conversații”.
  • Alege opțiunea „Restaurează” și selectează backup-ul manual pe care îl dorești să îl restaurezi.
  • WhatsApp va începe procesul de restaurare și va importa conversațiile, fotografiile și media din backup în aplicație.

Concluzie

Backup-ul și restaurarea conversațiilor din WhatsApp sunt procese importante pentru a proteja informațiile importante stocate în aplicație.

Indiferent dacă optezi pentru backup automat sau manual, acestea te vor ajuta să nu pierzi nicio informație importantă de pe WhatsApp în cazul în care pierzi sau schimbi dispozitivul.

Lasă un comentariu