Socratic: soluții pas cu pas pentru probleme de matematică și alte materii

Socratic este o aplicație de învățare gratuită care ajută elevii să înțeleagă mai bine materia școlară prin intermediul inteligenței artificiale.

Aceasta poate fi utilizată pentru a rezolva diverse probleme de matematică, știință, istorie, biologie și alte materii.

Citiți și articolul: Aplicații de rezolvat exerciții la matematică.

Principalele funcții ale aplicației Socratic sunt:

Recunoașterea problemei cu Socratic

Aplicația poate recunoaște problemele scrise de mână sau pozele făcute cu camera telefonului și poate oferi soluții și explicații pas cu pas.

În plus, aplicația permite utilizatorilor să scrie o problemă sau o întrebare cu ajutorul tastaturii, astfel încât aceștia să poată obține răspunsuri și explicații chiar și atunci când nu au la dispoziție o problemă scrisă sau o imagine.

Căutare

Cu aplicația Socratic elevii pot căuta probleme specifice sau subiecte pentru a găsi exemple și explicații detaliate.

Căutarea este flexibilă, astfel încât utilizatorii pot introduce cuvinte cheie sau fraze și aplicația va afișa rezultate relevante.

Explicații video

Aplicația Socratic conține o varietate de explicații video create de profesori și tutorii care pot ajuta elevii să înțeleagă mai bine materia.

Aceste explicații video sunt foarte utile pentru elevii care au nevoie de o reprezentare vizuală a materiei sau care preferă să învețe prin intermediul unui profesor.

Salvarea problemelor și organizare

Elevii pot salva problemele și subiectele pentru a le accesa mai târziu și pot organiza acestea în diferite colecții pentru a le găsi mai ușor.

Astfel, utilizatorii pot crea colecții pentru diferite materii sau subiecte și pot accesa rapid problemele sau explicațiile salvate anterior.

Comunitatea Socratic

Elevii pot pune întrebări specifice comunității Socratic, unde pot primi răspunsuri de la alți utilizatori sau de la profesori verificați.

Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a obține ajutor suplimentar atunci când se confruntă cu o problemă sau un subiect dificil.

În plus, utilizatorii pot răspunde și ajuta la răspunsul altor întrebări, creând o comunitate activă de învățare.

Personalizare Socratic

Utilizatorii pot personaliza aplicația pentru a se potrivi nevoilor lor individuale.

Acest lucru include setarea limbi preferate, alegerea temelor și a culorilor pentru interfața utilizatorului, și posibilitatea de a activa sau dezactiva anumite funcții.

Socratic poate rezolva o varietate de probleme de matematică, cum ar fi algebra, geometrie, trigonometrie și ecuații diferențiale.

De asemenea, poate oferi explicații și exemple pentru subiecte de știință, cum ar fi chimie și fizică, precum și pentru istorie și literatură.

Utilizarea aplicației Socratic

Utilizarea aplicației este foarte simplă și intuitivă.

Elevii pot începe prin a descărca aplicația gratuit din magazinul de aplicații al telefonului lor.

După ce au deschis aplicația, pot începe prin a fotografia problema sau subiectul pentru care doresc să găsească o soluție sau explicație, sau pot căuta un subiect sau problemă specifică în căsuța de căutare.

După ce au găsit o soluție sau explicație, elevii pot salva aceasta pentru a o accesa mai târziu sau pot viziona explicațiile video pentru a înțelege mai bine materia.

În concluzie, Socratic este o aplicație foarte utilă pentru elevii care doresc să înțeleagă mai bine materia școlară și să rezolve probleme și exerciții.

Aplicația oferă o mare varietate de funcții, inclusiv recunoașterea problemei, căutarea, explicațiile video, salvarea și organizarea, comunitatea Socratic, personalizarea și poate rezolva o varietate de subiecte, inclusiv matematică, știință, istorie sau literatură

Ca să descărcați aplicația Socratic pe telefon Android accesați acest link de pe Magazin Play Pentru iPhone accesați App Store aici.

 

Lasă un comentariu