Home Aplicații utile Aplicații de rezolvat exerciții la matematică gratis pentru telefon Android și iPhone

Aplicații de rezolvat exerciții la matematică gratis pentru telefon Android și iPhone

Scris de: Florin Groza
177 views
aplicații de rezolvat exerciții la matematică

Aplicații de rezolvat exerciții la matematică pentru telefon Android și iPhone.

Ai nevoie să rezolvi rapid o ecuație sau un exercițiu la matematică? Poți să instalezi o aplicație pe telefon care să te ajute să găsești soluția repede și să vezi procedura de rezolvare pas cu pas.

În acest articol găsești cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții, ecuații și probleme de matematică, care se pot instala gratis pe telefon cu Android de pe Magazin Play sau iPhone de pe App Store.

Cea mai bună aplicație de rezolvat exerciții la matematică, Photomath

Una dintre cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică este Photomath, care permite să rezolvați expresiile matematice pur și simplu făcându-le o poză cu camera telefonului.

Utilizarea este foarte ușoară: instalați aplicația, o deschideți și apăsați pe pictograma cu camera foto din meniul de sus.

Fotografiați exercițiul de rezolvat și în câteva secunde aplicația vă arată soluția și procedura de rezolvare pas cu pas.

Alternativ apăsați pe pictograma cu calculator și tastați ecuația pe care doriți să o rezolvați, apoi apăsați pe rezultat ca să vizualizați procedura de rezolvare.

Ca să instalați Photomath pe telefon Android de pe Magazin Play apăsați pe acest link. Pentru iPhone apasă pe acest link.

Microsoft Math Solver

Aplicația Microsoft Math Solver oferă ajutor cu o varietate de probleme de matematică, inclusiv aritmetică, algebră, trigonometrie, calcul, statistică și multe altele, folosind o inteligență artificială foarte avansată.

Utilizarea aplicației este extrem de simplă, pur și simplu scrieți o problemă pe ecran sau utilizați camera pentru a face o fotografie problemei de matematică pe care dorești să o rezolvi.

Aplicația Microsoft Math recunoaște instantaneu problema și vă ajută să o rezolvați gratuit cu explicații pas cu pas.

Ca să instalezi aplicația pe telefon Android apasă pe acest link, pentru iPhone apasă pe acest link.

Aplicații de rezolvat exerciții la matematică, Solve Expressions

Solve Expressions este una dintre cele mai simple aplicații care rezolvă expresii matematice.

Utilizarea este extrem de simplă: deschideți aplicația și în fereastra principală adăugați exercițiul pe care doriți să-l rezolvați.

Aplicația, cu ajutorul unui algoritm automat, vă propune imediat rezultatul și modul de rezolvare pas cu pas. Este necesară să fiți conectați la internet ca să funcționeze totul bine.

Ca să instalați aplicația Solve Expressions pe telefon Android apăsați pe acest link. Pentru instalare pe iPhone apasă pe acest link.

Mathway

Mathway este o aplicație care îți rezolvă probleme și exerciții de matematică rapid și simplu. Trebuie doar să faci o poză sau să scrii un exercițiu de matematică și aplicația îți arată rezultatul explicat pas cu pas.

Cu milioane de utilizatori și miliarde de probleme rezolvate, Mathway este un instrument fundamental pentru toți cei care învață în gimnaziu și liceu, oferind ajutor instantaneu pentru temele de acasă oriunde și oricând.

Mathway este recomandată pentru toate nivelurile de matematică, inclusiv:

  • Matematică de bază/pre-algebră (aritmetică, numere întregi, fracții, numere zecimale, rădăcini, factori și multe altele…)
  • Algebră (ecuații/inegalități liniare, ecuații/inegalități pătratice, ecuații/inecuații absolute, sisteme de ecuații, logaritmi, funcții, matrici, grafice și multe altele…)
  • Trigonometrie/precalcul (funcții trigonometrice, identități, secțiuni conice, vectori, matrici, numere complexe, secvențe și serii și multe altele…)
  • Calcul (limite, derivate, integrale și multe altele…)
  • Statistici (probabilitate, permutări, combinații și multe altele…)

Ca să instalezi aplicația Mathway pe telefon cu Android apasă aici, pentru iPhone apasă aici.

Aplicație pentru formule matematice, All Math formula

All Math formula nu este o aplicație de rezolvat exerciții, dar pune la dispoziție numeroase formule matematice, peste 1000.

Aveți la dispoziție formule de geometrie, trigonometrie, algebră, calculul vectorilor, probabilități, metode numerice și multe altele.

Interfața grafică este foarte ușor de înțeles și de folosit: doar deschideți aplicația și din fereastra principală alegeți pachetul cu formule pe care doriți să-l vizualizați.

Ca să descărcați aplicația All Math formula pe telefon Android apăsați pe acest link.

Alte articole interesante de citit

Adaugă un comentariu la acest articol