Imagini de fundal gratis pentru telefon Android și iPhone

Cele mai frumoase imagini de fundal gratis pentru telefon Android și iPhone în 2024.

Telefonul este dispozitivul electronic pe care îl folosim cel mai mult și ca să îl putem folosi cât mai eficient trebuie personalizat în funcție de nevoile noastre.

După articolul în care am făcut o listă cu cele mai bune aplicații utile Android, în acest articol vă prezint câteva site-uri și aplicații de unde se pot descărca gratis imagini de fundal 2024 frumoase pentru telefon.

Citește și articolul: Imagini de fundal mișcătoare.

Site-uri de unde puteți descărca imagini de fundal pentru telefon sau desktop

Încep cu câteva site-uri de unde puteți să descărcați gratuit imagini de fundal frumoase și gratis.

Zedge

Unul dintre cele mai bune site-uri care oferă imagini de fundal pentru telefoane Android este Zedge.net, care include imagini de orice fel și le descarcă automat în formatul cel mai potrivit pentru dispozitivul vostru.

După ce intrați pe site, apăsați pe butonul Select your device (situat în partea dreaptă sus), introduceți numele telefonului vostru și selectați poza dispozitivului din lista care apare mai jos.

În acest fel, site-ul vă furnizează numai imaginile de fundal potrivite telefonului vostru.

Acum puteți să răsfoiți toate imaginile de fundal de pe Zedge și puteți să le organizați pe baza popularității, cele mai recente sau în funcție de categorie.

Dacă alegeți All categories, apare o listă care conține toate imaginile de fundal, abstracte, imagini peisagistice, jocuri și multe altele.

Când găsiți o imagine care vă place ca să o descărcați apăsați pe miniatură și apoi pe Get Wallpaper și Download.

Dacă descărcați imaginile de fundal direct pe telefon, apoi deschideți imaginea din Galerie și aplicați-o ca imagine de fundal apăsând pe butonul Meniu (cele 3 puncte), alegeți Setați fotografia ca, alegeți apoi Imagine de fundal apoi apăsați pe pictograma de sus care apare și alegeți Ecran de pornire și/sau Ecran de pornire.

Ca să accesați site-ul Zedge faceți click aici.

Citește și articolul: Editare poze pe telefon.

Interfacelift

Un alt site de unde puteți să descărcați wallpaper gratis pentru telefoane sau tablete este Interfacelift.

Pune la dispoziție sute de imagini de fundal foarte frumoase în diferite rezoluții, astfel le puteți folosi și pe desktop.

Ca să descărcați imaginile de fundal de pe acest site, ori navigați printre pagini, astfel le vedeți pe toate pe rând sau puteți să folosiți motorul de căutare situat în stânga sus, unde trebuie să tastați un termen (în engleză) care corespunde unei categorii.

De exemplu puteți să căutați „moon” pentru a vizualiza lista de imagini cu Luna, „nature” ca să vizualizați lista de imagini de fundal dedicate peisajelor naturale și așa mai departe.

Când găsiți o imagine care vă place o puteți descărca selectând rezoluția telefonului și apoi alegeți Download.

În pagina care se deschide cu imaginea de dimensiune completă țineți degetul apăsat câteva secunde pe imagine și apoi selectați Salvare imagine din meniul care apare.

Ca să accesați Interfacelift faceți click aici.

Citește și articolul: Video din poze cu muzică.

Pixabay

Un alt site cu imagini de fundal gratuite pentru telefon sau calculator este Pixabay.

Folosirea este foarte simplă și ca să descărcați imaginile nu este nevoie neapăsat să vă înregistrați pe site.

Ca să descărcați imaginile de pe site-ul Pixabay trebuie doar să-l accesați și în fereastra principală o să vedeți o bară de căutare unde trebuie să introduceți ceea ce vă interesează, de exemplu ”imagini de primăvară”, ”pisici”, ”câini” și așa mai departe.

După ce se deschide pagina cu rezultate, sus în stânga puteți să selectați imaginile în funcție de dispozitiv, deci dacă doriți imagini de fundal pentru telefon alegeți ”Orientare” apoi ”Vertical”, iar dacă doriți să descărcați wallpaper pentru desktop alegeți ”Orizontal”.

Alegeți poza care vă place și ca să o descărcați faceți click pe ”Descarcă gratuit”. Alegeți dimensiunile, apoi alegeți ”Descărcare”.

