Aplicații pentru alergat, fitness și monitorizare activitate fizică

În acest articol vă recomand cele mai bune aplicații pentru alergare, mișcare, sport și fitness 2023.

Dacă sunteți pasionați de alergat și doriți să monitorizați performanțele, atunci cu siguranță o asemenea aplicație vă va fi foarte utilă.

Pe Google Play și App Store există multe aplicații care monitorizează nu numai mișcarea și alergarea, ci și alte tipuri de activități sportive.

Evident, fiecare dintre aceste aplicații are caracteristici diferite, unele sunt într-adevăr complete și altele puțin mai puțin.

Cea mai grea parte este identificarea aplicației care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Din acest motiv am decis să scriu pentru fiecare aplicație de alergat și o descriere detaliată a funcțiilor.

Pentru a înțelege pe deplin validitatea unei aplicații de alergare, este important să citiți și recenziile lăsate de utilizatori pe Google Play sau App Store înainte de instalare.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de alergat gratis pentru telefon Android și iPhone.

Samsung Health, cea mai bună aplicație pentru alergare și sport

Prima aplicație de alergat gratis din această listă este Samsung Health. Încep cu ea pentru că este una dintre cele mai instalate aplicații de monitorizare a activității fizice de pe Magazin Play și App Store.

Această aplicație este desigur compatibilă cu orice dispozitiv Samsung, dar și cu alte dispozitive cu Android sau iOS.

Pe lângă monitorizarea tuturor parametrilor cu privire la alergare, această aplicație gratuită o puteți utiliza și pentru alte activități sportive: ciclism, drumeții, exerciții pentru abdomen, aerobic, canotaj, dans, biciclete și multe altele.

O altă opțiune utilă și interesantă este posibilitatea conectării telefonului mobil la multe modele de senzori pentru măsurarea ritmului cardiac.

Conexiunea se face prin bluetooth.

Pentru a utiliza această aplicație, nu uitați să verificați dacă aveți GPS activat atunci când începeți alergarea.

Înainte de a începe să alergați puteți, de asemenea, să stabiliți un obiectiv pe care să-l atingeți în km.

În timpul cursei de alergare veți auzi apoi o voce care vă va actualiza cu unele mesaje despre performanțele voastre.

O funcție utilă pe care o pune la dispoziție aplicația Samsung Health este pedometrul (contor de pași).

Această funcție este activată implicit, astfel încât de fiecare dată când mergeți pe jos cu telefonul în buzunar, aplicația numără pașii făcuți.

Fiecare activitate pe care o desfășurați rămâne marcată în aplicație, astfel încât derulând calendarul, puteți vedea întotdeauna toate datele care vă interesează.

Cu toate acestea, această aplicație gratuită nu se limitează doar la monitorizarea activității dvs. sportive: ajută și să aveți un stil de viață sănătos și echilibrat.

Dacă doriți să încercați această aplicație pentru alergat o puteți descărca gratuit de pe Magazin Play de la acest link. Pentru iPhone apăsați aici.

Citiți și articolul: Aplicație de numărat pașii.

Adidas Running, o aplicație de alergat simplă și eficientă

Adidas Running este cu siguranță printre cele mai bune aplicații pentru alergare, mișcare și sport în general.

Această aplicație este gratuită și este compatibilă cu toate smartphone-urile Android și iOS produse în ultimii ani.

La nivel mondial, această aplicație a fost descărcată de milioane de persoane și în prezent are 4,6 stele din 5 din peste 900.000 de recenzii pe Magazin Play.

Cu Adidas Running, pe lângă alergare, puteți monitoriza mersul pe jos și mersul cu bicicleta.

De asemenea, poți să-ți stabilești obiective de fiecare dată când ieși să alergi pentru a fi motivat să le atingi.

Adidas Running are, de asemenea, opțiunea ”Shoe Tracking” care urmărește cât de mult ați folosit încălțămintea de gimnastică și vă avertizează când este timpul să înlocuiți încălțămintea.

În plus, datorită GPS-ului integrat, aplicația vă arată ruta pe harta pe care o puteți partaja pe internet împreună cu performanțele atinse și cu alți parametri din timpul alergării.

Iată ce monitorizează aplicația Adidas Running în timpul cursei de alergare:

 • distanța
 • timpul
 • viteza
 • altitudinea
 • calorii consumate
 • afișează pe hartă traseul efectuat

Dacă doriți, puteți alege, de asemenea, un plan de antrenament cardio dezvoltat de un expert fitness.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă alăturați comunității unde vă puteți compara performanțele cu prietenii și alți membri.

Aplicația Adidas Running este gratuită, dar în interfață prezintă reclame de publicitate. Unele opțiuni sunt disponibile doar contra cost.

Ca să instalați această aplicație de alergat gratis pe Android apăsați pe acest link. Pentru iPhone accesați acest link.

Citiți și articolul: Aplicații de slăbit.

Sportractive, una dintre cele cele mai bune aplicații de alergat gratis 2023

Cu un scor de 4,7 din 5 din peste 75.000 de recenzii, Sportractive este cu siguranță una dintre cele mai bune aplicații de alergat în 2022.

