Aplicații cu inteligență artificială pentru Android și iPhone

Descoperă cele mai bune aplicații cu inteligență artificială pentru Android și iPhone

Inteligența artificială este, probabil, cea mai revoluționară tehnologie din ultimii ani.

Oricine poate crea texte, imagini sau videoclipuri cu foarte puțin efort și gratuit, datorită sistemelor precum ChatGPT, Midjourney și multe altele.

Vă întrebați care sunt cele mai bune aplicații cu inteligența artificială?

Indiferent că dorești să corectezi o poză, să creezi un videoclip sau să scrii un articol pentru blog, există mai multe aplicații AI gratis pentru Android sau iPhone.

Aplicații cu inteligență artificială pentru conversații (chatbot)

Iată cele mai bune aplicații pentru conversații bazate pe inteligența artificială:

ChatGPT, aplicația ca să vorbești cu inteligența artificială

ChatGPT-4 - cea mai bună aplicație cu inteligență artificială pentru conversații și creare imagini

Imposibil să nu încep cu ChatGPT, poate cea mai cunoscută aplicație chatbot.

Prin utilizarea inteligenței artificiale și a învățării automate, aplicația ChatGPT poate să înțeleagă întrebarea, înțelege contextul și apoi creează un răspuns personalizat, în funcție de comanda introdusă.

Prin urmare, aplicația poate să se adapteze la persoana cu care interacționează, la complexitatea limbajului utilizatorului și poate recurge la exemple pentru a explica mai bine conceptele sau să utilizeze acele mici trucuri specifice umane pentru a fi eficientă și directă.

Și dacă înainte se putea accesa doar platforma web, acum există versiuni pentru iOS și Android care îți permit să accesezi serviciul fără prea multe probleme, direct de pe telefon.

După ce descarci și instalezi aplicația pe telefon, trebuie să-ți creezi un cont și gata, poți să folosești gratuit ChatGPT.

Ca să primești răspunsuri cât mai bune din punct de vedere calitativ, trebuie să pui întrebări cât mai detaliate și să oferi cât mai mult context.

Întrebările sau comenzile (numite prompt) le poți introduce tastând sau, dacă apeși pe pictograma voce, poți să vorbești, apoi aplicația va transforma vocea în text.

Dacă alegi să introduci comenzile vocal, nu întotdeauna ChatGPT scrie corect ce aude. Exemplu în poza de mai sus unde a scris ”Crează” în loc de ”Creează”.

Gratuit, ai acces doar la versiunea ChatGPT 3,5, dar plătind un abonament ai acces și la ultima versiune, ChatGPT-4, care e mult mai evoluată.

ChatGPT 4 a integrat aplicația DALL-E, astfel poate să creeze imagini în funcție de cererile tale, iar cunoștințele sale sunt actualizate până în aprilie 2023, în timp ce versiunea 3,5 are cunoștințele actualizate până în ianuarie 2021.

În plus, ChatGPT-4 poate analiza poze sau documente PDF; este îndeajuns să încarci în aplicație o poză sau un document PDF și imediat ChatGPT 4 va răspunde întrebărilor tale legate de conținutul acestora.

Aplicația ChatGPT poate fi utilizată accesând platforma chat.openai.com sau, cine dorește, poate să instaleze gratuit pe telefon aplicația pentru Android de pe Magazin Play și pentru iPhone de pe App Store.

Bing: Chat with AI & GPT-4

Bing vorbește cu inteligența artificială

Aplicația „Bing: Chat with AI & GPT-4”, disponibilă gratuit pe Google Play și App Store, este o aplicație AI dezvoltată de compania Microsoft, care combină un motor de căutare eficient cu inteligența artificială bazată pe GPT-4.

Această aplicație oferă o alternativă gratuită (și legală) pentru cei care nu doresc să plătească un abonament pentru a utiliza ChatGPT-4, permițând accesul la funcțiile GPT-4 gratis.

Aplicația Bing pune la dispoziție numeroase funcții, inclusiv generarea de imagini AI (cu ajutorul generatorului de imagini DALL-E), scrierea de email-uri, crearea de itinerare pentru călătorii, compunerea de poezii și multe altele.

În plus, aplicația poate să traducă și să optimizeze textul în diferite limbi, înțelegând intenția utilizatorului și oferind răspunsuri personalizate.

Întrebările sau comenzile se pot adresa scrise sau vocal, iar aplicația va răspunde în câteva secunde citind cu voce răspunsul.

Având o medie de 4,8 stele din peste 800.000 de recenzii pe Google Play, aplicația a fost bine primită de utilizatori, demonstrând eficacitatea și popularitatea sa​​​​​​.