Imaginile de pe site-ul Pixabay sunt gratuite cu licență liberă și pentru uz comercial, deci pozele pot fi folosite și în diferite proiecte comerciale sau, dacă aveți un blog, în articole.

Ca să accesați site-ul Pixabay în limba română faceți click aici.

Aplicații gratis cu imagini de fundal frumoase pentru telefon Android

Iată câteva aplicații cu ajutorul cărora puteți să descărcați și să instalați imagini de fundal frumoase pentru telefon sau tabletă Android.

Imagini de fundal (Wallpaper) Google

Este o aplicație dezvoltată de către compania Google și la început era o aplicație doar pentru dispozitivele Google Pixel, dar apoi a fost pusă la dispoziție pentru toate telefoanele Android.

Pentru că este o aplicație destul de recentă, imaginile de fundal nu sunt așa numeroase, dar Google o actualizează frecvent adăugând imagini noi.

Categoriile sunt multe, găsiți imagini de fundal frumoase cu peisaje din natura, peisaje marine, animale, artă, orașe și multe altele. Toate imaginile sunt de calitate și cu rezoluție mare, astfel se poziționează bine pe ecranul telefonului vostru.

Folosirea este extrem de simplă: răsfoiți imaginile și când găsiți o imagine frumoasă care vă place o selectați ca să o vedeți pe tot ecranul și apoi apăsați în partea de sus pe opțiunea ”SETAȚI IMAGINEA DE FUNDAL”.

Alegeți dacă doriți să setați imaginea pe ecranul de pornire, pe ecranul de blocare sau pe ambele.

Dacă doriți să încercați această aplicație apăsați aici.

Backgrounds HD (Wallpapers)

Cu peste 100 de milioane de instalări și peste 2,3 milioane de evaluări, cu o medie de 4,6 din 5 stele, Backgrounds HD este una dintre cele mai vechi și mai populare aplicații pentru imagini de fundal.

Imaginile puse la dispoziție sunt foarte multe, peste 8000, împărțite în categorii.

Una dintre cele mai bune caracteristici oferită de aplicație este actualizarea catalogului foarte frecventă, în fiecare zi veți găsi un card cu cele mai recente wallpaper adăugate, astfel puteți să alegeți cel mai nou background pentru telefonul vostru Android sau iPhone.

Imaginile se pot descărca și pe telefon, astfel puteți să le folosiți ca imagine de copertă pentru Facebook sau imagine de fundal pentru Whatsapp.

Ca să instalați Backgrounds HD (Wallpapers) pe telefonul vostru Android apăsați aici. Pentru iPhone / iPad apăsați pe acest link.

ZEDGE™ ton, fundal

Mai sus am scris despre site-ul Zedge.net, care pune la dispoziție numeroase imagini de fundal gratis, dar dacă doriți, puteți să instalați și aplicația pe telefon, astfel poate vă este mai ușor să vă personalizați telefonul sau tableta cu o imagine de fundal frumoasă.

În plus, aplicația Zedge pune la dispoziție și tonuri de apel, sunete de notificare sau pictograme deosebite.

Zedge este una dintre cele mai populare aplicații pentru personalizarea telefonului, în 2017 aplicația depășise 250 de milioane de descărcări (Android și iOS), avea peste 95 de milioane de instalații active și era utilizată de aproximativ 33 de milioane de utilizatori lunar (sursă).

În prezent, Magazinul Google Play arată că are peste 10 milioane de evaluări cu o medie de 4,5 stele din 5.

Folosirea este extrem de simplă, instalați aplicația de pe Magazinul Google Play, o deschideți, acceptați termenii și condițiile și eventualele permisiuni, apoi puteți să răsfoiți numeroasele wallpapers.

Toate imaginile de fundal sunt împărțite în categorii (flori, mașini, peisaje, animale, etc.), astfel puteți să găsiți imediat ceea ce vă interesează.

Când găsiți imaginea care vă interesează o puteți seta ca imagine de fundal cu o simplă apăsare pe butonul din centru SET.

Ca să încercați aplicația Zedge pe telefon cu Android apăsați aici. Pentru iPhone / iPad apăsați aici.

Imagini de fundal – Walli

Walli este o altă aplicație gratuită pentru Android și iOS care pune la dispoziție imagini de fundal de calitate, împărțite în diferite categorii, cum ar fi peisaje frumoase, flori, animale, mașini, filme, muzică și multe altele.

