Aplicații de recunoscut plante și flori pentru Android și iPhone

Cele mai bune aplicații pentru recunoașterea plantelor.

Ai văzut o plantă frumoasă sau o floare parfumată și te întrebi cum se numește?

Dacă în trecut ca să identifici o plantă trebuia să consulți cărțile de botanică, în ziua de azi ai nevoie doar de un smartphone, conexiune internet și o aplicație de recunoscut plante.

În plus, unele dintre aceste aplicații de recunoscut plante și flori oferă și informații utile despre principalele caracteristici, mediul ideal și sfaturi pentru îngrijire.

Dacă ești un iubitor de natură și pasionat de plante, aplicațiile din acest articol te pot ajuta cu siguranță.

Cele mai bune aplicații pentru recunoașterea plantelor

Mai jos găsești 5 aplicații de recunoscut plante, care, după părerea mea, sunt cele mai bune.

PlantNet

PlantNet este considerată de mulți a fi cea mai bună aplicație pentru recunoașterea plantelor: luați în considerare că a fost creată datorită colaborării dintre renumite centre de cercetare franceze precum CIRAD și INR, specializate în studiul agriculturii.

Interfața grafică este intuitivă, iar utilizarea aplicației este foarte simplă.

Ca să identifici o plantă trebuie să deschizi aplicația și să apeși pe pictograma cu camera foto din meniul de jos.

Dacă ai iPhone trebuie să apeși pe lupă.

După ce faci fotografia, în câteva secunde aplicația va compara imaginea cu cele prezente în baza de date și îți va oferi răspunsul.

Alternativ, poți să alegi și o fotografie din galerie.

Această opțiune este foarte utilă când nu ai accesa la internet.

Faci poza și folosești aplicația mai târziu, când te poți conecta la internet.

Aplicația PlantNet mai pune la dispoziție două funcții utile: prima, accesibilă prin apăsarea pictogramei cu simbolul mai multor persoane, îți permite să vizualizezi ultimele postări publicate de utilizatori în ordine cronologică, în timp ce apăsând simbolul listei poți accesa o bază de date cu plante și flori din toată lumea.

PlantNet este o aplicație gratuită și nu prezintă publicitate în interfață (deocamdată).

Ca să descarci aplicația PlantNet pe telefon cu Android apasă pe acest link. Pentru iPhone apasă pe acest link.

PictureThis

PictureThis este o altă aplicație pentru recunoașterea plantelor care este foarte simplu de utilizat.

Tot ce trebuie să faci este să încadrezi planta pe care dorești să o identifici cu aplicația și să o fotografiezi.

Pentru o recunoaștere mai bună, aplicația pune la dispoziție și opțiunea zoom, în acest mod poți să încadrezi mai bine planta sau floarea.

Într-un timp foarte scurt (uneori mai puțin de o secundă) aplicația va recunoaște planta și va oferi toate informațiile referitoare la planta din poză.

PictureThis pune la dispoziție și o funcție care îți permite să descoperi toate plantele unei anumite țări, atât native, cât și importate.

Aplicația PictureThis se poate descărca gratuit, atât pe Android, cât și pe iOS.

Garden Answers Plant Identifier

O altă aplicație de recunoscut plante foarte bună și ușor de folosit este Garden Answers Plant Identifier.

Aplicația reușește să recunoască planta sau floarea fotografiată cu telefonul dintr-o bază de date care conține peste 20.000 de specii catalogate.

Pe lângă faptul că identifică planta, aplicația furnizează și unele informații despre plantă, cum ar fi informații despre boli, curiozități sau dacă este dăunătoare pentru om sau animale de companie.

Aplicația Garden Answers Plant Identifier este disponibilă gratuit pentru dispozitive cu Android și iPhone / iPad.

Seek

Seek este o aplicație care recunoaște plante și animale, dezvoltată de echipa iNaturalist în colaborare cu National Geographic Society și California Academy of Sciences.

După instalare pe telefon, la prima rulare ești invitat să creezi un cont, în acest mod poți să faci parte dintr-o vastă comunitate de pasionați de natură, dar, dacă nu dorești, poți să folosești aplicația și fără înregistrare.

Interfața aplicației este foarte intuitivă, dacă vrei să identifici o plantă, floare sau animal trebuie doar să apeși pe pictograma cu camera foto.

Aplicația este dotată de un sistem complex de recunoaștere automată și uneori este nevoie să faci mai multe poze din diferite unghiuri.

Ca să instalezi aplicația Seek pe telefon cu Android apasă pe acest link. Pentru iPhone apasă aici.

NatureID- Plant Identification

NatureID- Plant Identification este o aplicație de recunoaștere plante, flori sau copaci disponibilă pentru dispozitivele cu sistem de operare Android.

Aplicația îți permite să identifici plantele prin intermediul fotografiilor făcute cu telefonul sau prin selectarea din baza de date a aplicației.

Cu ajutorul acestei aplicații, poți afla rapid informații despre diferite plante, cum ar fi numele științific și numele comun, caracteristicile și utilizările plantelor.

De asemenea, aplicația oferă sfaturi pentru îngrijirea plantelor și informații despre condițiile de mediu potrivite pentru fiecare specie de plantă.

Aplicația are o interfață intuitivă și ușor de utilizat, iar baza de date cuprinde o mare varietate de specii de plante comune.

Utilizarea aplicației NatureID- Plant Identification este foarte simplă.

După descărcarea aplicației din magazinul Google Play, poți începe să identifici plantele prin intermediul a două metode:

  1. Poți face o poză plantei pe care dorești să o identifici și să o încarci în aplicație. Aplicația va analiza poza și va oferi posibilele rezultate ale identificării. Trebuie apoi să selectezi planta care se potrivește cel mai bine cu fotografia lor și vei primi informații despre aceasta.
  2. Alternativ, poți naviga prin baza de date a aplicației pentru a găsi planta pe care o cauți. Aplicația oferă opțiuni de filtrare pentru a ușura căutarea, cum ar fi filtrarea după tipul de plantă sau după regiunea în care crește.

În plus, poți salva plantele identificate într-o listă personală pentru a le accesa mai ușor în viitor și poți adăuga propriile notițe și poze pentru fiecare plantă.

În concluzie, NatureID- Plant Identification este o aplicație ușor de utilizat pentru identificarea plantelor, cu o interfață intuitivă și o bază de date cuprinzătoare.

Este o opțiune utilă pentru iubitorii de grădinărit, pasionați de botanică sau oricine dorește să învețe mai multe despre plantele din jurul lor.

Aplicația poate fi instalată gratuit pe telefon Android de pe Google Play.

Alte aplicații de recunoscut plante și flori

Dacă aplicațiile de mai sus nu te-au convins, iată alte câteva alternative demne de luat în seamă.

PlantSnap

Aplicația PlantSnap este capabilă să identifice instantaneu peste 600.000 de flori, plante, copaci, ciuperci, cactuși și multe altele.

Este o aplicație gratuită, dar în interfață conține publicitate care uneori este destul de deranjantă.

Ca să instalezi aplicația PlantSnap pe Android apasă pe acest link. Pentru iPhone / iPad accesează acest link.

Herbarium

Este o altă aplicație care recunoaște plantele, dar din păcate recunoașterea nu este automată.

Aplicația Herbarium este disponibilă doar pentru dispozitive Android.

Lasă un comentariu