Facebook Lite: descărcare gratuită, instalare pe telefon, conectare, avantaje și dezavantaje

Facebook Lite: descărcare gratuită, instalare pe telefon, conectare, avantaje și dezavantaje.

Pentru mulți utilizatori, deschiderea aplicației Facebook este un coșmar, mai ales dacă telefonul Android este mai vechi și mai slab din punct de vedere hardware.

Aplicația devine din ce în ce mai mare și mai greoaie cu fiecare an care trece, încetinind astfel execuția acțiunilor pe ea și, în consecință, încetinind întregul smartphone (care dintr-o dată va părea vechi și lent chiar și cu 2 sau 3 GB de RAM).

Ce poți face dacă aplicația Facebook funcționează greu, nu răspunde sau răspunde cu întârziere?

Dacă în acest moment nu poți cumpăra un smartphone cu cel puțin 6 GB de RAM poți lua în considerare utilizarea versiunii mai ușoare a aplicației, numită Facebook Lite.

Ce este Facebook Lite?

Aplicația Facebook Lite este o versiune simplă și minimalistă a aplicației Facebook, care ocupă mai puțin spațiu pe telefon și consumă mai puține resurse hardware.

Funcționează pe toate dispozitivele Android, chiar și pe cele mai vechi cu performanțe reduse.

În acest ghid găsești informații despre cum să descarci gratuit Facebook Lite pe telefon Android, cum se instalează, detalii despre conectare, cum se utilizează și care sunt principalele diferențe față de versiunea clasică a aplicației.

Facebook Lite: descărcare gratuită și instalare pe telefon

Instalarea Facebook Lite pe telefon sau tabletă Android este foarte simplă: deschizi aplicația Magazin Play pe dispozitiv, cauți Facebook Lite în partea de sus, apoi apasă pe butonul de instalare.

Pentru cine dorește, iată și link direct spre Facebook Lite pe Magazin Play.

După ce descarci și instalezi aplicația aplicația Facebook Lite pe telefon, trebuie doar să o deschizi și să introduci aceleași date de conectare folosite pentru aplicația clasică sau pentru site.

Care sunt avantajele utilizării aplicației Facebook Lite?

Vrei să afli care sunt avantajele reale ale Facebook Lite față de aplicația tradițională Facebook?

Mai jos am enumerat toate beneficiile pe care le-am observat testând aplicația Facebook Lite:

Ocupă mai puțin spațiu în memoria internă: față de aplicația clasică ocupă foarte puțin spațiu, prin urmare poate fi instalat și pe smartphone-uri cu mai puțin de 16 GB de spațiu de stocare.

Consumă mai puțin trafic internet: dacă nu ai abonament cu internet nelimitat, aplicația Facebook Lite este ideală deoarece consumă și cu 80% mai puține date internet pentru a efectua aceeași operațiune.

Funcționează pe toate tipurile de rețele de date: în timp ce aplicația clasică are nevoie de cel puțin o conexiune rapidă 4G / LTE pentru a funcționa corect, Facebook Lite încarcă știri, postări, pagini, grupuri și fotografii chiar și cu o conexiune foarte lentă.

Absența mesajelor publicitare în videoclipuri: dacă urmărești o mulțime de videoclipuri îți va plăcea să știi că pe versiunea Facebook Lite nu există niciun videoclip publicitar sau nicio întrerupere, lăsându-ți astfel controlul deplin pe toată durata vizionării videoclipurilor sau transmisiunilor live. .

Prezența aproape a tuturor funcțiilor principale ale aplicației Facebook: chiar dacă este o versiune Lite, găsești poveștile, videoclipurile live și emoji-urile, exact așa cum se vede pe versiunea clasică.

Acces la mesajele Facebook: cu această aplicație poți să citești mesajele pe care le primești de la prietenii tăi fără a fi necesar să instalezi Messenger (o altă aplicație foarte greoaie).

Dacă aceste avantaje îți sunt de ajutor, poți descărca imediat aplicația, dar, de dragul informațiilor complete, este indicat să citești în continuare restul ghidului, unde enumăr și dezavantajele aplicației Facebook Lite.

Care sunt dezavantajele aplicației Facebook Lite?

Deși la prima vedere pare aplicația perfectă pentru Facebook, trebuie să ai în vedere și următoarele dezavantaje:

Nu poți include GIF-uri în comentarii: acest aspect poate să reducă vizibilitatea comentariilor tale pe grupurile sau paginile pe care le urmărești.

Fotografii și videoclipuri de calitate redusă: toate conținuturile multimedia de pe Facebook vor fi afișate în modul „Lite”, fără rezoluție înaltă.

Imposibil de adăugat un avatar personalizat: Facebook Lite nu oferă această opțiune, dacă ai setat deja avatarul pe PC sau în aplicația clasică, acesta va apărea oricum.

Fără copiere/lipire de texte: dacă încerci să copiezi un comentariu sau orice text, nu se va întâmpla nimic, deoarece aplicația nu permite această operațiune.

Câteva probleme cu notificările și cu deschiderea aplicației: la intervale aleatorii, aplicația nu mai trimite notificări sau le trimite prea târziu.

Concluzie

Dacă dezavantajele aplicației nu te deranjează, poți instala Facebook Lite, astfel rămâi mereu în contact cu prietenii și grupurile pe care le urmărești și beneficiezi de toate avantajele enumerate mai sus.

În orice caz, dacă spațiul pe telefon îți permite, poți instala ambele versiuni ale aplicației Facebook, cea clasică și Lite, astfel o folosești pe cea de care ai nevoie în funcție de necesitatea ta.

2 comentarii la „Facebook Lite: descărcare gratuită, instalare pe telefon, conectare, avantaje și dezavantaje”

  1. Bună ziua, numele meu este Dumitru Hriscu, si nu pot descărca aplicația, Facebook sau aplicația, Facebook Lițe.
    Cum ar trebui să procedez ?

    Răspunde

Lasă un comentariu