Aplicații de rezolvat exerciții la matematică gratis pentru telefon Android și iPhone

Cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică pentru telefon Android și iPhone în 2023.

Ai nevoie să rezolvi rapid o ecuație, o problemă sau un exercițiu la matematică? Poți să instalezi o aplicație pe telefon care să te ajute să găsești soluția repede și să vezi procedura de rezolvare pas cu pas.

În acest articol găsești cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții, ecuații și probleme de matematică, care se pot instala gratis pe telefon cu Android de pe Magazin Play sau iPhone de pe App Store.

Citește și: Aplicații utile pentru elevi.

Cea mai bună aplicație de rezolvat exerciții la matematică, Photomath

Una dintre cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică este Photomath, care permite să rezolvați expresiile matematice pur și simplu făcându-le o poză cu camera telefonului.

Utilizarea este foarte ușoară: instalați aplicația, o deschideți și apăsați pe pictograma cu camera foto din meniul de sus.

Fotografiați exercițiul de rezolvat și în câteva secunde aplicația vă arată soluția și procedura de rezolvare pas cu pas.

Alternativ apăsați pe pictograma cu calculator și tastați ecuația pe care doriți să o rezolvați, apoi apăsați pe rezultat ca să vizualizați procedura de rezolvare.

Ca să instalați Photomath pe telefon Android de pe Magazin Play apăsați pe acest link. Pentru iPhone apasă pe acest link.

Microsoft Math Solver

Aplicația Microsoft Math Solver oferă ajutor cu o varietate de probleme de matematică, inclusiv aritmetică, algebră, trigonometrie, calcul, statistică și multe altele, folosind o inteligență artificială foarte avansată.

Utilizarea aplicației este extrem de simplă, pur și simplu scrieți o problemă pe ecran sau utilizați camera pentru a face o fotografie problemei de matematică pe care dorești să o rezolvi.

Aplicația Microsoft Math recunoaște instantaneu problema și vă ajută să o rezolvați gratuit cu explicații pas cu pas.

Ca să instalezi aplicația pe telefon Android apasă pe acest link, pentru iPhone apasă pe acest link.

Aplicații de rezolvat exerciții la matematică, Solve Expressions

Solve Expressions este una dintre cele mai simple aplicații care rezolvă expresii matematice.

Utilizarea este extrem de simplă: deschideți aplicația și în fereastra principală adăugați exercițiul pe care doriți să-l rezolvați.

Aplicația, cu ajutorul unui algoritm automat, vă propune imediat rezultatul și modul de rezolvare pas cu pas. Este necesară să fiți conectați la internet ca să funcționeze totul bine.

Ca să instalați aplicația Solve Expressions pe telefon Android apăsați pe acest link. Pentru instalare pe iPhone apasă pe acest link.

Mathway, rezolvă probleme de matematică și algebră

Mathway este o aplicație care îți rezolvă probleme și exerciții de matematică rapid și simplu.

Trebuie doar să faci o poză sau să scrii un exercițiu de matematică și aplicația îți arată rezultatul explicat pas cu pas.

Cu milioane de utilizatori și miliarde de probleme rezolvate, Mathway este un instrument fundamental pentru toți cei care învață în gimnaziu și liceu, oferind ajutor instantaneu pentru temele de acasă oriunde și oricând.

Mathway este recomandată pentru toate nivelurile de matematică, inclusiv:

  • Matematică de bază/pre-algebră (aritmetică, numere întregi, fracții, numere zecimale, rădăcini, factori și multe altele…)
  • Algebră (ecuații/inegalități liniare, ecuații/inegalități pătratice, ecuații/inecuații absolute, sisteme de ecuații, logaritmi, funcții, matrici, grafice și multe altele…)
  • Trigonometrie/precalcul (funcții trigonometrice, identități, secțiuni conice, vectori, matrici, numere complexe, secvențe și serii și multe altele…)
  • Calcul (limite, derivate, integrale și multe altele…)
  • Statistici (probabilitate, permutări, combinații și multe altele…)

Ca să instalezi aplicația Mathway pe telefon cu Android apasă aici, pentru iPhone apasă aici.

Socratic: aplicația de învățare cu inteligență artificială

Socratic este o aplicație de învățare gratuită care ajută elevii să înțeleagă mai bine materia școlară prin intermediul inteligenței artificiale.

Aplicația oferă o varietate de funcții, inclusiv recunoașterea problemei, căutarea, explicațiile video, salvarea și organizarea, comunitatea Socratic, personalizarea și poate rezolva o varietate de subiecte, inclusiv matematică, fizică, știință, istorie și literatură.

Utilizatorii pot adresa întrebări specifice comunității și pot obține răspunsuri de la alți utilizatori sau de la profesori verificați.

Aplicația este ușor de utilizat și poate fi personalizată pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului.

Socratic este un instrument valoros pentru elevii care doresc să înțeleagă mai bine materia școlară.

Ca să instalezi aplicația Socratic pe Android apasă aici. Pentru iPhone apasă aici.

Math Scanner – Math Solutions

O altă aplicație de rezolvat exerciții la matematică pe care o recomand este Math Scanner – Math Solutions.

Utilizarea aplicației este foarte simplă: după instalare pe telefon deschizi aplicația și încadrezi exercițiul pe care dorești să-l rezolvi cu ajutorul camerei foto.

În câteva momente aplicația îți va arăta rezultatul și rezolvarea pas cu pas.

În versiunea gratuită există publicitate în interfață (care este destul de deranjantă) și ai un număr limitat de scanări.

Dacă ai nevoie să rezolvi mai multe exerciții sau probleme de matematică zilnic atunci poți să cumperi versiunea ”Pro”, care oferă și unele opțiuni în plus.

Pe lângă rezolvarea exercițiilor de matematică, aplicația oferă un calculator inteligent cu grafice și tabele și o serie de formule de algebră, geometrie etc.

Ca să instalezi aplicația Math Scanner pe telefon cu Android accesează acest link.

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha este o aplicație care oferă acces la informații și cunoștințe din domenii precum matematica, știința, tehnologia, istoria și altele.

Aplicația poate fi utilizată pentru a rezolva probleme și exerciții, a găsi informații și a face calcule.

Ca să folosești aplicația trebuie să scrii o întrebare sau o problemă în căsuța de căutare și aplicația va afișa rezultatele și va oferi soluții și explicații pas cu pas.

Aplicația Wolfram Alpha este ușor de utilizat, iar interfața grafică este foarte intuitivă.

Wolfram Alpha este o aplicație utilă pentru cei care doresc să găsească informații, să rezolve probleme sau să efectueze calcule complexe.

Oferă acces la un vast domeniu de informații și instrumente necesare pentru rezolvarea problemelor matematice și de alte tipuri.

Din păcate, aplicația nu este gratuită, dar prețul este destul de mic, la îndemâna oricui.

Ca să descărcați aplicația Wolfram Alpha pe Android accesați acest link de pe Magazin Play.

Aplicație pentru formule matematice, All Math formula

All Math formula nu este o aplicație de rezolvat exerciții, dar pune la dispoziție numeroase formule matematice, peste 1000.

Aveți la dispoziție formule de geometrie, trigonometrie, algebră, calculul vectorilor, probabilități, metode numerice și multe altele.

Interfața grafică este foarte ușor de înțeles și de folosit: doar deschideți aplicația și din fereastra principală alegeți pachetul cu formule pe care doriți să-l vizualizați.

Ca să descărcați aplicația All Math formula pe telefon Android apăsați pe acest link.

Lasă un comentariu