Descărcare și instalare Magazin Google Play pe telefon Android

Dacă nu găsești Magazin Google Play pe telefon, poți să descarci aplicația în format APK de pe internet și să o instalezi manual.

În acest articol găsești informații despre cum se descarcă și se instalează Magazin Play pe telefon Android, inclusiv pe Huawei.

Recomand și citirea acestui articol: Alternative Magazin Google Play.

Activare Magazin Play

Înainte să vezi procedura de descărcare gratuită și instalare Magazin Play pe telefon, verifică dacă cumva aplicația este dezactivată.

Deseori, aplicația Google Play este deja instalată pe telefon dar este dezactivată.

Ca să vezi dacă aplicația Google Play este dezactivată intră la ”Setări” -> ”Aplicații” și derulează până ajungi la Magazin Google Play.

Dacă scrie sub aplicație că e dezactivată, apasă pe titlul și apoi apasă pe ”Activare”, ca în pozele de mai jos.

activare magazin google play

Dacă în lista cu aplicațiile de pe telefon nu găsești Magazin Google Play, atunci este clar că trebuie descărcată și instalată aplicația manual.

De unde poți descărca Magazin Play gratuit?

Cea mai bună sursă de descărcare Magazin Play este site-ul APKMirror, unde găsești multe alte aplicații Android actualizate și verificate.

Ca să descarci ultima versiune Google Play accesează această pagină de pe APKMirror.

Instrucțiuni pentru descărcare Magazin Play pe telefon:

1. După ce accesezi pagina derulează un pic mai jos până ajungi la ”All versions” și apasă pe săgeata orientată spre jos.

2. În fereastra care se deschide apasă pe “SEE AVAILABLE DOWNLOADS”.

3. Alege varianta care se potrivește telefonului tău și apasă pe săgeata de descărcare (ce orientată spre jos).

4. În fereastra care se deschide derulează un pic mai jos și apasă pe “DOWNLOAD APK” ca să descarci Google Play APK.

Poți să vezi și în poza de mai jos cum se descarcă gratuit Google Play pe telefon.

descărcare Magazin Google Play pe telefon

După ce ai descărcat Magazin Play pe telefon, trebuie descărcată și aplicația Google Play Service tot de pe APKMirror.

Ca să descarci gratuit pe telefon Google Play Service accesează această pagină.

Când descarci cele două fișiere s-ar putea să vezi niște avize de genul ”Fișierul poate fi dăunător”, alege ”Descarcă oricum” și stai liniștit pentru că este un aviz standard când se descarcă fișiere APK din alte surse decât Magazin Play.

După cum am spus deja, APKMirror este o sursă de încredere, cu aplicații verificate.

Instalare Magazin Play pe telefon Android

Procedura explicată mai jos este valabilă dacă dorești să actualizezi Magazin Play sau să faci o nouă instalare pe telefon.

Pentru telefoane Huawei procedura de instalare Magazin Play este explicată mai jos.

Dacă dorești să actualizezi Magazin Play cu această procedură nu te sfătuiesc să forțezi actualizarea, este bine să aștepți actualizarea automată pentru că diferențele de la o versiune la alta sunt foarte mici.

Această procedură este recomandată celor care au probleme de funcționare sau celor care nu au aplicația Magazin Play instalată pe telefon.

Înainte de a începe instalarea Magazin Google Play pe telefon, trebuie să activezi opțiunea să poți instala aplicații din surse necunoscute.

Procedura este diferită in funcție de versiunea Android pe care o ai pe telefon.

Pe telefoanele mai vechi, trebuie să intri la ”Setări” -> ”Securitate” și acolo trebuie să activezi opțiunea ”Surse necunoscute”.

Pe telefoanele mai noi, opțiunea să poți instala aplicații din surse necunoscute se face direct din aplicația cu care descarci fișierele APK.

Deci, după ce ai descărcat Magazin Google Play APK și Play Service APK pe telefon, mergi în folderul ”Descărcări” și o să vezi cele două fișiere APK descărcate.

Apasă pe fișierul Google Play APK ca să începi instalarea pe telefon. Fișierul are denumirea com.android,vending…, evidențiat cu roșu în poza de mai jos.

Alege să deschizi cu program de instalare a pachetelor, eventual, dacă îți este cerut, activează să poți instala aplicații din surse necunoscute, apoi în fereastra care se deschide apasă pe ”Instalați”.

Poți să vezi în poza de mai jos cum se face.

instalare magazin play pe telefon android

Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să instalezi Play Service APK, așa cum ai instalat Google Play.

Odată terminată instalarea celor două aplicații pe telefon poți să deschizi Magazin Play, te autentifici cu datele contului tău Google și poți să instalezi alte aplicații și jocuri de care ai nevoie.

Instalare Magazin Google Play pe telefon Huawei

Dacă ai un telefon Huawei, mai mult ca sigur procedura de mai sus nu va funcționa.

Dar există o soluție foarte eficientă să instalezi pe telefon Huawei Google Play și celelalte aplicații Google, cum ar fi Maps, YouTube, Photos etc.

Iată ce trebuie să faci ca să descarci și să instalezi Magazin Play pe telefon Huawei:

1.  Deschide aplicația AppGallery (magazinul oficial de aplicații dezvoltat de Huawei) și caută aplicația GSpace sau accesează această adresă.

2. Instalează și deschide aplicația GSpace pe telefon și apasă pe ”START” pentru prima configurare.

3.  Când termini configurarea se va deschide o fereastră unde vezi pictograma Google Play și alte pictograme cum ar fi WhatsApp, Facebook, Instagram etc.

4. Apasă pe Google Play, autentifică-te cu contul tău Google și imediat o să poți instala orice aplicație dorești de pe Magazin Play.

Iată și un videoclip unde poți vedea cât este de ușor să instalezi aplicația Magazin Play pe Huawei.

Cum poți instala Magazin Play pe laptop sau PC cu Windows 11 sau 10

Magazin Play este dezvoltat doar pentru sistemul de operare Android, dar dacă vrei să instalezi Google Play pe Windows 11 sau 10 o poți face cu ajutorul unui emulator.

Un emulator este un program care creează pe un sistem de operare condițiile necesare să ruleze aplicații dezvoltate pentru alte sisteme, în cazul acesta, să rulezi aplicații Android pe PC Windows.

Emulatorul Android pe care îl recomand se numește BlueStacks și poate fi descărcat de la această adresă.

Recomand BlueStacks 5 pentru Windows 11 și BlueStacks 4 pentru Windows 10.

Programul emulator BlueStacks vine la pachet cu Magazin Play, deci descarcă BlueStacks 4 sau 5, instalează și când deschizi programul vei vedea în interfață pictograma Magazin Play.

Fă click pe aplicația Magazin Play, autentifică-te cu datele contului tău Google și poți instala aplicații și jocuri Android pe PC.

Dacă cineva are neclarități sau probleme cu instalarea lăsați un comentariu mai jos și voi încerca să răspund cât mai curând posibil.

Citește și: Alternative Magazin Google Play.

11 comentarii la „Descărcare și instalare Magazin Google Play pe telefon Android”

    • Bună, trebuie să urmați pașii descriși în articol. Dacă ați avut Magazin Play instalat din fabrică și l-ați șters din greșeală, puteți să instalați aplicația foarte ușor. dacă nu vă descurcați reveniți cu un comentariu aici să-mi spuneți unde vă blocați.

      Răspunde

Lasă un comentariu