Aplicații de înregistrat apeluri telefonice pentru telefon Android

Cele mai bune aplicații de înregistrat apeluri telefonice pentru Android.

Din diferite motive poate aveți nevoie să înregistrați un apel telefonic: o listă de cumpărături, date importante de la muncă/școală sau numere de telefon și adrese.

Astfel, dacă nu aveți la îndemână rapid un creion și hârtie să notați, puteți să faceți o înregistrare a convorbirii și să o ascultați mai târziu sau ori ce câte ori aveți nevoie.

Cum se înregistrează convorbirile pe un telefon Android?

În acest articol vă prezint cele mai bune aplicații de înregistrare apeluri telefonice gratis.

Este legal să înregistrezi un apel telefonic?

Înregistrarea unui apel telefonic se poate face doar în anumite condiții, după cum spune Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

În general, puteți să înregistrați o convorbire la telefon doar cu consimțământul interlocutorului, dar oricum, înainte să înregistrați un apel telefonic, vă sfătuiesc să consultați un avocat, care vă poate informa cu precizie când și cum se poate înregistra o convorbire la telefon fără să aveți apoi neplăceri legale.

Iată care sunt cele mai bune aplicații gratuite cu care puteți să înregistrați o convorbire telefonică pe dispozitive Android.

Atenție: începând cu versiunea Android 9 Pie, lansată în luna august 2018, a fost eliminată posibilitatea de a înregistra convorbirile pe telefon din cauza legislației în vigoare, deci aceste aplicații care înregistrează apelurile nu mai funcționează bine pe telefon cu Android 9 sau succesiv. Dacă aveți un telefon cu o versiune precedentă (Android 5, 6, 7 sau 8) aplicațiile din această listă funcționează corect.

Cea mai bună aplicație de înregistrare apeluri Android, Automatic Call Recorder

Cu peste 100 de milioane de instalări și peste 1,6 milioane de evaluări, cu o medie de 4,3 din 5 stele, Automatic Call Recorder este, poate, cea mai bună aplicație de înregistrare apeluri telefonice.

Aplicația este foarte ușor de folosit și înregistrează orice apel telefonic, primit sau pe care îl efectuați. În plus, pune la dispoziție unele opțiuni pe care nu le găsiți la alte aplicații care înregistrează convorbirile telefonice.

Cum se înregistrează un apel telefonic cu această aplicație? Vă explic imediat.

Mai întâi trebuie să instalați aplicația pe telefon de pe Magazinul Google Play. O găsiți aici, apoi apăsați pe INSTALAȚI.

După instalare, doar la prima folosire, trebuie să urmați câțiva pași simpli. Primul lucru trebuie să acceptați Termenii și Condițiile de folosire, deci apăsați pe De acord.

În următoarea fereastră alegeți tema pe care doriți s-o folosiți.

În următorul pas trebuie să permiteți aplicației să înregistreze sunetul, deci apăsați pe Permiteți. Apoi mai apăsați de trei ori pe Permiteți ca să mai acordați alte permisiuni.

Acum că aplicația este instalată, trebuie făcute câteva setări ca să funcționeze perfect.

Apăsați pe meniu (cele trei linii orizontale), apoi alegeți setări și acolo trebuie să fie aleasă opțiunea de a înregistra în mod automat convorbirile telefonice.

În poza de mai jos este evidențiat cu roșu.

aplicatie de inregistrat convorbirile telefonice

Apoi apăsați pe Înregistrare (Opțiuni înregistrare), în poza de mai sus este evidențiat cu verde.

Apoi apăsați pe Format audio și alegeți MP4. În poza de mai jos este evidențiat cu roșu.

Cea mai bună aplicație de înregistrat convorbirile telefonice

Dacă vă întrebați de ce trebuie ales formatul MP4, răspunsul este simplu: este un format pe care îl suportă orice player (deci dacă trimiteți cuiva fișierul audio cu convorbirea înregistrată sigur aceasta va putea fi ascultată).

În plus, din încercările mele cu această aplicație doar alegând acest format se auzeau bine ambele voci.

După aceste setări, orice apel telefonic va fi înregistrat.

Ca să instalați Automatic Call Recorder pe telefonul vostru cu sistem de operare Android faceți click aici.

Call Recorder – ACR, o aplicație de înregistrat convorbirile la telefon simplă

Pentru înregistrarea convorbirilor telefonice puteți să folosiți și aplicația Call Recorder – ACR, una dintre cele mai populare pe Magazinul Google Play.

Aplicația înregistrează toate apelurile în intrare și în ieșire automat (în versiunea gratis) sau manual (în versiunea PRO), iar înregistrările pot fi protejate cu parolă, eliminate automat după o anumită perioadă de timp sau salvate pe cardul de memorie.

Convorbirile înregistrate se pot salva și online pe Dropbox sau Google Drive, dacă aveți versiunea PRO.

