Aplicații de scanat documente cu telefonul Android sau iPhone

Cele mai bune aplicații de scanat documente pentru Android și iPhone în 2023.

Dacă nu ai la dispoziție un scanner și trebuie să trimiți un document prin e-mail / WhatsApp cuiva, poți să folosești o aplicație de scanare documente, astfel, utilizând camera foto a telefonului, poți să creezi o versiune digitală a documentului în format PDF ca și cum ai utiliza un scanner adevărat.

În acest articol găsești cele mai bune aplicații de scanare documente pentru Android și iOS, care îți permit să transformi orice document de hârtie în format digital.

Cele mai bune aplicații de scanat documente cu telefonul

Iată cele mai bune aplicații gratuite de scanat documente cu telefonul în 2023.

Google Drive

Google Drive este cea mai bună aplicație de scanare documente, disponibilă gratuit pentru Android și iPhone / iPad.

Utilizarea aplicației pentru a scanare documente este foarte simplă.

Pur și simplu trebuie să deschizi aplicația și să apeși pe pictograma ”+”.

În următoarea fereastră care apare trebuie să alegi ”Scanați”.

Aplicația îți va cere acordul ca să folosească camera foto, apoi tot ce trebuie să faci este să încadrezi documentul și să-i faci poză.

Dacă documentul are mai multe pagini le poți fotografia pe toate pe rând, apoi, când ai terminat de fotografiat toate paginile apeși pe ”Salvați”.

Fișierul va fi salvat în Google Drive în format PDF, de unde apoi îl poți trimite prin e-mail, Messenger sau WhatsApp.

Ca să trimiți cuiva documentul trebuie să-l deschizi în Google Drive, apeși pe meniul din dreapta sus (cele trei puncte verticale) și alegi opțiunea ”Trimiteți copie”.

Google Drive include și funcția OCR (recunoașterea optică a caracterelor), astfel documentele scanate pot fi apoi editate direct de pe telefon.

Pentru ca funcția recunoaștere a caracterelor să funcționeze bine este foarte important ca documentul să fie legibil, deci fotografia trebuie să fie de calitate.

În general aplicația Google Drive este preinstalată pe dispozitivele cu Android. Dacă nu o ai deja instalată o poți descărca de pe Google Play accesând acest link.

Pentru iPhone / iPad accesează acest link de pe App Store.

Microsoft Lens

Este o altă aplicație de scanare documente gratis, care îți permite să transformi orice foaie de hârtie scrisă într-un document Word sau PowerPoint.

Aplicația Microsoft Lens poate fi folosită pentru a scana documente din orice unghi (deși ar fi mai bine să le fotografiezi frontal) și, automat, software-ul va putea corecta perspectiva documentului ca și cum ar fi fost folosit un scanner.

Datorită tehnologiei OCR pentru recunoașterea optică a caracterelor, imaginile, textul și tabelele documentelor scanate pot fi editate cu programe Office și cu Onenote.

Ca să descarci aplicația Microsoft Lens pe dispozitiv cu Android apasă aici.

Pentru iPhone și iPad apasă aici.

CamScanner

CamScanner este o foarte bună aplicație care transformă orice telefon (Android sau iPhone/iOS) într-un adevărat scanner.

Utilizarea este foarte simplă: pentru a scana o pagină de hârtie (sau o carte de vizită, o carte poștală, o broșură etc.) trebuie doar să deschizi aplicația, să încadrezi documentul pe care vrei să-l scanezi și să apeși pe pictograma de scanare.

CamScanner încearcă să recunoască și să separe automat pagina scanată de fundal, dar, atunci când este necesar, poți totuși să decupezi marginile corect și chiar să corectezi perspectiva pentru ca digitizarea să pară frontală.

Documentul poate fi îmbunătățit și mai mult în luminozitate și contrast și în final poate fi efectuată recunoașterea caracterelor (OCR), pentru a obține un document text real și nu doar o imagine grafică.

Dacă ai nevoie să scanezi mai multe pagini nu este nicio problemă; utilizând funcția Batch, CamScanner îți permite să scanezi mai multe pagini și să le combini într-un singur document., care este salvat apoi în format PDF sau într-o imagine JPG la rezoluție foarte mare.

Documentele pot fi apoi lăsate în memoria telefonului mobil sau trimise online către diferitele servicii Cloud File Storage (DropBox, Google Drive, OneDrive și Box).

În general, CamScanner este una dintre cele mai bune aplicații de scanat documente cu telefonul, chiar dacă recunoașterea OCR nu este întotdeauna foarte precisă.

În versiunea gratuită, aplicația CamScanner are reclame de publicitate în interfață. Cine dorește să elimine publicitatea poate să cumpere versiunea ”Premium”.

Ca să instalezi aplicația CamScanner pe Android apasă aici, pentru iPhone apasă aici.

Alte aplicații pentru scanare documente

Iată alte aplicații pe care le poți încerca dacă ai nevoie să scanezi documente cu telefonul.

Adobe Scan

Adobe Scan este o aplicație gratuită foarte eficientă pentru scanarea documentelor cu telefonul, care folosește tehnologia Adobe pentru a crea documente PDF din documente de hârtie scanate.

Pentru a utiliza Adobe Scan, trebuie doar să creezi un cont Adobe, să fotografiezi un document de hârtie și să îl salvezi într-un document PDF.

Textul devine automat editabil datorită recunoașterii optice a caracterelor (OCR).

Documentele scanate și convertite în PDF sunt salvate online pe Adobe cloud și pot fi trimise prin e-mail, Messenger sau Whatsapp.

Ca să descarci aplicația Adobe Scan pe telefon Android apasă aici.

Pentru dispozitive iOS apasă aici.

TapScanner

TapScanner, este una dintre cele mai populare aplicații de scanat documente cu camera foto a telefonului, pentru a genera PDF-uri de înaltă calitate.

TapScanner detectează automat marginile unui document scanat și are mai multe filtre pentru a obține cea mai bună imagine.

De asemenea, suportă OCR pentru conversia textului în alte limbi.

Aplicația TapScanner este disponibilă doar pentru Android și poate fi descărcată de pe Google Play.

Genius Scan

Disponibiăl pentru Android și iPhone, este o aplicație simplă de scanare care face fotografii documentelor și foilor de hârtie pentru a le transforma instantaneu în fișiere PDF cu o singură atingere.

Aplicația evidențiază textul și îl face mai proeminent în imaginea finală prin optimizarea scanării.

Genius Scan funcționează foarte bine și pentru scanarea fotografiilor vechi, astfel le puteți salva în format digital pe computer sau în cloud.

Ca să instalezi aplicația Genius Scan pe dispozitive cu Android apasă aici.

Pentru dispozitive iOS accesează acest link.

Lasă un comentariu