Ca și în cazul aplicațiilor anterioare analizate, aceasta este, de asemenea, gratuită și vă permite să monitorizați diferite activități sportive.

Alergarea, ciclismul, drumețiile sunt doar câteva exemple, dar există multe altele.

Această aplicație urmărește toate activitățile sportive și vă permite să vă atingeți mai ușor obiectivele impuse.

Înainte de a începe să utilizați aplicația este necesar să introduceți datele dvs. fizice, cum ar fi greutatea, înălțimea și vârsta. În acest fel, indicațiile furnizate de aplicație vor fi mai precise.

Iată principalele caracteristici ale aplicației Sportractive:

 • monitorizați peste 25 de activități sportive
 • măsurați viteza, timpul, caloriile arse, altitudinea și alte valori
 • afișează datele despre activitatea fizică cu diagrame
 • afișează traseul făcut pe hartă
 • permite să stabiliți obiective
 • suporta conexiunea bluetooth pentru a monitoriza ritmul cardiac
 • oferă recomandări vocale

Această aplicație oferă, de asemenea, posibilitatea de a partaja rezultatele online.

Datorită numeroaselor opțiuni puse la dispoziție și preciziei cu care măsoară performanțele sportive atinse, Sportractive este una dintre cele mai bune aplicații de alergare gratis pentru Android.

Dacă doriți să o încercați apăsați pe acest link.

Citiți și articolul: Aplicații pentru bicicletă.

Running Distance Tracker, aplicație pentru alergare și mișcare

Running Distance Tracker este o aplicație de alergat pentru Android și iOS, una dintre puținele cu adevărat gratuite și care nu cere crearea unui cont sau vreo înregistrare.

Pe lângă faptul că ne ilustrează traseul pe o hartă GPS, ne arată distanța parcursă, timpul, viteza medie și caloriile pierdute.

Dacă avem la dispoziție un senzor cardio, aplicația îl va folosi și pe acesta.

Running Distance Tracker este o aplicație de alergat foarte intuitivă: trebuie doar să atingeți un buton și începe deja să funcționeze.

Interfața grafica este simplă și ușor de înțeles, fără reclame de publicitate (până în prezent), în plus, există și un ajutor audio care ne încurajează în timpul cursei (ne spune despre progresul nostru).

În timp ce alergați, puteți asculta muzica și puteți controla cu ușurință volumul.

Unii utilizatori se plâng că în anumite circumstanțe pierd semnalul GPS, dar în realitate aceasta nu este o problemă a aplicației, ci a telefonului mobil; cu unele modele de smartphone semnalul nu se pierde niciodată, chiar și atunci când suntem în pădure.

De asemenea, precizia măsurătorilor distanței parcurse depinde de calitatea senzorului GPS integrat în dispozitiv.

Dacă avem pe telefon un senzor GPS de slabă calitate, datele din timpul alergărilor vor fi aproximative (viteza în acest caz va părea absurdă, pentru că aplicația va arăta ca și cum am fi parcurs câțiva kilometri în câteva secunde).

Dacă doriți să încercați această aplicație pentru alergare și mișcare o puteți instala pe telefon Android de la acest link. Pentru iPhone apăsați aici.

Citiți și articolul: Busolă online.

ASICS Runkeeper

O altă aplicație remarcabilă pentru urmărirea progresului în activitățile de alergare sau fitness pe care o recomand este ASICS Runkeeper.

Dacă sunteți începători sau experți în ceea ce privește activitățile de alergare sau fitness, ASICS Runkeeper vă poate oferi un ajutor valoros în atingerea obiectivelor dvs.

Aplicația este disponibilă gratuit în Magazinul Google Play și App Store și poate fi descărcată pe orice smartphone cu sistem de operare Android sau iOS.

Cu ASICS Runkeeper, veți putea urmări cu ușurință distanța parcursă, viteza, ritmul cardiac și numărul de calorii arse în timpul fiecărui antrenament.

De asemenea, aveți posibilitatea de a seta obiective personalizate, precum să alergați un anumit număr de kilometri într-o săptămână sau de a arde o anumită cantitate de calorii într-o sesiune de antrenament.

În plus, puteți înregistra fiecare antrenament și puteți urmări progresul pe termen lung, ceea ce vă va ajuta să vedeți rezultatele îmbunătățirii formei fizice.

Dacă doriți să accesați caracteristici suplimentare, cum ar fi analiza detaliată a antrenamentelor sau planuri de antrenament personalizate, puteți opta pentru un abonament premium.

De asemenea, aplicația poate fi sincronizată cu alte dispozitive, cum ar fi smartwatch-uri, în acest mod este mai simplu de utilizat și puteți urmări progresul antrenamentului direct pe ceas fără să deschideți mereu telefonul.

Cu Runkeeper, puteți crea un profil personal și puteți compara progresul antrenamentelor cu prietenii și cu familia.

De asemenea, puteți participa la competiții virtuale cu alți utilizatori Runkeeper din întreaga lume, ceea ce vă va motiva să atingeți obiectivele de antrenament mai rapid.

Ca să descărcați aplicația ASICS Runkeeper pe telefon Android accesați aici Magazin Play. Pentru instalare pe iPhone accesați App Store aici.

Lasă un comentariu