Cel mai bun antivirus Android gratuit în 2024 pentru telefon și tabletă

Descarcă cel mai bun antivirus Android gratuit 2024.

În ultimul timp au fost descoperite tot mai multe amenințări pentru sistemul de operare Android.

Ca să vă protejați telefonul sau tableta de malware și viruși puteți să instalați un antivirus Android gratuit, astfel vă țineți în siguranță datele salvate pe dispozitiv.

Dacă vă hotărâți să instalați o aplicație de securitate, în acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații antivirus gratis pentru telefon Android, astfel puteți să o alegeți pe cea care credeți că vă ajută cel mai mult.

Cel mai bun antivirus Android gratuit 2024, Sophos Intercept X for Mobile

Sophos Intercept X for Mobile este una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru telefon sau tabletă Android.

Chiar dacă aplicația este de puțin timp pe piață, a reușit imediat să atragă atenția și în ultimele teste realizate de specialiștii de la AV-Test a obținut punctaj maxim în ceea ce privește securitatea dispozitivelor cu Android.

O bază de date online verifică aplicațiile, clasându-le ca aplicații bune sau aplicații rău intenționate, oferind eventual cele mai bune alternative.

Dispozitivul Android poate fi, de asemenea, protejat în caz de furt, datorită unui sistem de control de la distanță care poate fi gestionat prin SMS. Printre funcțiile gratuite oferite de aplicație se evidențiază:

Un pachet complet de securitate, fără costuri, care, pe lângă antivirusul eficient, pune la dispoziție numeroase alte opțiuni utile.

Puteți descărcați imediat Sophos Intercept X for Mobile din Magazinul Google Play.

Alte aplicații antivirus gratis pentru telefon Android

Iată alte câteva aplicații antivirus Android pe care le recomand.

Antivirus Android gratis care nu îngreunează telefonul, Bitdefender Free

Bitdefender Free este soluția ideală pentru cine caută un antivirus pentru telefon gratis, rapid si simplu, care sa controleze aplicațiile instalate pe telefon sau tableta.

Din pacate, gratuit, nu oferă opțiuni extra, cum ar fi localizarea în cazul in care pierdeți telefonul sau blocarea apelurilor nedorite, dar dacă nu aveți nevoie de aceste opțiuni, Bitdefender Free este aplicația de securitate ideală pentru că nu îngreunează buna funcționare a dispozitivului.

Ca să instalați acest antivirus pentru telefon gratuit trebuie să-l căutați pe „Magazin Play” și apoi să apăsați pe butonul „Instalați”.

Succesiv, porniți aplicația, acceptați condițiile de utilizare și porniți o scanare completă a tuturor aplicațiilor prezente pe telefonul sau tableta Android apăsând pe butonul „Scan”.

Aplicația de securitate Bitdefender va controla toate aplicațiile deja instalate și mulțumită funcției „Autopilot” va împiedica instalarea aplicațiilor care conțin malware sau alte amenințări nedorite. Download Bitdefender Antivirus Free Android.

Antivirus Android gratuit și eficient, Avira Security 2024

Una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android este fără îndoială Avira Antivirus Security, o aplicație care se evidențiază pentru abilitatea sa de a detecta malware fără să streseze prea mult sistemul de operare și bateria.

Aplicația include și un sistem de protecție in timp real, care scanează toate aplicațiile instalate pe telefon sau pe tableta, o funcție anti-furt si un filtru pentru a bloca apelurile nedorite.

După ce descărcați aplicația de pe Magazin Play și o instalați pe dispozitiv, urmați turul inițial al aplicației (sau puteți să treceți peste apăsând pe butonul de ignorare „Skip”) și apoi creați un cont gratuit pe rețeaua Avira apăsând pe butonul de înregistrare (puteți să creați rapid un account și cu Google sau Facebook).

După finalizarea înregistrării, pornește automat o scanare a întregului sistem pentru a individua eventualele aplicații suspecte instalate pe telefon.

Ca să vedeți progresul scanării apăsați pe butonul „Android Virus Scanner”, prezent in panoul principal al aplicației, iar dacă doriți să accesați celelalte funcții ale aplicației, cum ar fi anti-furtul, trebuie să apăsați pe „Anti-theft”, funcție care permite să localizați un telefon furat și, în plus, vă permite să blocați telefonul sau să ștergeți datele importante de la distanta. Download Avira Antivirus Security.

Lookout, un antivirus pentru telefon gratis si intuitiv

Un alt antivirus gratuit pentru Android pe care puteți să-l folosiți cu încredere este Lookout.

Acesta aplicație antivirus mai pune la dispoziție funcția antifurt pentru localizarea telefonului si un sistem de backup care permite sa salvați contactele din agenda și eventual să le transferați pe un alt telefon.

