Transfer fișiere mari prin Wi-Fi direct între diferite dispozitive

Dacă aveți nevoie să transferați fișiere mari între diferite dispozitive, cum ar fi de pe un computer pe alt computer sau telefon, de pe un telefon pe computer sau de pe un telefon pe alt telefon, puteți să folosiți transferul prin Wi-Fi direct fără să fiți conectați la internet. Bineînțeles, dispozitivele trebuie să fie dotate cu hardware Wi-Fi.

Este evident că se pot transfera fișiere foarte ușor cu WhatsApp și Telegram, dar nu se pot transfera fișiere prea mari (cu WhatsApp max. 100 MB), în plus, consumați GB prețioși dacă aveți un abonament cu date mobile limitat.

Cum se transferă fișierele de pe un dispozitiv pe altul fără cablu și fără net? Foarte simplu, trebuie să instalați un program de transfer prin Wi-Fi, care practic creează un hotspot și apoi celelalte dispozitive se conectează la acesta, astfel puteți să transferați fișiere între dispozitivele conectate.

De exemplu, aveți numeroase poze și videoclipuri pe telefonul mobil și doriți să le transferați pe laptop sau calculator. Instalați o aplicație de transfer prin Wi-Fi pe telefon, apoi cu laptopul vă conectați la hotspot-ul creat pe telefon și puteți să transferați pozele și videoclipurile pe laptop rapid direct prin Wi-Fi.

Iată o listă cu cele mai bune programe și aplicații de transferat fișiere mari prin Wi-Fi direct.

Zapya

Zapya este unul dintre cele mai bune programe de transferat fișiere mari de pe un dispozitiv, care poate fi un computer, laptop sau smartphone, pe alte dispozitive.

Utilizarea este extrem de simplă: pe un dispozitiv instalați programul Zapya, acesta va crea un hotspot folosind hardware-ul Wi-Fi, apoi cu celălalt dispozitiv vă conectați la acest hotspot și puteți să transferați orice fișier doriți.

Viteza de transfer este foarte mare, practic cea a rețelei Wi-Fi, de zeci, poate chiar sute de ori mai mare decât viteza Bluetooth-ului. Poate trece și de 10 MB pe secundă dacă hardware-ul vă permite.

În plus, Zapya nu are nici o limită în ceea ce privește mărimea fișierului, deci se pot transfera și fișiere foarte mari, dar viteza de transfer este mai mică cu cât fișierul este mai mare.

Zapya este un program/aplicație gratis suportată de publicitate, care este vizualizată în timpul folosirii. Pe calculator publicitatea nu este așa deranjantă, dar pe telefonul mobil este destul de invazivă. Download Zapya pentru: Windows, Android, MacOS, iOS.

Share Music & Transfer Files – Mi Drop

Dezvoltată de către compania Xiaomi, Mi Drop este o aplicație de transferat orice tip de fișiere (muzică, poze, video, documente, aplicații, etc.) între telefoane și/sau tablete Android fără să folosiți date mobile, deci fără să fiți conectați la internet.

Utilizarea este extrem de simplă: instalați aplicația Mi Drop pe cele două dispozitive Android între care doriți să faceți transferul, pe dispozitivul care trimite apăsați pe ”Trimite” și selectați fișierul pe care doriți să-l transferați.

Dacă aveți dezactivat serviciul de localizare, aplicația vă va cere să o activați, astfel reușește să găsească celălalt dispozitiv.

Pe dispozitivul care primește apăsați ”Primește”, autorizați dispozitivul care trimite să se conecteze și imediat începe transferul. Download Mi Drop de pe Magazinul Google Play.

Citiți și articolul: Conectare telefon Android la PC sau laptop.

Lasă un comentariu