Aplicații de învățat engleza și alte limbi străine gratis

Cele mai bune aplicații de învățat engleza și alte limbi străine gratis în 2024.

Vrei să urmezi un curs de engleză, dar, având puțin timp la dispoziție, te-ai gândit să începi să înveți singur elementele de bază ale acestei limbi?

Dacă da, în acest articol găsești cele mai bune aplicații de învățat engleza gratis, astfel poți să înveți o nouă limbă dedicând doar câteva minute studiului în fiecare zi.

Unele dintre aceste aplicații îți permit să înveți limba engleză de la zero, începând cu elementele de bază; altele, pe de altă parte, îți permit să-ți rafinezi cunoștințele anterioare ale limbii engleze prin exerciții zilnice.

Citește și: Aplicații de traducere fără internet.

Aplicații de învățat engleza gratis

Iată care sunt principalele aplicații pentru a învăța limba engleză rapid și ușor.

Învață engleză cu Duolingo (pentru Android / iPhone / iPad)

Duolingo este una dintre cele mai bune aplicații de învățat engleza gratis.

Aplicația este disponibilă pentru dispozitivele Android (și pe magazinele alternative), iPhone / iPad și accesibilă și de pe computer, prin browser.

Spre deosebire de alte aplicații de învățat engleza, toate lecțiile Duolingo sunt gratuite, prezintă o dificultate tot mai mare și au fost structurate astfel încât utilizatorul să se simtă motivat să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile lingvistice.

Cei mai exigenți utilizatori pot activa Duolingo Plus, un serviciu cu abonament cu o perioadă de probă gratuită de două săptămâni, care îți permite să elimini reclamele de publicitate și să accesezi unele opțiuni suplimentare, cum ar fi vieți nelimitate și posibilitatea de a urma lecțiile offline.

Dacă vrei să înveți limba engleză cu Duolingo poți descărca aplicația pentru telefon Android de aici și pentru iPhone de aici.

Aplicație de învățat engleză gratis, Memrise (pentru Android / iOS / iPadOS)

Memrise este o aplicație de învățat engleza, dar și alte limbi străine.

Aplicația Memrise este disponibilă pentru dispozitivele Android (și pe magazinele alternative, pentru dispozitivele fără servicii Google) și iPhone/iPad. În plus, aplicația oferă și o versiune web accesibilă prin intermediul unui browser.

Este disponibilă și Memrise Pro, o versiune plătită a serviciului, care oferă acces deplin la toate cursurile disponibile și permite accesarea unor funcții suplimentare precum posibilitatea de a descărca lecțiile offline, astfel le poți urmării și atunci când nu ai conexiune internet.

Pentru mulți utilizatori este aplicația de învățat limbi străine preferată: punctul său forte este conținutul video în limba originală, captivant, chiar dacă e scurt și care te ajută să înțelegi cum se vorbește în limba străină pe care vrei să o înveți.

În plus, vocabularul pe care îl folosește Memrise este cât se poate de apropiat de „viața reală”, adică extrem de util atunci când te simți nevoit să înțelegi sau să vorbești în situații de zi cu zi.

Studiul limbii străine pe care vrei să o înveți este împărțit în blocuri foarte mici, iar aplicația urmărește progresul zilnic, marcând clar obiectivele atinse – ceea ce vă ajută să vă mențineți moralul ridicat și să atingeți noi obiective.

Ca să instalezi aplicația Memrise pe telefon Android apasă pe acest link, pentru instalare pe iPhone apasă pe acest link.

Perfecționează-ți cunoștințele de limba engleză cu Cake

Cake este o aplicație gratuită care te ajută să-ți perfecționezi cunoștințele de limba engleză printr-o serie de videoclipuri scurte.

Deși sunt multe aplicații care te ajută să înveți limba engleză de la zero, precum cele două prezentate mai sus, dacă vrei să folosești aplicația Cake trebuie să ai un minim de cunoștințe de engleză.