După ce ați descărcat și instalat antivirusul de pe Play Store, porniți-l și imediat începe o prezentare rapida a tuturor funcțiilor principale. Apăsați pe „Next” de doua ori consecutiv și apoi pe „Done”.

Completați formularul propus cu adresa email și o parola, astfel creați un account gratuit pe platforma online Lookout.

După ce ați creat contul apăsați pe „Start protecting” și confirmați că doriți să utilizați versiunea gratis apăsând mai întâi pe „No thanks” și apoi pe „Continue to Lookout Free”, apoi „Done”.

O sa fiți direcționați la fereastra principala unde o să înceapă o scanare completa a sistemului de operare.

După ce scanarea se termina, antivirusul Lookout rămâne activ in background, astfel controlează în mod constant telefonul și blochează eventuale aplicații suspecte.

În cazul în care pierdeți telefonul, îl puteți localiza pe site-ul oficial autentificându-vă cu datele create când ați instalat aplicația (email si parola).

După autentificare, faceți click pe butonul „Find my device” care se găsește în bara laterală stânga și după câteva secunde o să vedeți pe harta zona în care se găsește telefonul. Download Lookout.

Avast Mobile Security, un antivirus gratuit pentru telefon Android cu multe opțiuni utile

Una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android este Avast Mobile Security.

După instalare pe telefon efectuează un control automat al tuturor aplicațiilor prezente pe smartphone sau tableta și include unele funcții utile cum ar fi: controlează siguranța conexiunilor Wi-Fi, blochează accesul la aplicațiile suspecte, blochează apelurile nedorite și descoperă potențialele aplicații periculoase pentru confidențialitatea pe internet.

Acest antivirus Android gratuit poate fi asociat cu alte doua aplicații gratuite, cum ar fi Avast Cleanup și Avast Anti-Theft, care permit, respectiv, să curățați telefonul de fișierele inutile și să localizați telefonul in cazul în care acesta este furat sau pierdut.

Din punct de vedere al eficacității, acest antivirus, poate, este un pic inferior altor alternative prezentate in acest articol, dar din punct de vedere al funcționalității și a ușurinței de utilizare, are putini rivali. Download Avast Mobile Security Antivirus.

V3 Mobile Security (AhnLab), un antivirus pentru telefon bun si gratis

Numele sau nu este la fel de popular ca al aplicațiilor de securitate mai sus prezentate, dar in ultimele teste comparative antivirusul V3 Mobile Security a obținut rezultate foarte bune.

Aplicația este disponibila in doua versiuni, una gratuita și una cu plată.

Versiunea gratuita include un instrument de eliminare a programelor suspecte, anti-furt, restricționarea apelurilor și identificarea aplicațiilor periculoase pentru confidențialitate.

Versiunea cu plata, pe lângă opțiunile oferite in versiunea gratis, mai oferă in plus si blocarea aplicațiilor, scanarea adreselor URL si posibilitatea să ascundeți pozele. Funcțiile versiuni cu plată se pot testa gratuit timp de 10 zile. Download AhnLab V3 Mobile Security.

Eset Mobile Security, un antivirus Android gratis si bun

Eset Mobile Security & Antivirus este un alt antivirus gratuit pentru telefon Android care va poate ajuta sa va protejați datele si informațiile stocate pe telefoanele voastre.

Pune la dispoziție o versiune de baza gratis, care include toate funcțiile pentru detectarea amenințărilor (automatic sau on-demand) si un sistem antifurt care va permite sa regăsiți telefonul dispărut.

După ce descărcați Eset Antivirus de pe Play Store si după ce completați instalarea, rulați aplicația, selectați limba, debifați consensul ca sa primiți oferte speciale (dacă nu sunteți interesați) si apoi acceptați condițiile de folosire.

Ajunși la acest punct, apăsați pe „Înainte” ca sa acceptați activarea sistemului „Live Grid” (un sistem de protecție cloud care detectează malware cu ajutorul unei baze de date online), apoi selectați din meniul din centrul ecranului să activați controlul tuturor aplicațiilor instalate pe telefon și în sfârșit apăsați pe „Sfârșit”.

Dacă vi se oferă să activați versiunea gratuita de încercare a opțiunilor premium (cele disponibile in versiunea plătita a aplicației) puteți să refuzați apăsând butonul „Nu, mulțumesc” și așteptați activarea versiunii gratis a antivirusului.

După ce ați terminat configurarea va începe o scanare anti-malware a telefonului.

Dacă doriți să activați opțiunea anti-furt, apăsați pe butonul corespunzător și urmați pașii care vă sunt propuși: trebuie să setați un cod de securitate pentru a vă proteja telefonul și pentru a evita dezinstalarea antivirusului Eset fără permisiunea vostra. Download Eset Mobile Security & Antivirus.

