Tastatură telefon Android: aplicații care vă ajută să scrieți mai bine și mai repede

Odată cu apariția smartphone-urilor, tastatura fizică a telefoanelor cu butoane a fost înlocuită cu tastatura touch pe ecran.

Sistemul de operare Android include o aplicație de tastatură preinstalată, bună, care își face bine treaba, dar dacă doriți să obțineți o experiență de scriere mai bună și personalizată, vă sfătuiesc să instalați o aplicație de tastatură telefon gratis care vă poate ajuta să scrieți mai repede și mai ușor.

Nu pot să spun care este cea mai bună aplicație de tastatură Android, pentru fiecare dintre noi folosim telefoanele într-un mod unic, deci ceea ce mie mi se pare bun și util, altor persoane poate nu le este folositor.

În acest articol găsiți o listă cu unele aplicații tastatură telefon Android, astfel puteți să alegeți cea mai potrivită tastatură pentru modul vostru de a folosi telefonul.

Cea mai bună aplicație tastatură Android, Swiftkey

Prima aplicație de tastatură Android pe care o prezint este Swiftkey, aplicație pe care o folosesc și eu. Este una dintre cele mai populare tastaturi Android și este total gratuită.

Caracteristica principală care a făcut tastatura Swiftkey așa faimoasă este, fără îndoială, posibilitatea de a scrie text prin glisare pe litere, astfel încât nu trebuie să vă dezlipiți degetele de la tastatură.

O altă caracteristică foarte utilă este sistemul inteligent de recunoaștere a celor mai utilizate cuvinte, practic aplicația învață modul vostru de exprimare și astfel reușește să sugereze cuvintele într-un mod foarte eficient. Dacă îi permiteți accesul, aplicația se va integra cu anumite servicii externe, cum ar fi e-mail și rețele de socializare, astfel învață mai bine modul vostru de scriere.

Imediat după instalare nu o să vedeți diferențe prea mari, trebuie să-i dați puțin timp să învețe, dar apoi aplicația vă va pune la dispoziție unele informații interesante despre modul vostru de scriere, câte apăsări ați economisit, cuvinte completate, inclusiv o hartă termică de tastare.

Interfața grafică se poate personaliza cu diferite teme incluse în aplicație.

Ca să instalați SwiftKey Keyboard de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Tastatură Android gratis oferită de Google, Gboard

O altă aplicație de tastatură pentru Android bună și gratuită este Gboard, dezvoltată de Google.

Una dintre cele mai bune funcții este modul în care aplicația sugerează cuvintele.

Tastatura, va învăța cu timpul cuvintele pe care le scrieți mai frecvent, sugerând o serie de cuvinte pentru auto-finalizare.

Folosind Gboard puteți, de asemenea, să tastați textul prin glisare pe litere, deci nu trebuie să dezlipiți degetele de pe ecran când scrieți.

O altă caracteristică utilă este faptul că se pot selecta una sau mai multe limbi: Gboard suportă scrierea a până la trei limbi simultan, deci corectarea automată și sugestiile se fac din limbile activate.

În plus, aplicația are inclusă funcția de căutare pe Google și un serviciu de traducere prin Google Translate.

Interfața grafică se poate personaliza cu diferite teme, astfel puteți să personalizați aspectul după gustul vostru.

Ca să încercați aplicația Gboard apăsați aici.

Una dintre cele mai bune aplicații tastatură Android gratis, Fleksy

Și tastatura pentru telefoane Android Fleksy vă permite să scrieți mesaje rapid, fără a renunța la personalizare.

Folosirea este extrem de ușoară și intuitivă, pur și simplu glisați la stânga pentru a șterge un cuvânt, cu doar un gest al degetului, adăugați cu ușurință semne de punctuație, spațiu, ștergeți cuvinte și multe altele.

Pot să spun că în acest moment este tastatura Android cea mai intuitivă, mai simplă și mai rapidă.

Uitați de tastaturile Android întunecate, vechi și plictisitoare, negru pe alb și pregătiți-vă să dați o nouă culoare smartphone-ului vostru, folosind temele oferite gratuit de aplicație sau, dacă opțiunile prezente nu sunt în măsură să vă exprime cel mai bine gust, puteți să cumpărați anumite opțiuni.

Fleksy, în plus față de teme și opțiunile de scriere personalizată, oferă extensii interesante care vă vor permite să primiți sfaturi cu privire la ce emoticon, adeziv sau GIF animat să introduceți când scrieți ceva pe WhatsApp, e-mail sau alte servicii.

Ca să instalați Fleksy pe telefon apăsați aici.

Kika Keyboard – Tastatură Emojis, GIFs

Una dintre cele mai populare tastaturi pentru telefon Android este Kika Keyboard, care spre deosebire de celelalte aplicații tastatură se bazează mai mult pe emoji, emoticons, sticker, simboluri și GIF animate. Sunt disponibile peste 1200.

Aplicația este disponibilă pentru toate dispozitivele Android, pune la dispoziție numeroase teme frumoase și oferă foarte multe posibilități de personalizare.

Pentru instalare de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Lasă un comentariu