Aplicații de înregistrat vocea pe telefon (Android și iPhone)

Cauți o aplicație de înregistrat vocea? Iată cele mai bune aplicații pentru înregistrare voce gratis pe telefon Android sau iPhone în 2023.


La școală sau la muncă aveți nevoie să înregistrați o lecție sau o ședință?

Cu un smartphone puteți să faceți acest lucru foarte ușor folosind o aplicație de înregistrare voce sau orice alt sunet din mediul înconjurător, astfel puteți să luați notițe vocale și să le ascultați ori de câte ori aveți nevoie.

Practic, transformați telefonul într-un reportofon.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de înregistrare voce și audio gratis, astfel puteți să vă folosiți telefonul ca un reportofon.

Easy Voice Recorder, cea mai bună aplicație de înregistrat vocea pe telefon

Easy Voice Recorder este o aplicație gratuită și simplă de înregistrat vocea sau orice sunet din mediul înconjurător.

Folosirea este extrem de simplă: după instalare deschideți aplicația și ca să începeți să înregistrați trebuie doar să apăsați pe pictograma roșie din centru jos cu imaginea unui microfon.

După ce înregistrarea pornește, puteți să o puneți pe pauză apăsând tot pe pictograma roșie din centru jos care acum are semnul universal „Pauză”, cel cu două linii verticale, în cazul în care nu mai doriți să înregistrați, dar doriți să reluați înregistrarea.

Când doriți să terminați înregistrarea notiței vocale și să salvați ceea ce ați înregistrat pe telefon trebuie să apăsați pe pictograma „bifat” (✔) din jos dreapta.

Toate notițele vocale le găsiți apoi în secțiunea ASCULTĂ. Alegeți înregistrarea dorită și apăsați pe pictograma „Play” ca să o ascultați.

Notițele vocale se pot salva în 3 formate audio diferite, WAV, M4A și 3GP, astfel puteți să alegeți calitatea înregistrărilor.

O calitate mai bună corespunde unui fișier mai mare, deci va ocupa mai mult spațiu pe telefon.

Ca să încercați Easy Voice Recorder pe telefon Android apăsați aici. Pentru iPhone accesați acest link.

Smart Recorder, o aplicație de înregistrare audio simplu de folosit

O altă aplicație bună și gratuită de înregistrat vocea pe telefon este Smart Recorder.

Folosirea este extrem de simplă. După instalare deschideți aplicația și ca să luați notițe vocale trebuie doar să apăsați pe pictograma roșie din centrul ecranului.

Ca să puneți pe pauză apăsați tot pe pictograma roșie (sau Pause jos), iar când doriți să salvați notița vocală apăsați în meniul de jos pe Finish și alegeți o denumire pentru fișier.

Ca să ascultați ceea ce ați înregistrați apăsați jos pe Recordings și o să găsiți toate înregistrările făcute.

Sub fiecare notiță vocală aveți o pictogramă rotundă cu o săgeată orientată în jos.

Dacă apăsați pe această pictogramă se deschide un meniu de unde puteți să distribuiți notița vocală pe site-uri de socializare sau diferite servicii de chat, să o redenumiți sau să o ștergeți dacă nu mai aveți nevoie de ea.

O opțiune utilă este Skip Silence, dacă bifați această opțiune și apoi începeți să înregistrați, aplicația nu înregistrează în momentele de liniște, atunci când nu vorbește nimeni și reia înregistrarea în momentul în care „aude” iarăși vocea.

În acest mod fișierul audio care conține înregistrarea nu va fi de mari dimensiuni.

Ca să încercați Smart Recorder pe telefon Android apăsați aici. Pentru iPhone apăsați aici.

Tape-a-Talk Voice Recorder, aplicație care înregistrează vocea cu ecranul stins

Tape-a-Talk Voice Recorder este o altă aplicație bună și gratuită de înregistrat vocea sau să creați notițe vocale.

Este una dintre puținele aplicații care înregistrează vocea sau sunete din mediul înconjurător și în background, adică cu ecranul stins, caracteristică utilă dacă doriți să înregistrați pe cineva fără să știe.

Înregistrările se pot salva în format WAV și dacă doriți puteți să alegeți calitatea audio.

Rețineți că o calitate înaltă creează fișiere audio de dimensiuni mai mari, deci trebuie să fiți atenți la cât spațiu disponibil mai aveți pe telefon.