AVG Free 2024, antivirus gratuit pentru telefon Android

AVG Free este un antivirus Android gratuit, cu un motor anti-malware excelent, capabil să detecteze și să elimine orice virus sau malware de pe telefonul sau tableta Android.

Aplicația AVG oferă două tipuri de analize antivirus: una pentru aplicații și sistem, iar cealaltă pentru conținutul cardului SD.

Primul tip de analiză este foarte rapid și durează doar câteva secunde. Analiza cardului SD, în schimb, poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de cantitatea de date care urmează să fie examinate.

Motorul antivirus al aplicației AVG este foarte bun în ceea ce privește detectarea și eliminarea aplicațiilor cu malware. Odată ce analiza este finalizată, un raport va rezuma starea dispozitivului.

Dacă este detectată o aplicație infectată cu malware, programul va afișa mai multe date despre aceasta, inclusiv data instalării, numele virusului detectat și tipul de acțiuni rău-intenționate care au fost efectuate de virus.

Din meniul de opțiuni puteți programa și automatiza scanările (o dată pe zi, odată pe săptămână sau odată pe lună).

În plus, este posibil să creați o „listă de încredere” pentru a exclude din analiză aplicațiile considerate sigure, astfel timpul scanărilor este mai scurt.

AVG Free oferă o protecție în timp real, astfel vă protejează în timpul navigării pe internet și blochează site-uri infectate sau de phishing.

În plus, chiar și noile aplicații descărcate sunt examinate în timp real pentru a evita instalarea unei aplicații periculoase și mai pune la dispoziție un sistem de control al rețelelor Wi-Fi la care doriți să vă conectați.

AVG Free oferă și o funcție de curățare a fișierelor inutile, astfel eliberați spațiu pe telefon ți ajutați sistemul să fie mai rapid.

O caracteristică interesantă a aplicației Security Master este blocarea aplicațiilor cu parolă, model sau amprentă. Nu este obișnuita funcție care doar împiedică accesul altor persoane la aplicațiile instalate pe telefon, dar puteți simula și un crash a aplicației pentru a nu dezvălui cui încearcă să acceseze aplicația că acesta a fost blocată în mod intenționat.

AVG Free oferă, de asemenea, un filtru anti-apel, care vă permite să creați o listă neagră de numere de telefon care vă deranjează cu apeluri și/sau mesaje deranjante.

Puteți să le introduceți manual, să le importați din agenda telefonică sau din jurnalul de apeluri.

Aplicația include și funcții anti-furt, printre care se remarcă posibilitatea de a face o poză cu camera frontală hoțului, care apoi este trimisă prin e-mail proprietarului păgubit.

În concluzie, AVG Free este unul dintre cele mai utilizabile aplicații antivirus Android gratis de pe piață, accesibil și celor mai puțin experimentați.

Interfața este foarte intuitivă, are un design atractiv și bine proiectat.

În plus, opțiunile sunt bine explicate. AVG Free este un antivirus puternic, ideal pentru securitatea telefonului sau a tabletei Android. Se poate instala pe telefon de pe Magazinul Google Play.

Safe Security: antivirus Android gratuit și bun

Safe Security, în trecut cunoscut și cu numele 360 Mobile Security, este una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android.

În prezent, Magazinul Google Play arată că aplicația are peste 100 de milioane de instalări și peste 16 milioane de evaluări cu o medie de 4,6 din 5 stele.

Safe Security, nu este doar un simplu antivirus gratuit, în realitate este o suită de securitate care include mai multe instrumente utile: un antivirus puternic cu protecție în timp real, un instrument de curățat telefonul de fișiere inutile, VPN (permite navigarea criptată și sigură pe internet), un instrument pentru optimizarea prestațiilor telefonului și un instrument pentru blocarea aplicațiilor rapid (AppLock).

Instrumentele puse la dispoziție de Safe Security sunt toate de calitate, cel puțin antivirusul a ocupat dintotdeauna un loc fruntaș în testele efectuate de av-test.org.

Un instrument foarte util este blocarea aplicațiilor (AppLock), care vă permite să protejați cu parolă sau amprentă (bineînțeles telefonul trebuie să fie dotat cu senzor de amprente) aplicațiile importante, de exemplu WhatsApp sau Skype, astfel vă protejați convorbirile și mesajele de ochi indiscreți.

Safe Security mai pune la dispoziție un antifurt, care, dacă doriți, face și o poză persoanei care greșește de două ori parola și puteți să activați localizarea telefonului.

În plus, cu Safe Security puteți să blocați apelurile și mesajele SMS de la anumite numere care vă deranjează.

Safe Security este o aplicație gratis, suportată de publicitate. Dacă doriți să scăpați de publicitate trebuie cumpărată versiunea ”PRO”.

Pentru descărcare și instalare pe telefon apăsați aici.

Am nevoie antivirus pe telefon Android?