Nu este un curs de engleză clasic, în care pornești de la zero, ci mai degrabă îți sunt propuse spre vizualizare o serie de videoclipuri cu expresii reale ale englezei vorbite astăzi (inclusiv versuri de cântece, seriale TV etc.).

Pe lângă ascultare, există o secțiune pentru pronunție, capabilă să înregistreze ceea spui și să te corecteze în cazul în care pronunți ceva greșit,

În plus, există și o secțiune cu chestionare, care sunt folosite pentru a revizui ceea ce ai învățat.

Scopul aplicației este de a exersa limba engleză în fiecare zi (dacă nu o faci aplicația poate trimite notificări), pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele de engleză.

Nu este așadar o aplicație care te poate face să progresezi în limba engleză scrisă, dar te poate ajuta foarte mult la vorbire, mai ales la înțelegerea unui discurs.

Ca să instalezi aplicația Cake pe dispozitiv Android accesează acest link de pe Google Play.

Pentru iPhone / iPad accesează acest link de pe App Store.

Aplicație bună și gratuită pentru a învăța limba engleză, BBC Learning English

BBC Learning English este o aplicație de învățat engleza gratis, pe care o poți descărca de pe Google Play Store și App Store.

Aplicația este dezvoltată de BBC, organizația britanică de radiodifuziune și televiziune, și are ca scop să ajute utilizatorii să-și îmbunătățească cunoștințele de limba engleză sau să învețe limba engleză de la zero.

Aplicația oferă o varietate de materiale de învățare, printre care videoclipuri, podcast-uri, articole, exerciții de gramatică și dicționar.

Toate materialele sunt prezentate într-un mod intuitiv și interactiv, ceea ce face învățarea limbii engleze mai plăcută și mai eficientă.

În plus, aplicația este structurată în module, ceea ce face ca învățarea să fie mai organizată și mai ușoară de urmat.

Principalul avantaj al acestei aplicații este că este în totalitate gratuită și accesibilă oricui.

Asta înseamnă că poți accesa materialele de învățare de oriunde și în orice moment, fără să plătești pentru acestea.

În acest mod, învățarea limbii engleze este accesibilă pentru toată lumea, indiferent de situația financiară.

Aplicația oferă și o gamă largă de exerciții și teste pentru limba engleză, care îți permit să-ți testezi cunoștințele și să-ți monitorizezi progresul de învățare.

Aceste teste sunt adaptabile și personalizează întrebările în funcție de nivelul tău de învățare.

Aplicația BBC Learning English poate fi descărcată pe Android de pe Google Play, iar pe iPhone de pe App Store.

Învață engleza cu aplicația Learn English (doar pentru Android)

O altă aplicație de învățat engleza gratis pe te sfătuiesc să o încerci este Learn English, disponibilă doar pentru dispozitive cu Android.

Lecțiile sunt împărțite pe categorii, cu o calitate audio foarte bună și conțin peste 9000 de cuvinte și expresii în engleză.

Cu această aplicație poți să traduci în engleză din 32 de limbi și ca să o folosești nu ai nevoie de conexiune internet.

Ca să instalezi aplicația Learn English pe telefon cu Android accesează această adresă de pe Magazin Google Play.

Aplicații de învățat limbi străine gratis

Iată care sunt principalele aplicații pentru a învăța limbi străine rapid și ușor.

Învață o limbă străină cu Tandem (Android / iPhone)

Tandem este o aplicație de învățat limbi străine un pic deosebită, în sensul că nu se bazează exclusiv pe cursuri sau exerciții, ci te pune în contact cu persoane cu care poți să vorbești limba pe care dorești să o înveți.

