Aplicații de curățare și optimizare telefon Android gratis

Cele mai bune aplicații de curățare și optimizare telefon Android gratis.

Telefonul Android se mișcă greu sau se blochează? Apare tot mai des notificarea că memoria internă este plină sau spațiul pe microSD se termină?

Ca să ștergeți fișierele inutile de pe telefon și să optimizați performanțele dispozitivului puteți utiliza o aplicație de curățare și optimizare Android (cleaner) pe care le voi recomanda în acest articol.

Bineînțeles că vă recomand doar aplicații gratis de curățat telefonul Android, astfel nu trebuie să plătiți bani ca să eliberați spațiu, să optimizați performanțele și să ștergeți fișierele inutile de pe telefon.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de curățat și optimizat telefonul Android în 2023.

Nox Cleaner, cea mai bună aplicație de curățat telefonul Android în 2023

Cu 4,7 stele din 5, din aproape 45 de milioane de recenzii primite pe Magazin Play, Nox Cleaner este considerat cel mai bun cleaner pentru Android în 2023.

Această aplicație complet gratuită permite să găsiți și să eliminați rapid și simplu fișierele inutile, fișiere duplicate și fișierele de mari dimensiuni oferind un nivel bun de optimizare a dispozitivului.

Vă permite să dezinstalați aplicații neutilizate, să efectuați cicluri de curățare automată și chiar să găsiți fișiere malware în sistem.

Este cu siguranță una dintre cele mai bune soluții pentru a menține telefonul Android curat și optimizat. Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Citiți și articolul: Cel mai bun antivirus Android gratuit.

CCleaner, o aplicație de optimizare Android bună și eficientă

CCleaner este o altă aplicație de curățat și optimizat telefonul Android, care permite rapid și simplu să eliminați fișierele inutile, pachetele de date de la actualizări, aplicații vechi pe care nu le mai utilizați și mesaje de mari dimensiuni trimise cu aplicațiile de mesagerie.

Aplicația mai oferă și un instrument de analiză a memoriei, care vă permite să găsiți fișiere sau foldere de mari dimensiuni, astfel dacă nu le mai folosiți le puteți elimina și să recuperați spațiu pe smartphone.

Aplicația CCleaner se poate instala gratuit de pe Google Play apăsând pe acest link.

SD Maid, aplicație de optimizare și curățare Android gratis și ușor de utilizat

O altă aplicație bună și simplă care vă ajută să păstrați telefonul Android curat este SD Maid.

Cu câteva apăsări simple pe ecran, este posibil să găsiți fișiere inutile ale aplicațiilor instalate, să efectuați o curățare în cele mai utilizate dosare, să vedeți aplicațiile pe care le utilizați rar și să găsiți fișiere duplicate sau voluminoase, astfel încât să recuperați spațiul ocupat inutil în memoria telefonului sau pe cardul de memorie.

Dacă doriți să încercați această aplicație de optimizare Android o puteți descărca de pe Google Play Store de la acest link.

Avast Cleanup, aplicație de curățat telefonul Android bună și gratuită

Compania Avast, cea care dezvoltă una dintre cele mai bune aplicații antivirus Android, pune la dispoziție și o aplicație de curățat telefonul Android.

Cu această aplicație puteți să faceți o analiză completă a tuturor dosarelor prezente pe telefon sau card de memorie, astfel aveți posibilitatea să eliminați rapid fișiere cache, fișiere inutile, aplicații nefolosite de mult timp și să optimizați sistemul Android.

În ultimele versiuni Avast Cleanup a introdus și un instrument care curăță memoria RAM (RAM Cleaner), astfel sunt oprite automat aplicațiile care rulează pe fundal și consumă resursele inutil, în plus, vă oferă posibilitatea să eliminați aplicațiile preinstalate din fabrică, care poate nu le utilizați niciodată și ocupă inutil spațiu pe telefon.

Aplicația Avast Cleanup este gratuită, dar cu publicitate în interfață. Se poate cumpăra versiunea ”Premium”, care este fără reclame de publicitate și oferă unele opțiuni de optimizare Android în plus.

Dacă doriți să instalați acest cleaner pentru Android se poate descărca de pe Magazin Play de la acest link.

Alte aplicații de curățat telefonul Android gratis

Aplicațiile de mai sus sunt cele mai bune aplicații de curățat și optimizat telefonul Android, care se pot instala și folosi gratis.

Dacă doriți, mai jos mai găsiți câteva alternative bune, astfel aveți posibilitatea să instalați cel mai bun cleaner pentru telefon Android.

Dacă doriți să adăugați în această listă o aplicație gratuită de curățat și optimizat Android puteți folosiți modulul de comentarii de mai jos.