O întrebare pe care și-o pun majoritatea utilizatorilor este cu privire la necesitatea instalării unei aplicații antivirus pe telefon Android: ajută cu adevărat sau doar îngreunează funcționarea și descarcă bateria?

Mai întâi trebuie să evidențiem faptul că sistemul Android nu se poate infecta doar navigând pe internet sau deschizând un e-mail, așa cum se întâmplă cu Windows. Sunt două sisteme de operare total diferite.

Pe Android, ca să se instaleze ceva, trebuie întotdeauna să vă dați acordul. Nimic nu se poate instala fără voia voastră, chiar și un malware.

Atunci de ce trebuie să instalez un antivirus dacă nimic nu se instalează pe telefon fără voia mea?

Răspunsul este foarte simplu: dacă instalați aplicații pe telefon, puteți să nimeriți una ”umplută” cu malware, astfel, când vă dați acordul să instalați aplicația, vă dați acordul să instalați totul, adică malware, spyware, troieni sau alte amenințări.

Mai trebuie evidențiat faptul că aplicațiile din magazinele oficiale, cum ar fi Google Play, in general sunt sigure.

Chiar dacă în trecut au fost descoperite unele aplicații cu malware pe Magazinul Google Play, acestea au fost eliminate imediat și în ziua de azi, înainte să fie inclusă o aplicație, specialiștii în securitate de la Google o verifică foarte bine să nu conțină malware sau să nu creeze probleme dispozitivului.

Deci dacă instalați aplicații doar de pe Google Play riscurile să infectați telefonul cu un virus sunt foarte mici, așadar nu este necesar să instalați un antivirus pe telefon.

Instalarea unui antivirus pe telefon este necesară atunci când vreți să instalați aplicații manual, propuse pe diferite magazine sau site-uri, cum ar fi Aptoide sau ApkMirror.

Este clar că nu toate aplicațiile propuse pe aceste depozite conțin malware, dar este posibil să nimeriți una cu malware pentru că aplicațiile nu sunt controlate așa riguros ca pe Google Play.

În concluzie, pot să spun că instalarea unui antivirus pe telefon cu Android depinde doar de modul vostru de a folosi telefonul sau tableta.

Instalați des aplicații din surse necunoscute? Atunci un antivirus Android este absolut necesar. Folosiți telefonul doar să vorbiți și să faceți poze? În acest caz antivirusul este inutil.

Concluzie

În concluzie iată câteva întrebări și răspunsuri.

Este necesar un antivirus pe telefon Android?

Dacă obișnuiți să instalați multe aplicații pe telefon, un antivirus bun este obligatoriu. Mai ales dacă instalați aplicații în format APK din surse necunoscute sau de pe alte depozite de aplicații, cum ar fi Aptoide. Și dacă faceți des schimb de fișiere (apk, poze, video sau documente) cu alte telefoane sau vă conectați la rețele WiFi libere este recomandat să instalați o aplicație antivirus. Dacă vă limitați să folosiți telefonul fără să instalați aplicații sau să faceți schimb de fișiere, practic să-l folosiți doar să telefonați și să faceți poze, fără să navigați pe internet, atunci un antivirus este inutil.

Care este cel mai bun antivirus Android în 2024?

Consider Sophos Intercept X for Mobile cel mai bun antivirus Android pentru că oferă toate funcțiile de protecție gratuit, nu are reclame de publicitate în interfață și în testele efectuale de specialiștii în securitate informatica de la AV Test obține mereu punctaj maxim.

7 comentarii la „Cel mai bun antivirus Android gratuit în 2024 pentru telefon și tabletă”

  1. Eu nu am instalat niciun antivirus pe telefon si nu am avut probleme. Este adevarat ca nu instalez orice aplicatie si nu navighez pe siteuri dubiaose. Parerea mea e ca antivirusul este inutil pe un telefon.

    Răspunde
  2. Eu anul trecut am instalat un joc cu masini de pe Google Play, imediat am inceput sa primesc mesaje de publicitate si sa se deschida ferestre cu tot felul de publicitati dubioase. Am incercat mai multi antivirusi si nici unul nu gasea nimic, in afara de Kaspersky, care a reusit sa curete telefonul de virusi. Dupa parerea mea Kaspersky e cel mai tare antivirus pentru Android.

    Răspunde
  3. Mie incepusera sa mi se deschida la intamplare ferestre de publicitate la fiecare 2 – 3 secunde, chiar cand eram pe ecranul home. Am rezolvat cu Kaspersky Mobile varianta gratis. Dupa mine sunt cei mai buni. Am vazut pe Google Play ca au si un scor de 4,9 din 5. Nu cred ca au primit degeaba toate acest recenziile alea pozitive. Nici un alt antivirus Android nu are un scor asa bun.

    Răspunde

Lasă un comentariu