File explorer Android: aplicații file manager pentru gestionarea fișierelor pe telefon

File explorer Android, cele mai bune aplicații file manager ca să gestionezi fișierele de pe telefon.

Majoritatea persoanelor folosesc telefonul fără să aibă nevoie să răsfoiască fișierele sau dosarele (foldere) prezente pe telefon ,

Dar sunt momente în care este necesar să găsiți un fișier salvat pe telefon, de exemplu dacă doriți să instalați o aplicație manual și în acest caz o aplicație file manager, în stil file explorer din Windows, poate fi foarte utilă să vă ajute să găsiți rapid ceea ce căutați.

O aplicație file manager mai este utilă și în cazul în care doriți să mutați/copiați dintr-un folder în altul diferite fișiere, să găsiți poze, melodii sau documente descărcate, să le ștergeți, să le redenumiți și așa mai departe.

Iată care sunt cele mai bune aplicații file manager pentru Android, care vă permit să răsfoiți folderele și fișierele de pe telefon așa cum faceți cu file explorer pe calculatoarele Windows.

ES File Explorer (File Manager)

Cu peste 100 de milioane de instalări și aproape 5,5 milioane de recenzii, cu o medie de 4,6 din 5 stele, ES File Explorer este cel mai bun file manager Android.

Pe lângă faptul că aplicația permite să vedeți folderele și fișierele prezente pe telefon, ES File Explorer permite și să transferați fișiere de la un telefon la altul sau de la telefon pe calculator și viceversa.

În plus, cu această aplicație puteți să conectați diferite servicii pentru stocarea fișierelor online, cum ar fi Dropbox, Google Drive, Onedrive și multe altele.

O caracteristică interesantă și utilă este și vizualizarea videoclipurilor sau fotografiilor pe televizoare cu Chromecast.

Ca să activați această funcție trebuie să instalați un plugin gratuit numit ES Chromecast, care adaugă butonul ca să transmiteți un video sau o poză la TV.

Cu ES File Explorer mai puteți să ascundeți aplicații, fișiere, poze și foldere, să deschideți și să creați fișiere ZIP sau RAR (și protejate cu parolă), să analizați cardul de memorie, astfel puteți să vedeți cum este ocupat spațiul și care fișiere sunt mai mari.

Este cu adevărat o aplicație foarte utilă pentru oricine are un telefon Android. Pentru instalare apăsați aici.

Total Commander

O altă aplicație file manager bună și gratis pentru Android este Total Commander.

Printre funcțiile principale evidențiez posibilitatea de gestionare fișiere și foldere (creare, copiare, mutare, ștergere, redenumire, etc.), creare de arhive zip, vizualizarea imaginilor și un motor de căutare foarte bun, care reușește să caute și text în documente.

Cu ajutorul unor pluginuri funcțiile aplicației pot fi extinse, de exemplu puteți gestiona unele servicii de stocare în cloud (Dropbox, Google Drive, etc.), puteți să trimiteți fișiere prin bluetooth, FTP și multe altele.

Interfața grafică poate fi cu un singur panou sau cu panou dublu și este ușor de personalizat. La început aplicația nu este prea intuitivă, dar după câteva încercări o să vă dați seama cum funcționează și sunt sigur că o să vă fie utilă.

Total Commander pentru Android este în totalitate gratis și nu conține nici publicitate (în acest moment). Pentru instalare apăsați aici.

File Manager Android

File Manager, Manager de fișiere în limba română, este o aplicație cu care puteți să vizualizați și să gestionați (copiere, mutare, creare, ștergere, redenumire, etc.) fișierele și folderele prezente pe un dispozitiv Android.

Cu această aplicație puteți să vizualizați orice fișier, de exemplu documente (.doc, .pdf, .ppt, etc.), video (suportă .avi, .mp4, .wmv, .mpeg, etc.), muzică (.mp3, .wav, .wma, .flac) sau imagini (.jpg, .png, .gif, .bmp, etc.).

În plus, puteți să gestionați inclusiv fișierele și folderele prezente pe memory stick.

O funcție foarte utilă este schimbul de fișiere cu alte dispozitive prin USB.

Puteți să accesați telefonul cu ajutorul unui computer și să gestionați tot ce aveți pe telefon direct de pe computer prin protocolul FTP.

Aplicația pune la dispoziție și funcția de gestionare a fișierelor pe care le aveți salvate în cloud, suportă Google Drive, DropBox și OneDrive.

Interfața grafică este plăcută și ușor de folosit, iar publicitatea nu este deranjantă. Pentru instalare apăsați aici.

Lasă un comentariu