Sfaturi pentru optimizare Android

Iată câteva sfaturi eficiente ca să aveți un telefon Android mai rapid:

Curățarea spațiului de stocare

Un telefon care are prea puțin spațiu liber poate fi un telefon care se mișcă greu.

Prin urmare, prima și cea mai importantă etapă în optimizarea telefonului tău Android este curățarea spațiului de stocare.

Pentru a face acest lucru, poți să:

  1. Ștergi fotografiile și videoclipurile care nu mai sunt necesare.
  2. Dezinstalarea aplicațiilor care nu sunt folosite.
  3. Goliți cache-ul aplicațiilor și jocurilor.
  4. Transferați fișierele mari, precum filmele și muzica, pe un dispozitiv extern, cum ar fi un hard disk sau o memorie USB.

Dezinstalarea aplicațiilor inutile

A doua etapă în optimizarea telefonului tău Android este dezinstalarea aplicațiilor inutile.

Acestea ocupă spațiu de stocare și pot încetini telefonul tău.

Pentru a identifica aplicațiile inutile, poți să:

  1. Verifici lista de aplicații instalate și să dezinstalezi aplicațiile pe care nu le mai folosești.
  2. Utilizează aplicații de monitorizare a performanței, precum Clean Master sau CCleaner, care vor analiza și curăța automat sistemul.

Actualizarea sistemului de operare

Sistemul de operare poate fi, de asemenea, o sursă importantă de probleme de performanță.

De aceea, trebuie să verifici regulat disponibilitatea actualizărilor sistemului de operare pentru telefonul tău Android și să le instalezi în mod regulat.

Dezactivarea funcțiilor inutile

De asemenea,, poți dezactiva funcțiile inutile care consumă energie și încetinesc telefonul.

Acestea pot include animațiile, efectele de iluminare, notificările neimportante și alte funcții care nu sunt necesare pentru utilizarea telefonului.

Reglarea setărilor de performanță

Multe telefoane Android au opțiuni de performanță care pot fi reglate pentru a optimiza viteza și funcționarea telefonului.

Poți reduce calitatea imaginilor și a videoclipurilor pentru a economisi spațiu și a îmbunătăți performanța, sau poți reduce efectele grafice pentru a îmbunătăți viteza.

Resetarea telefonului la setările din fabrică

În cazul în care toate aceste metode nu funcționează, poți opta pentru resetarea telefonului la setările din fabrică.

Resetarea telefonului la setările din fabrică poate fi o soluție drastică, dar poate ajuta la optimizarea performanței telefonului Android.

Această metodă va șterge toate datele și aplicațiile de pe telefon, dar poate rezolva problemele care afectează performanța.

Este important să faceți o copie de siguranță a datelor importante înainte de a reseta telefonul.

Întrebări și răspunsuri frecvente

Iată câteva întrebări și răspunsuri frecvente despre optimizare Android:

Ce înseamnă optimizarea telefonului Android?

Optimizarea telefonului Android se referă la procesul de îmbunătățire a performanței telefonului prin reducerea încărcării și eliminarea fișierelor inutile sau redundante. Acest lucru poate ajuta la accelerarea vitezei telefonului și la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Ce sunt fișierele inutile sau redundante?

Fișierele inutile sau redundante sunt acele fișiere care nu mai sunt necesare sau utilizate în mod activ și ocupă spațiu inutil pe telefon. Acestea pot include fișiere de cache, fișiere temporare, aplicații descărcate și nefolosite,, poze și videoclipuri vechi. etc.

Cum poate fi optimizat telefonul Android prin configurarea setărilor?

Optimizarea telefonului Android prin configurarea setărilor poate fi realizată prin schimbarea setărilor de animație, dezactivarea notificărilor neimportante și a tuturor aplicațiilor inutile care rulează în fundal. De asemenea, poți modifica setările de performanță pentru a obține un telefon mai rapid.

În concluzie, optimizarea telefonului Android poate fi o adevărată provocare, dar cu ajutorul acestor sfaturi, poți îmbunătăți semnificativ performanța acestuia.

Fiecare telefon este diferit, deci este important să încerci fiecare metodă și să vezi care funcționează cel mai bine pentru tine.

Cu toate acestea, cel mai important lucru este să ai grijă de telefonul tău, să îl protejezi de virusi și malware, să îl actualizezi regulat, să stochezi datele în mod organizat și să nu îl supraîncărcați cu prea multe aplicații și fișiere.

Cu acest set de sfaturi și un pic de atenție, telefonul tău Android va funcționa mai bine și mai rapid și te va ajuta să îți faci treaba în mod eficient.

Lasă un comentariu