Aplicații care măsoară altitudinea și transformă telefonul într-un altimetru

În acest articol găsiți informații despre cele mai bune aplicații pentru măsurarea altitudinii; practic, aceste aplicații sunt capabile să transforme telefonul într-un altimetru.

Un altimetru este un dispozitiv foarte util pentru cei care fac activități în aer liber, precum drumeții, schi sau ciclism montan.

Există multe aplicații de măsurat altitudinea pe Magazin Play, vom vedea în acest articol care sunt cele mai bune. Evident, fiind aplicații care trebuie utilizate în zone izolate, am acordat prioritate aplicațiilor care funcționează fără conexiune la internet.

Accurate Altimeter

Prima aplicație de măsurat altitudinea este Accurate Altimeter, o aplicație gratuită care folosește trei metode diferite simultan pentru a calcula în timp real altitudinea.

Cele trei metode de calcul sunt:

  • triangularea poziției prin intermediul sateliților
  • determină altitudinea de pe harta specifică în funcție de poziția dvs.
  • folosește barometrul dacă este prezent în dispozitiv.

Aplicația este foarte apreciată și este gratuită cu publicitatea non-invazivă. Este disponibilă și o versiune Pro care elimină reclame și adaugă mai multe funcții.

Puteți să încercați această aplicație accesând acest link de pe Magazin Play.

Altimeter (offline true altitude above sea level)

Este o aplicație foarte utilă și foarte valabilă care folosește excelentul algoritm EGM96 și este capabilă să stabilească altitudinea chiar și în modul avion, deci în absența oricărei conexiuni.

Altimeter are o interfață grafică excelentă, modernă, plăcută și ușor de înțeles. De asemenea, vă permite să descoperiți altitudinea oricărei locații cu doar câteva atingeri pe ecran.

Pe scurt, este într-adevăr o aplicație gratuită de aflat altitudinea excelentă pe care o puteți descărca din Magazin Play.

Citește și articolul: Pedometru, aplicații de numărat pașii.

Barometer & Altimeter

Barometer & Altimeter este o altă aplicație gratuită pentru măsurarea presiunii atmosferice și a altitudinii.

Pentru a determina altitudinea și presiunea atmosferică, aplicația folosește GPS-ul și senzorul de presiune încorporate în telefon.

Dacă telefonul nu are un senzor barometric, aplicația preia datele de presiune atmosferică de la cea mai apropiată stație meteo prin internet.

În plus, aplicația mai folosește și un algoritm de calibrare a altitudinii și a presiunii atmosferice, bazat pe datele primite prin internet de la stațiile meteorologice locale.

Deci, pentru a stabili corect altitudinea și presiunea atmosferică, aplicația Barometer & Altimeter are nevoie de o conexiune constantă la internet.

Interfața grafică este foarte intuitivă și ușor de înțeles. Aplicația este gratuită, dar în interfață prezintă reclame de publicitate.

Pentru instalare pe telefon Android apăsați pe acest link de pe Magazin Play.

Lasă un comentariu