Busolă telefon Android: cele mai bune aplicații gratis pentru orientare

Cele mai bune aplicații busolă online pentru telefon Android în 2023.

Printre cele mai utile aplicații Android care nu pot lipsi de pe un smartphone de ultimă generație, sunt și aplicațiile busolă.

Busola este o aplicație care poate fi utilă în multe situații, permițând utilizatorului să se orienteze rapid, primind, de asemenea, informații detaliate despre locația punctelor cardinale, coordonatele geografice și despre poziția sa.

Pe Magazinul Google Play sunt numeroase aplicații busolă pentru telefon Android.

În acest articol vă prezint câteva busole care au cel mai mare număr de evaluări pozitive și care oferă gratuit cele mai multe opțiuni.

Înainte să vedeți care sunt cele mai bune aplicații busolă online pentru Android, precizez că trebuie să aveți un telefon dotat cu un senzor magnetic, altfel aplicațiile nu vor funcționa.

Compass 360 Pro Free

Prima dintre cele mai bune aplicații busolă online pentru telefon Android din acest articol este Compass 360 Pro Free.

Este o aplicație simplă și eficientă, caracterizată de o interfață grafică frumoasă și elegantă care arată imaginea unei busole pe tot ecranul, care permite rapid să identificați punctele cardinale și direcția de urmat.

Din secțiunea ”Settings” puteți să activați și GPS-ul, astfel puteți să aveți o idee precisă despre latitudine, longitudine și altitudine.

Aplicația mai pune la dispoziție și o nivelă (boloboc), în plus, sunt disponibile și unele teme, astfel puteți să schimbați interfața grafică cu una care vă place mai mult.

În prezent Compass 360 Pro are peste 10 milioane de instalări cu o medie de rating de 4,7 stele din 5 bazată pe aproape 9 mii de recenzii.

Ca să instalați aplicația de pe Google Play apăsați aici.

Citește și articolul: Cea mai bună aplicație GPS offline.

Busola Android

O altă alternativă interesantă pentru cine dorește să aibă o busolă gratis pe telefon este aplicația ”Busolă”, care în prezent are o medie de 4.3 stele din 5 din aproape 300 de mii de evaluări.

După instalare aplicația vă va cere o serie de permisiuni pentru funcționare și să calibrați senzorii, astfel va putea să ofere informațiile cât mai precis posibil.

Interfața grafică este simplă și intuitivă cu o busolă mare în mijloc care indică punctele cardinale, intensitatea câmpului magnetic și, dacă activați localizarea prin GPS, puteți să vedeți și coordonatele geografice unde vă aflați.

Ca să instalați aplicația apăsați aici.

Citește și articolul: Aplicații pentru numărat pașii.

Compass Steel 3D

O altă aplicație busolă gratis și bună este Compass Steel 3D, care pune la dispoziție o interfață frumoasă tridimensională.

Și această aplicație după instalare, la prima deschidere, vă sfătuiește să calibrați senzorii telefonului, astfel sunteți siguri că informațiile sunt precise.

Acordând permisiunile necesare, aplicația pe lângă faptul că vă arată punctele cardinale, mai pune la dispoziție informații despre soare, lună, intensitatea câmpului magnetic, locație și coordonatele geografice.

Interfața grafică poate fi schimbată cu unele teme mai colorate.

Ca să instalați pe telefon aplicația apăsați aici.

Citește și: Aplicație altimetru pe telefon Android.

Busolă online

Cine dorește să instaleze o aplicație busolă online pe telefon Android poate să încerce aplicația gratuită ”Busolă”.

Este o aplicație simplă, dar foarte precisă, are o interfață grafică curată și intuitivă, creată în Material Design.

Printre cele mai apreciate opțiuni puse la dispoziție de această aplicație găsiți:

  • funcționează offline, adică fără conexiune internet;
  • arată direcția, distanța și diferența de altitudine pentru destinația selecționată;
  • marchează poziția inițială ca să vă puteți întoarce înapoi de unde ați plecat;
  • se poate consulta rapid și practic chiar dacă se folosesc alte aplicații.

În plus, aplicația Busolă se poate personaliza cu numeroase teme și opțiuni de configurare.

Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Busolă direcțională

Este o aplicație busolă online gratuită și foarte precisă.

Pe lângă faptul că arată precis punctele cardinale, această aplicație busolă arată puterea câmpului magnetic, unghiul pantei dispozitivului, altitudinea și longitudinea.

Aplicația poate fi conectată la Google Maps, astfel puteți beneficia de alte opțiuni în plus, cum ar fi măsurarea unei suprafețe pe hartă.

Ca să instalați aplicația Busolă direcțională pe telefon Android accesați acest link.

Busolă și Altimetru

Această aplicație busolă pentru Android este un instrument util pentru a vă ajuta să vă orientați și să obțineți informații precise despre poziția voastră.

Aplicația oferă o gamă largă de funcții și caracteristici care vă permit să aflați direcția nordului geografic, altitudinea față de nivelul mării, orele de răsărit și apus ale soarelui și multe altele.

În plus, această aplicație busolă este ușor de utilizat și funcționează perfect offline, fără conexiune la internet.

De asemenea, puteți măsura unghiurile și utiliza funcția de nivelă cu bulă pentru a vă asigura că vă aflați într-o poziție perfect plană.

Deși această aplicație busolă online este foarte precisă, trebuie să țineți cont de faptul că funcționează mai bine în afara clădirilor sau în zone cu perturbații magnetice reduse.

Pentru descărcare și instalare pe telefon Android accesați Google Play aici.

Un comentariu la „Busolă telefon Android: cele mai bune aplicații gratis pentru orientare”

Lasă un comentariu