Spre deosebire de celelalte aplicații, care au un catalog cu sute sau mii de fundaluri mai mult sau mai puțin frumoase și anonime, Walli pune la dispoziție imagini desenate de artiști din toată lumea și majoritatea acestor imagini de fundal au propria sa personalitate.

Pe lângă faptul că imaginile sunt frumoase și de calitate, numărul imaginilor puse la dispoziție este cu adevărat impresionant, cred că este imposibil să nu găsiți un fundal care să vă placă. Bănuiesc că și din această cauză are o medie de 4,9 din 5 stele din peste 500 de mii de evaluări.

O parte din veniturile generate de publicitatea prezentă, necesară pentru a păstra aplicația gratuită (dar dacă doriți puteți să cumpărați versiunea fără publicitate), recompensează artiștii pentru creațiile lor și acest lucru motivează artiștii să creeze imagini de fundal noi.

În acest fel, Walli a devenit o aplicație de imagini de fundal nu numai foarte populară, dar și printre cele mai actualizate.

Folosirea este extrem de simplă, instalați aplicația din Magazinul Google Play sau App Store, o rulați și imediat puteți să răsfoiți imaginile. Imaginile sunt împărțite în categorii, dar puteți să răsfoiți cele mai populare imagini, cele mai noi adăugate, etc.

Când găsiți ceva care vă place, apăsați pe imaginea dorită și sub poză aveți opțiunea să o descărcați (DOWNLOAD) sau să o setați ca imagine de fundal pe telefon (SET AS WALLPAPER).

Ca să instalați Walli de pe Magazinul Google Play apăsați aici. Pentru instalare pe iPhone accesați acest link de pe App Store.

7Fon – Imagini de fundal HD & 4K (Wallpapers)

Acesta este o altă aplicație care pune la dispoziție imagini de fundal frumoase pentru telefoane Android și iPhone.

Imaginile sunt extrem de numeroase, împărțite pe categorii.

Trebuie să apăsați pe meniul din dreapta sus (pictograma cu cele 3 linii orizontale) și o să puteți să alegeți categoria care vă interesează, de exemplu dacă doriți să vedeți imagini cu animale alegeți ”Animals”, pentru imagini de toamnă alegeți ”Autumn”, pentru imagini cu flori alegeți ”Flowers” și așa mai departe.

Apoi, după ce alegeți categoria, imaginile se pot ordona după evaluare sau cele mai populare.

Când ați găsit imaginea care vă place apăsați pe ea și o să vedeți o pictogramă cu semnul plus (+).

Apăsați pe pictograma cu plus și o să vedeți diferite opțiuni, alegeți ”Set as wallpaper”, apoi în fereastra care se deschide apăsați pe ”SET” sus în stânga.

Ca să încercați această aplicație de imagini de fundal pe Android apăsați aici. Pentru iPhone / iPad accesați acest link de pe App Store.

4K Wallpapers

4K Wallpapers este o altă aplicație gratuită care pune la dispoziție o mare varietate de imagini de fundal 4K și Full HD, împărțite pe categorii: cu animale, cu peisaje din natură, de fantezie și așa mai departe.

În acest moment sunt disponibile peste 10.000 de de imagini de fundal frumoase și datorită faptului că aplicația este concepută special pentru sistemul Android, toate imaginile sunt compatibile cu orice dimensiune sau rezoluție a ecranului (inclusiv tablete).

O caracteristică foarte interesantă, care nu este prezentă la alte aplicații pentru imagini de fundal, este faptul că puteți seta să se modifice în mod automat fundalul.

Toate imaginile din aplicație pot fi descărcate pe telefon, astfel dacă doriți să dezinstalați aplicația nu pierdeți imaginile.

Ca să instalați 4K Wallpapers pe telefon de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

4K Wallpapers (Ultra HD Backgrounds)

4K Wallpapers (Ultra HD Backgrounds) este o altă aplicație gratuită care pune la dispoziție o mare colecție de imagini de fundal 4K, UHD, Ultra HD și Full HD.

Aplicația a fost concepută pentru smartphone și tablete Android, astfel imaginile de fundal se adaptează pe orice ecran de oricare dimensiune. Cu o simplă atingere puteți să setați imaginea de fundal.

Toate imaginile puse la dispoziție pot fi distribuite pe site-urile de socializare sau pot fi salvate în memoria telefonului, astfel le puteți folosi și în alte moduri, de exemplu pe Facebook sau WhatsApp.

Această aplicație pentru imagini de fundal gratis o puteți descărca de pe Magazin Play apăsând pe acest link.

Lasă un comentariu