Ca să descarci și să instalezi gratuit aplicația Bing pe telefon cu Android accesează Google Play aici, iar pentru instalare pe iPhone accesează App Store aici.

Aplicații de editat poze cu inteligența artificială

Iată cele mai bune aplicații de editat poze care folosesc inteligența artificială:

PhotoDirector: AI Photo Editor

aplicatii de editat poze cu inteligenta artificiala

Aplicația PhotoDirector, disponibilă atât pe Google Play, cât și pe Apple App Store, este un editor de fotografii bazat pe inteligență artificială ușor de utilizat.

Cu o evaluare impresionantă de 4,3 stele bazată pe 888.000 de recenzii, această aplicație se remarcă prin multiplele sale funcții bazate pe inteligență artificială (AI)​​​​.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale aplicației PhotoDirector este că poate anima fotografiile prin diverse efecte bazate pe AI.

Poți adăuga elemente animate, suprapuneri animate și poți utiliza dispersia animată pentru a crea imagini animate care să impresioneze.

PhotoDirector oferă și numeroase instrumente de editare, cum ar fi eliminarea obiectelor nedorite din poze, Face Shaper, schimbarea fundalurilor și multe altele.

De asemenea, include instrumente puternice bazate pe inteligența artificială, cum ar fi stiluri creative de anime și detectarea automată a conturului obiectelor pentru editări precise​​.

Pe lângă aceste funcții, aplicația pune la dispoziție o bibliotecă imensă de autocolante, filtre, cadre și efecte speciale, cu conținut nou adăugat lunar.

Aplicația este gratuită, dar pentru utilizatorii care doresc și mai mult, PhotoDirector oferă un abonament premium, care deblochează conținut suplimentar, permite salvarea imaginilor la rezoluție Ultra HD 4K și elimină reclamele​​​​.

Un aspect nou și interesant al aplicației este caracteristica Text-to-Image, care transformă textul în imagini frumoase, oferind astfel o nouă dimensiune creativității în editarea fotografiilor​​.

În concluzie, PhotoDirector se distinge ca un editor de fotografii robust și inovativ, ideal pentru utilizatorii care doresc să-și exprime creativitatea și să-și personalizeze fotografiile cu ajutorul inteligenței artificiale.

Pentru instalare gratuită pe telefon Android accesează aici Google Play, iar pentru instalare pe iPhone accesează aici App Store.

Adobe Photoshop Lightroom

O altă aplicație de editat poze care se bazează pe inteligența artificială este Adobe Photoshop Lightroom.

Am testat această aplicație și sunt impresionat de ușurința cu care transformă fotografii obișnuite în opere de artă.

Imaginează-ți puterea de a aduce la viață viziunile tale creative cu doar câteva atingeri, chiar dacă nu ești un expert în fotografie.

Cu Lightroom, poți începe editarea cu presetări și filtre atrăgătoare, perfecte pentru poze, videoclipuri și chiar reeluri.

Vei aprecia cum fiecare detaliu al fotografiilor tale poate fi finisat cu instrumente puternice.

Indiferent că vrei doar să retușezi o poză, să elimini obiecte nedorite sau să estompezi fundaluri, totul este la îndemână.

Am fost deosebit de impresionat de îmbunătățirile bazate pe AI.

Funcția Auto, de exemplu, îți va transforma fotografia instantaneu cu ajutorul inteligenței artificiale.

Iar cu presetările adaptative, portretele și peisajele prind viață într-un mod care părea imposibil până acum.

Dar ce m-a cucerit cu adevărat este interfața intuitivă și rapidă a aplicației.

Poți găsi ușor fotografii și videoclipuri pentru editare direct din galeria telefonului tău Android sau iPhone.

Ajustările de luminozitate, contrast, culoare și multe altele sunt la îndemâna ta, cu glisoare precise care îți permit un control total asupra imaginii.

Și pentru că fiecare moment contează, camera încorporată a Lightroom este un adevărat atu.

Capturează fotografii impecabile direct din aplicație, cu posibilitatea de a aplica presetări chiar în momentul capturii.

Deși există o variantă Premium, vei fi surprins de cât de mult poți realiza cu versiunea gratuită.

De la editări de bază la funcții avansate, Lightroom îți pune la dispoziție numeroase opțiuni pentru a-ți transforma fotografiile și videoclipurile în adevărate capodopere.

Ca să instalezi gratuit aplicația Adobe Photoshop Lightroom pe Android accesează aici Google Play, iar pentru iPhone accesează aici App Store.

2 comentarii la „Aplicații cu inteligență artificială pentru Android și iPhone”

  1. Foarte utile aceste aplicatii. Dar nu ai scris nimic despre Midjourney, desi ai mentionat aplicatia in articol. Poate reusesti sa faci un tutorial.

    Răspunde

Lasă un comentariu