Home Tutoriale Conectare telefon Android la PC Windows prin cablu USB, bluetooth sau Wi-Fi

Conectare telefon Android la PC Windows prin cablu USB, bluetooth sau Wi-Fi

Scris de: Florin Groza
7962 vizualizări
Conectare telefon Android la PC Windows

Tutorial conectare telefon Android la PC. Windows pune la dispoziție unele opțiuni de conectare telefon Android la PC sau laptop, astfel, dacă aveți multe poze sau videoclipuri pe telefon puteți să le transferați pe PC rapid sau dacă aveți muzică pe calculator puteți să o copiați pe telefon și să o ascultați oricând doriți la căști.

Dacă nu sunteți mulțumiți de opțiunile de conectare din Windows, puteți să încercați un program de conectat telefonul la PC, care vă permite să transferați fișiere de pe telefon pe calculator și viceversa prin cablu USB, Bluetooth sau Wi-Fi.

Mai întâi să începem cu ceea ce este mai simplu, adică conectarea telefonului Android la PC Windows prin cablu USB fără nici un program.

Conectare telefon la PC prin cablu USB

Este cel mai simplu mod de conectare, trebuie doar să conectați cu ajutorul cablului USB, pe care îl găsiți în cutie, telefonul la calculator.

Calculatoarele pe care rulează Windows 7/8/10 ar trebui să recunoască automat telefonul, dar dacă aveți un telefon mai puțin cunoscut poate trebuie să descărcați și să instalați driverele. În general, driverele se găsesc pe site-ul producătorului.

Așadar, conectați telefonul la calculator cu ajutorul cablului USB și imediat ar trebui să vedeți pe ecranul telefonului o notificare, care poate fi diferită în funcție de modelul telefonului.

Conectare telefon Android la pc Windows prin USB

Permiteți transferul fișierelor apăsând pe ”Da” pe ecranul telefonului și apoi cu clasicul ”File Explorer” din Windows puteți să vizualizați conținutul telefonului și să transferați din telefon pe calculator (sau invers) fișiere, cum ar fi muzică, videoclipuri, poze, documente, etc.

Poza cu un telefon Android conectat la pc Windows prin cablu USB

Acesta este cel mai simplu mod în care puteți să transferați fișiere de pe un dispozitiv pe altul. Pur și simplu navigați printre folderele telefonului și copiați pe calculator ceea ce doriți sau transferați de pe calculator pe telefon fișierele dorite, de exemplu melodii MP3, documente, videoclipuri, etc.

Dacă Windows nu vă recunoaște automat telefonul mobil Android, iată câteva linkuri utile de unde puteți să descărcați programul care permite să sincronizați telefonul cu calculatorul:

Programele mai sus enumerate nu conțin doar driverele necesare ca să fie recunoscut telefonul de calculatorul Windows, în multe cazuri conțin și unele funcții utile ca să sincronizați datele de pe telefon cu calculatorul.

Conectare telefon Android la PC prin Wi-Fi cu MyPhoneExplorer

Dacă doriți mai multe opțiuni de conectare, puteți să folosiți programul MyPhoneExplorer care vă permite să asociați un telefon la PC, astfel, pe lângă faptul că puteți să transferați fișiere din sau pe telefon, puteți să sincronizați cu calculatorul calendarul, contactele din agendă, să trimiteți și să citiți SMS-urile primite pe telefon și multe altele.

Cu ajutorul programului MyPhoneExplorer, telefonul poate fi asociat cu calculatorul prin Wi-FI, bluetooth sau cablu USB (prin cablu USB trebuie să aveți activat Debug USB pe telefon).

În acest articol vă arăt cum se asociază telefonul la PC prin Wi-Fi.

MyPhoneExplorer funcționează in modalitatea Host-Client, adică programul complet se instalează pe PC și pe telefon se instalează o mică aplicație care va face conexiunea cu calculatorul.

Chiar dacă totul pare foarte complicat, vă asigur că este extrem de simplu de făcut.

Trebuie doar să descărcați programul MyPhoneExplorer (click aici pentru download) și să-l instalați pe calculator.

Apoi, trebuie să instalați de pe Magazinul Google Play aplicația MyPhoneExplorer Client pe telefon. Apăsați aici pentru instalare, apoi după instalare deschideți aplicația.

Aplicația pe telefon se prezintă ca în imaginea de mai jos.

Poza cu aplicatia MyPhoneExplorer pe telefon Android

Foarte important: ca să asociați telefonul la PC trebuie să vă asigurați că amândouă dispozitivele sunt conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

Deschideți programul MyPhoneExplorer pe PC și din meniul de sus stânga alegeți ”File” și apoi ”Connect”.

În fereastra care se deschide alegeți ”Phone with Google Android-OS” și apoi alegeți să vă conectați prin Wi-Fi.

MyPhoneExplorer program de conectat telefonul la PC Windows.

Se va deschide o fereastră care vă reamintește că trebuie să deschideți mai întâi aplicația pe telefon, să fiți conectați la aceeași rețea Wi-Fi, etc. Faceți click pe ”Next”.

Conectare telefon la pc prin wi-fi cu programul MyPhoneExplorer

Când vă conectați pentru prima dată trebuie să alegeți un nume dispozitivului, astfel poate fi identificat mai ușor. Scrieți numele care doriți și faceți click pe ”OK”.

Iata cum se conecteaza telefonul la PC cu programul gratuit MyPhoneExplorer

Așteptați câteva secunde până se sincronizează telefonul cu calculatorul și gata, aveți telefonul asociat la PC.

Tutorial de conectare telefon Android la PC Windows cu MyPhoneExplorer

Din acest moment puteți să transferați fișiere de pe telefon pe computer sau viceversa, să ștergeți poze, muzică, video sau documente salvate pe telefon, să gestionați calendarul adăugând noi evenimente, să vedeți și să gestionați contactele din agendă, să citiți mesajele SMS primite, să trimiteți SMS, să gestionați apelurile și multe altele.

Cum se copiaza muzica si poze de pe PC pe telefon Android cu MyPhoneExplorer

În stânga programului aveți un meniu care vă permite să accesați toate datele de pe telefon, de exemplu la ”Messages” găsiți mesajele SMS, la ”Files” găsiți fișierele salvate pe telefon (poze, videoclipuri, muzică, documente, etc), iar la ”Other” -> ”Monitor” găsiți câteva informații despre telefon.

În concluzie, dacă doriți doar să transferați rapid poze, muzică sau video de pe telefon pe calculator (sau invers) vă sfătuiesc să alegeți varianta cea mai simplă, adică să conectați telefonul la PC cu cablul USB. Dacă aveți nevoie și de alte opțiuni, atunci poate vă sunt utile programele oficiale ale telefoanelor sau puteți să folosiți programul gratuit de conectare MyPhoneExplorer.

Alte articole interesante de citit

Adaugă un comentariu la acest articol