Aplicații Android pentru optimizarea și economisirea bateriei

Smartphone-ul dintotdeauna a avut un mare defect: bateria se descarcă repede. Cel puțin când telefonul este folosit intensiv pentru navigarea pe internet sau pentru jocuri, bateria ține puțin, deseori mai puțin de o zi.

Dacă și pentru voi este tot mai dificil să ajungeți la sfârșitul zilei cu bateria încă încărcată, o soluție să economisiți energia bateriei este să folosiți o aplicație care optimizează telefonul și gestionează mai bine toate procesele care consumă bateria.

Iată câteva aplicații Android pentru baterie, care pot să prelungească durata bateriei și să măsoare care aplicație sau proces consumă mai multă energie.

Kapersky Battery Life

Dezvoltată de faimoasa companie de software antivirus, Kapersky Battery Life este o aplicație gratuită care vă permite să optimizați consumul bateriei.

Interfața grafică este simplă și intuitivă, în plus nu este prezentă nici publicitate.

Ca și celelalte aplicații de optimizare baterie Android, cu Kapersky Battery Life puteți să știți care aplicații consumă bateria, vă informează cât timp vă mai rămâne până se descarcă complet bateria și vă ajută să închideți aplicațiile inutile care vă consumă energia.

Tote aplicațiile instalate pe telefon sunt monitorizate permanent, astfel dacă o aplicație începe brusc să utilizeze mai multă energie decât cea obișnuită primiți notificare și astfel puteți rapid să închideți aplicația respectivă.

Pentru download și instalare pe telefon sau tabletă apăsați aici.

Citește și articolul: Aplicatii GPS offline Android.

Accu​Battery

Accu​Battery este una dintre cele mai bune aplicații ca să controlați starea de sănătate a bateriei.

Cu acestă aplicație puteți să măsurați capacitatea reală a bateriei, detalii despre uzura bateriei după fiecare încărcare, care aplicații sau procese consumă cel mai mult, estimează timpul de folosire cu ecranul deschis sau închis, temperatura și multe altele.

Ca să instalați Accu​Battery de pe Google Play apăsați aici.

Smart Battery Saver

Cu peste 500 de mii de instalări și peste 5 mii de evaluări, cu o medie de 4,8 din 5 stele, Smart Battery Saver este, poate, cea mai bună aplicație pentru baterie.

Interfața grafică este foarte intuitivă, iar folosirea este simplă: după de instalați și deschideți aplicația, acesta va analiza telefonul și apoi vă propune un buton “Optimize” care vă permite să măriți durata bateriei.

Cu Smart Battery Saver puteți să vedeți capacitatea reală a bateriei, informații despre încărcare, temperatura, cât timp vă mai rămâne până se termină bateria dacă ascultați muzică, vedeți filme, navigați pe internet sau telefonați.

În plus, aplicația mai pune la dispoziție și unele instrumente utile pentru optimizarea telefonului, cum ar fi eliminarea fișierelor inutile sau vă arată care aplicații consumă în secret energie.

Ca să instalați Smart Battery Saver de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Power Battery

Power Battery este o altă aplicație care vă ajută să economisiți energia bateriei.

După instalare, aplicația scanează rapid telefonul și apoi verifică care aplicații sau setări consumă bateria, astfel cu o simplă apăsare puteți să economisiți imediat energia bateriei.

În plus, aplicația vă arată cât timp a mai rămas până la descărcarea completă a bateriei, o vizualizare grafică în care puteți să vedeți cum este folosită energia bateriei și care aplicații active o consumă.

Power Battery pune la dispoziție și o opțiune de notificare care vă anunță când bateria se descarcă prea repede sau când o aplicație consumă energia bateriei prea repede.

Ca să instalați Power Battery de pe Google Play apăsați aici.

Green Battery Saver

Cu ajutorul acestei aplicații puteți să țineți sub control consumul energetic al fiecărei aplicații folosite și să le dezactivați cu o simplă apăsare, astfel puteți să prelungiți durata bateriei.

Pune la dispoziție și un widget în panoul de notificări, astfel puteți să controlați mai ușor nivelul bateriei și vedeți în timp real cât timp vă mai rămâne până se descarcă total.

Aplicația vă permite și să activați o alarmă personalizată care vă avertizează când bateria ajunge la un nivel critic.

Ca să instalați Green Battery Saver pe telefon de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Cum să economisești bateria telefonului Android?

Iată câteva sfaturi practice pentru a economisi bateria telefonului:

  1. Reglează luminozitatea ecranului: Setarea unei luminozități mai scăzute poate face o mare diferență în economisirea bateriei. Mergi la Setări > Afișaj și reglează luminozitatea la nivelul optim pentru tine.
  2. Dezactivează conexiunea la date mobile când nu e necesară: Conectarea la internet poate consuma multă energie. Mergi la Setări > Conectivitate și dezactivează conexiunea la date mobile când nu e necesară.
  3. Dezactivează notificările inutile: Aplicațiile care trimit notificări în mod regulat consumă baterie. Mergi la Setări > Notificări și dezactivează notificările inutile.
  4. Folosește un temă cu culori întunecate: Temele cu culori întunecate au un impact mai mic asupra bateriei decât temele cu culori deschise.
  5. Oprește aplicațiile în fundal: Aplicațiile care rulează în fundal consumă energie. Mergi la Setări > Aplicații și oprește aplicațiile care nu sunt necesare.

Lasă un comentariu