Aplicații de măsurat obiecte sau distanțe cu camera foto pentru telefon Android

Cu ajutorul tehnologiei realității augmentate (AR, Augmented Reality) și a inteligenței artificiale este posibil să măsurăm utilizând camera foto a telefonului mobil.

Recent, Google a lansat o aplicație de măsurat bazată pe realitatea augmentată, cu care putem să măsurăm de exemplu dimensiunile unei cutii sau lungimea unei camere.

În acest articol găsiți cele mai bune aplicații de măsurat distanțe cu camera foto, pe care tehnologii se bazează, cum se instalează și cum se utilizează pentru măsurători.

Google Measure, cea mai bună aplicație de măsurat cu camera telefonului

Cea mai practică aplicație de măsurat obiecte sau distanțe este aplicația ”Measure”, care funcționează doar pe dispozitivele compatibile cu ARcore.

ARcore este biblioteca pentru realitate augmentată dezvoltată de compania Google. Numărul de dispozitive compatibile crește de la lună la lună, lista completă o găsiți aici.

Dacă aveți un smartphone compatibil, după ce instalați ARcore de pe Magazin Play, puteți trece la instalarea aplicației de măsurat ”Measure”.

După terminarea instalării, porniți aplicația și urmați instrucțiunile pentru calibrarea rapidă. Aplicația, de la lansare s-a îmbunătățit foarte mult, dar încă mai dă erori la măsurătorile de precizie.

După recenziile acordate aplicației pe Magazin Play, se pare că aplicația funcționează mai bine cu anumite telefoane, cum ar fi de exemplu Pixel 2, în timp ce cu telefoanele Samsung este mai puțin precisă.

Dacă doriți să încercați această aplicație o puteți instala gratis de pe Magazin Play apăsând pe acest link.

AR Ruler App, una dintre cele mai bune aplicații de măsurat distanțe

Este o altă aplicație de măsurat distanțe care se bazează pe ARcore.

AR Ruler App este o aplicație care măsoară distanța cu rezultate similare aplicației ”Google Measure”, deoarece ambele se folosesc pentru a calcula de aceeași librerie ARcore. Cu toate acestea, AR Ruler App pare să ofere un număr mai mare de opțiuni și o mai mare ușurință de utilizare.

Dacă doriți să încercați această aplicație de măsurat obiecte cu telefonul o puteți instala de pe Magazin Play de aici.

Distance Meter, o aplicație de măsurat simplă și eficientă

Cine caută o aplicație de măsurat simplă poate să încerce Distance Meter, o aplicație compatibilă cu orice telefon Android.

Aplicația este foarte ușor de folosit și după instalare, ca să funcționeze bine trebuie mai întâi să o configurați.

Configurarea este simplu de făcut, trebuie doar să:

  • deschideți aplicația;
  • autorizați utilizarea camerei foto când vă este cerut;
  • apăsați pe ”H” și adăugați înălțimea aproximativă la care țineți telefonul;
  • apoi încadrați baza obiectului de la care doriți să cunoașteți distanța, apăsați pe butonul ”D”, apoi încadrați partea de sus a obiectului și apăsați pe ”T” ca să-i fixați înălțimea.

Aplicația nu este adecvată dacă doriți să cunoașteți distanța unui obiect fără a avea posibilitatea să încadrați baza sa. Evident, nu este o aplicație potrivită pentru măsurători de precizie.

Dacă doriți să încercați aplicația de măsurat distanțe ”Distance Meter” apăsați pe acest link de pe Google Play.

Lasă un comentariu