Folosirea aplicației este foarte simplă, instalați aplicația pe telefon, acceptați termenii și condițiile, apoi acordați permisiunile de care are nevoie aplicația ca să funcționeze. Aplicația este pregătită să funcționeze.

Convorbirile pot fi salvate în mai multe formate audio, cum ar fi MP4, M4A, OGG sau WAV, dar din testele mele, pe telefonul meu, doar în formatul M4A se auzeau bine ambele voci, deci vă sfătuiesc să faceți unele probe ca să fiți siguri că se înregistrează bine și se aud ambele voci.

Ca să schimbați formatul audio al înregistrărilor trebuie să instalați la ”Setări”, apoi alegeți ”Înregistrare” și acolo găsiți opțiunea ”Formatul înregistrărilor” unde puteți să schimbați formatul audio.

Înregistrările apoi pot fi ordonate după apeluri primite, apeluri efectuate, după dată, mărime fișier, etc.

Interfața grafică este curată și intuitivă, perfect tradusă în limba română.

În versiunea gratis există un banner publicitar, dar nu este deloc deranjant sau invaziv.

Ca să instalați aplicația de înregistrare apel Call Recorder – ACR de pe Google Play apăsați aici.

Aplicație care înregistrează apelurile pe telefon Android, Call recorder

O altă aplicație bună cu care puteți să înregistrați automat apeluri pe telefon Android este Call recorder.

Aplicația are o interfață simplă și intuitivă, iar publicitatea nu este deloc invazivă.

Folosirea este simplă, după instalare trebuie să fiți siguri că opțiunea de înregistrare este activată.

Din testele mele, am reușit să fac înregistrări în care se auzeau bine ambele voci doar dacă convorbirile se salvau în format MP3.

Ca să faceți această setare apăsați pe ”Setări”, apoi pe ”Setări de înregistrare”. Apăsați ”Tipul de fișier” și alegeți ”mp3”, astfel toate înregistrările se vor salva în format MP3.

Nu vă mai rămâne decât să telefonați și să testați aplicația.

O opțiune utilă pusă la dispoziție de această aplicație este că puteți să o protejați cu parolă, astfel doar cine are parola poate să acceseze convorbirile înregistrate.

Ca să descărcați și să instalați Call Recorder pe telefon apăsați aici.

Aplicații de înregistrat apeluri pe telefon Android, Call Recorder (lovekara)

Este una dintre cele mai bune și mai simple aplicații de înregistrare apel telefonic pentru Android.

Ca să înregistrați o convorbire telefonică trebuie doar să instalați aplicația și acesta se activează automat înregistrând toate apelurile făcute sau primite.

Înregistrările sunt de calitate, se aud bine ambele voci și se pot asculta cu ajutorul playerului inclus în aplicație sau se pot salva pe telefon în format MP3.

Nu pune la dispoziție prea multe opțiuni, dar poate este un bine pentru că este extrem de ușor de folosit.

Deci este recomandată acelor utilizatori care caută o aplicație de înregistrat apeluri gratis și simplă, fără prea multe pretenții.

În interfața programului este prezentă publicitate, dar acesta nu este deloc deranjantă.

Pentru download și instalare de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Înregistrare apeluri cu aplicația Cube Call Recorder ACR

Cube Call Recorder ACR este o altă aplicație bună de înregistrat convorbirile telefonice pentru Android.

În plus, cu această aplicație puteți să înregistrați și convorbirile pe care le aveți prin intermediul altor servicii, cum ar fi Skype, Viber, WhatsApp, Google Hangouts, Facebook, LINE, Slack sau Telegram.

În prezent nu sunt suportate toate dispozitivele, lista completă o găsiți aici, dar puteți totuși să încercați, intrând la Setări înregistrare aveți opțiunea Înregistrare VoIP, care poate fi activată chiar dacă aplicația spune că telefonul vostru nu este compatibil.

Interfața grafică este simplă și ușor de înțeles, iar folosirea este extrem de simplă: trebuie doar să instalați aplicația, acordați permisiunile necesare și gata, aplicația este pregătită să înregistreze.

Practic ori de câte ori efectuați un apel sau primiți un apel telefonic acesta va fi înregistrat automat.

În orice caz, pe ecran apare și un widget, dacă nu doriți să înregistrați convorbirea trebuie să apăsați pe pictograma cu microfon de pe widget.

O altă caracteristică utilă este faptul că puteți să folosiți aplicația și să înregistrați voce, adică să folosiți telefonul ca pe un reportofon.

Ca să activați opțiunea de înregistrare voce trebuie doar să apăsați pe pictograma cu microfon din fereastra principală a aplicației.

Ca să instalați Cube Call Recorder ACR de pe Google Play apăsați aici.

2 comentarii la „Aplicații de înregistrat apeluri telefonice pentru telefon Android”

Lasă un comentariu