Interfața grafică este simplă și intuitivă, imediat se înțelege cum funcționează această aplicație.

În stânga jos aveți un meniu cu trei pictograme, Start, Pauză și Stop.

Când terminați de înregistrat fișierele audio apar în fereastra principală a aplicației și ca să le ascultați trebuie doar să apăsați pe înregistrarea dorită.

Există și o versiune contra cost, care pune la dispoziție unele opțiuni în plus, dar versiunea gratuită este suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

Pentru instalare pe telefon Android apăsați aici.

Super Voice Recorder, aplicație de înregistrare voce pe telefon gratuită

Simplă și gratuită, Super Voice Recorder este una dintre cele mai bune aplicații de înregistrare audio pentru Android.

Înregistrările audio se fac în format MP3 și puteți să alegeți diferite calități, începând de la un bitrate de 16kbit/s până la 320kbit/s.

O calitate mai bună, adică un bitrate mai mare, corespunde unui fișier audio de dimensiuni mai mari.

Caracteristica cea mai importată, care deosebește această aplicație de altele, este faptul că funcționează și în background, adică porniți o înregistrare audio și apoi puteți să folosiți telefonul pentru a face orice, de exemplu să deschideți alte aplicații sau să stingeți ecranul, astfel nimeni nu știe că înregistrați.

Pentru download și instalare de pe Google Play apăsați aici.

Înregistrare voce gratis pe telefon cu Voice Recorder

O altă aplicație de înregistrat vocea este Voice Recorder dezvoltată de către Simple Mobile Tools.

Această aplicație permite utilizatorilor să înregistreze vocea și tot ce se aude în mediul înconjurător și să salveze înregistrările pe dispozitivul lor la cea mai bună calitate audio.

Caracteristici incluse sunt opțiuni de înregistrare automată la pornirea aplicației, redenumirea și ștergerea înregistrărilor, opțiunea de a ascunde notificarea în timpul înregistrării pentru a arăta nimănui că se înregistrează, widget-ul de înregistrare rapidă și opțiunea de a seta calitatea înregistrărilor.

De asemenea, oferă un player integrat pentru redarea înregistrărilor, permițând utilizatorilor să le asculte, să le partajeze sau să le trimită prin e-mail sau prin alte aplicații.

Aplicația salvează înregistrările în diferite formate precum mp3, wav, m4a, amr,3gp, iar utilizatorii pot seta calitatea înregistrării în funcție de nevoile lor.

Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să salveze înregistrările în diferite dosare și să le sorteze după nume, data și durată.

În plus, aplicația oferă posibilitatea de a căuta înregistrările salvate după nume sau după data înregistrării.

Pentru descărcare și instalare pe telefon Android apăsați pe acest link.

Înregistrare voce gratis pe telefon cu ecranul blocat

Voice Recorder, dezvoltată de Splend Apps, este o aplicație gratuită și ușor de utilizat pentru înregistrare voce pe telefon Android.

Cu această aplicație de înregistrat audio poți efectua înregistrări de înaltă calitate fără limite de timp (doar limitate de dimensiunea spațiului de stocare oferit de telefon).

Poți utiliza aplicația ca un dictafon obișnuit pentru înregistrarea notițelor vocale, a întâlnirilor de afaceri, a lecțiilor la școală, interviurilor, conferințelor, discursurilor sau orice altceva.

Această aplicație de înregistrare audio funcționează bine pe smartphone-uri și tablete, cu sau fără stocare externă, iar printre principalele caracteristic enumăr:

  • 4 formate audio diferite: MP3, PCM de înaltă calitate (wav), AAC de bună calitate (m4a / mp4) și AMR (3gp) pentru a economisi spațiu pe telefon
  • Rată de eșantionare reglabilă de la calitatea telefonului (8 kHz) până la calitatea CD-ului (44 kHz)
  • Bitrate schimbabil de la 32 până la 320 kbps
  • Analizor de spectru audio în timp real
  • Înregistrare audio în fundal chiar și când ecranul este închis sau blocat, astfel nimeni nu își dă seama că se înregistrează

O altă caracteristică utilă este că poți să înregistrezi apelurile telefonice dacă pui convorbirea pe difuzor.

Aplicația Voice Recorder este gratuită datorită publicității, care nu este deranjantă.

În orice caz, publicitatea poate fi eliminată cumpărând versiunea Premium.

Pentru instalare pe telefon Android accesați aici Google Play.

Lasă un comentariu