Folosirea este foarte simplă: odată ce te-ai înregistrat și ți-ai completat profilul (care include nu numai limba ta maternă și limba pe care dorești să o înveți, ci și interesele tale, cum ar fi cinema, seriale TV, cărți sau orice altceva) vei fi asociat prin aplicație cu potențiali candidați care nu numai că știu limba pe care vrei să o înveți dar, la rândul lor, doresc să o învețe pe a ta.

În plus, aplicația te asociază cu persoane care îți împărtășesc interesele, astfel încât să aveți un subiect de conversație care să vă intereseze pe amândoi chiar de la început sau, cel puțin, ceva în comun care facilitează conversația.

Conversația se poate desfășura prin chat text (este mai potrivit pentru primele câteva ori când contactezi pe cineva), dar și prin apeluri audio sau video.

Dacă schimbul de limbi străine nu este ceea ce cauți (poate că nu ai timp sau nu vrei să înveți pe cineva limba ta), pe Tandem sunt disponibili și profesori autorizați (cu o mulțime de recenzii de la utilizatori), numiți Tutors, de la care poți cumpăra lecții plătite.

Vei putea stabili orele și durata fiecărei lecții, iar dacă nu îți place Tutorul îl poți schimba imediat, deoarece lecțiile se plătesc individual prin achiziția clasică in-app.

Cu toate acestea, scopul principal al aplicației Tandem rămâne schimbul lingvistic și cultural.

Succesul acestei aplicații (cu milioane de utilizatori și 160 de limbi) face foarte ușor să găsești pe cineva cu care să înveți limbi și mai puțin răspândite.

Ca să instalezi aplicația Tandem pe telefon Android apasă aici, pentru instalare pe iPhone apasă aici.

Aplicație de învățat limbi străine gratis, 50 languages (Android / iOS / Web)

50 languages este o aplicație de învățat 50 de limbi străine gratis de la zero.

Aplicația oferă 100 de lecții gratuite, fiecare lecție având 10 pași.

Lecțiile te învață să te descurci în diferite situații din viață, cum ar fi la hotel, la restaurant, la doctor, la magazin sau bancă,

Utilizarea este foarte simplă: descarcă și instalează aplicația pe telefon, deschide aplicația și selectează limba maternă și apoi limba pe care vrei să o înveți.

Trebuie să rămâi conectat la internet aproximativ 10 minute (timp în care poți să folosești aplicația) pentru ca toate fișierele audio să se descarce pe dispozitivul tău, apoi poți să utilizezi aplicația și offline, dacă nu dorești să rămâi conectat la internet.

Aplicația 50 languages este disponibilă gratuit pentru dispozitive Android și iOS, dar în interfață propune reclame de publicitate. Ca să scapi de publicitate trebuie să cumperi un abonament.

Ca să instalezi aplicația 50 languages pe Android apasă pe acest link.

Pentru iPhone / iPad accesează acest link.

Cine dorește, poate să acceseze 50 languages și cu calculatorul la această adresă.

Învată limbi straine gratuit cu Mondly

Mondly este o altă aplicație de învățat limbi străine, printre care engleza, franceza, germana, spaniola, italiana și multe altele. Sunt 33 de limbi în total.

Aplicația pune la dispoziție lecții noi gratuite în fiecare zi pentru vorbit și scris, astfel poți învăța deja din primele minute cuvintele de bază.

Lecțiile sunt pentru atât pentru începători, care doresc să învețe o nouă limbă, dar și pentru avansați, care doresc să-și perfecționeze cunoștințele.

Sunetul lecțiilor este foarte clar și de calitate, iar recunoașterea vocală este foarte eficientă ca să-ți îmbunătățești pronunția.

Aplicația Mondly oferă și statistici avansate, în acest mod poți să urmărești progresul învățării.

Ca să instalezi aplicația Mondly pe telefon cu Android accesează aici Google Play.

Cine are iPhone / iPad poate instala aplicația de pe App Store de aici.

2 comentarii la „Aplicații de învățat engleza și alte limbi străine gratis”

Lasă un comentariu