Cele mai bune aplicații de traducere gratuite pentru Android și iPhone

În zia de azi, datorită celor mai bune aplicații de traducere vocală pentru telefoane mobile, barierele lingvistice au fost reduse semnificativ.

Există foarte multe aplicații de tradus texte cu camera foto sau vocal, majoritatea 100% gratuite, care te pot ajuta să comunici în limbi străine sau să faci rapid o traducere din română în engleză, germană sau oricare altă limbă.

Indiferent dacă ești turist, om de afaceri sau student, instalând pe telefon cea mai bună aplicație de traducere, poți citi, scrie și discuta în foarte multe limbi străine simplu și ușor.

În acest articol am selectat cele mai bune aplicații de traducere instant, atât pentru Android, cât și pentru iOS, care pot fi descărcate și folosite gratuit.

Citește și: Aplicații de învățat engleză.

Google Traducere

Cea mai bună aplicație de tradus texte Google Traducere

Google Traducere (Translate în engleză) este, fără îndoială, una dintre cele mai bune aplicații de traducere instant, care funcționează și în modalitatea offline, adică fără conexiune internet.

Aplicația Google Traducere suportă peste 100 de limbi și majoritatea pot fi descărcate pe telefon, în acest mod poți să utilizezi aplicația offline.

Descărcarea limbilor pe telefon nu este necesară dacă ai o conexiune internet permanentă, dar, dacă ai nevoie, poți să descarci limbile dorite pe telefon apăsând pe pictograma profilului în colțul dreapta sus, apoi alege ”Limbi descărcate”.

Inițial ai doar limba engleză descărcată, dar ca să descarci alte limbi este îndeajuns să apeși pe pictograma download (săgeata orientată în jos) de lângă fiecare limbă străină.

În plus, poți utiliza 38 de limbi pentru a traduce automat semnele rutiere sau meniul restaurantului folosind camera foto.

Aplicația este foarte intuitivă, așa cum sunt în general toate produsele Google.

Ca să traduci ceva cu Google Translate ai mai multe opțiuni:

  • Introduceți textul: poți să tastezi textul manual, care apoi va fi tradus instant dintr-o limbă în alta.
  • Inserați: poți să traduci un text copiat în clipboard.
  • Conversație: vorbești și apoi aplicația traduce cu voce în limba aleasă ceea ce ai spus.
  • Microfon: dacă apeși pe pictograma cu microfon poți să traduci instant ceea ce vorbești sau se aude în mediul înconjurător.
  • Cameră: folosind această opțiune poți să scanezi textul cu Google Lens și să-l traduci rapid.

Aplicația Google Traducere este gratuită în totalitate, fără publicitate sau abonament, deci după părerea mea în acest moment este cea mai bună aplicație de traducere instant.

În general, aplicația Google Translate este preinstalată pe telefoanele cu Android, dar dacă nu o ai deja instalată o poți descărca de pe Magazin Play de la această adresă.

Pentru iPhone accesează această adresă de pe App Store.

Microsoft Translator

Aplicație de traducere fără internet Microsoft Translator

O altă aplicație de traducere bună și gratuită pe care o recomand este Microsoft Translator.

Interfața grafică este simplă și intuitivă, astfel, din prima privire, se înțelege cum trebuie folosită aplicația.

Microsoft Translator permite traducerea în peste 70 de limbi a textului scris, vorbit sau scanat cu camera foto.

Majoritatea limbilor pot fi descărcate pe telefon, în acest mod poți să folosești aplicația de traducere în modalitate offline, atunci când nu ai conexiune internet.

Folosirea aplicației este foarte ușoară, ca să folosești traducerea vocală apasă pe pictograma cu microfon, alege limba vorbită și pe cea în care dorești să traduci, apoi atinge microfonul și poți să vorbești.

Aplicația va traduce instant ceea ce spui și va rosti cu voce tare traducerea.

Dacă ai nevoie să introduci manual un text alege din fereastra principală pictograma cu tastatură, iar dacă ai nevoie traduci un text scris pe o foaie de hârtie alege pictograma cu aparatul foto.

Aplicația Microsoft Translator este gratuită, fără reclame de publicitate și este disponibilă pentru dispozitive cu Android (descarcă de pe Google Play) și iPhone/iPad/Apple Watch (descarcă de pe App Store).

Talking Translator

Cea mai bună aplicație de traducere vocală Talking Translator

Talking Translator este o aplicație de traducere vocală gratuită, care vă ajută să comunicați în diferite limbi străine rapid și simplu.

Interfața grafică este împărțită în două părți, o jumătate pentru fiecare utilizator, astfel fiecare utilizator poate apăsa pe pictograma microfon din jumătatea sa și să vorbească.

Aplicația va traduce instant conversația și va citi cu voce tare traducerea.

Folosind opțiunea ”Conversation”, poți și să înveți să scrii sau să pronunți cele mai folosite expresii utile dintr-o altă limbă.

Aplicația Talking Translator este gratuită, dar în interfață are reclame de publicitate. Dacă dorești poți să cumperi versiunea ”Premium”, astfel nu ești deranjat de reclame și ai la dispoziție unele opțiuni în plus.

Ca să instalezi Talking Translator pe telefon cu Android accesează acest link.

Lasă un comentariu