Transfer fișiere (poze și video) de pe un telefon pe altul

Dacă doriți să știți cum se transferă fișiere de pe un telefon pe altul, în acest articol găsiți cele mai simple modalități de transfer fișiere (poze, video sau înregistrări audio) între diferite dispozitive cu sau fără utilizarea unei conexiuni internet.

Transfer fișiere între două telefoane prin aplicații de mesagerie

Dacă aveți o conexiune la internet pe cele două telefonane, transferul de fișiere se poate face foarte simplu și ușor utilizând o aplicație de mesagerie, cum ar fi WhatsApp sau Telegram.

Aceste aplicații permit să trimiteți orice tip de fișiere și deseori aceste aplicații le avem deja instalate pe telefon, deci putem să evităm instalarea altor aplicații de transferat fișiere.

Cu WhatsApp sunt unele limite diferite în funcție de dispozitiv, de exemplu se pot transfera fișiere de maxim 128 MB cu iOS, 100 MB cu Android și 60 MB cu WhatsApp Web.

Mai trebuie luat în considerare și faptul că dacă transferați poze prin WhatsApp, acestea își pierd din calitate pentru că sunt redimensionate și comprimate automat de aplicație.

Telegram permite transferul fișierelor de pe un telefon pe altul și are limite mult mai mari. Cu Telegram se pot trimite fișiere de până la 1,5 GB, în plus, pozele trimise cu Telegram nu își pierd calitatea originală.

Procedura de schimb de fișiere prin WhatsApp sau Telegram este foarte similară și simplă, în ambele cazuri:

  • trebuie să deschideți aplicația;
  • alegeți persoana căreia doriți să-i trimiteți fișierul;
  • apăsați pe pictograma de adăugare atașamente (în formă de agrafă) care se găsește în partea inferioară a ecranului;
  • alegeți tipul de fișier și în final fișierul pe care doriți să-l trimiteți.

Transfer fișiere de la un telefon la altul prin Bluetooth

Această modalitate de transfer este poate cea mai folosită atunci când nu există conexiune internet.

Transferul fișierelor prin Bluetooth nu este prea rapid, deci vă sfătuiesc să folosiți această metodă doar când transferați fișiere de mici dimensiuni. Pentru fișiere mari vă sfătuiesc să folosiți WiFi Direct, metodă descrisă mai jos.

Să trimiteți un fișiere prin Bluetooth nu este dificil, procedura este foarte simplă și este destul de similară chiar dacă aveți telefoane diferite.

Ca să transferați date prin Bluetooth trebuie să urmați acești pași:

  • activați Bluetooth pe ambele telefoane (asigurați-vă că telefonul care primește este detectabil, deseori este o opțiune care trebuie activată);
  • asociați dispozitivele (de obicei trebuie doar să apăsați pe numele dispozitivului) și să acceptați asocierea când vedeți notificarea pe ecran;
  • alegeți fișierul și cu alegând metoda de partajare prin Bluetooth puteți să trimiteți fișierul celuilalt dispozitiv;

Pe dispozitivul care primește o să vedeți o notificare, deci acceptați transferul fișierului și o să înceapă imediat transferul.

În timpul transferului nu trebuie să îndepărtați prea mult dispozitivele, nu mai mult de aproximativ 10 metri.

Transfer fișiere de pe un telefon pe altul prin WiFi direct fără conexiune internet

WiFi Direct este o tehnologie de transfer mut mai rapidă decât Bluetooth. Numele WiFi ar putea sugera că este nevoie de conexiune internet, dar nu este așa, WiFi Direct creează o punte directă între cele două telefoane, chiar dacă acestea nu sunt conectate la internet.

Cea mai practică metodă ca să folosiți WiFi Direct pentru transferul fișierelor mari este cu ajutorul aplicației ”Send Anywhere”, disponibilă gratis pe Magazin Play.

Dacă schimbați deseori fișiere multimedia cu prietenii voștri și nu doriși să utilizați o conexiune internet, vă sfătuiesc să păstrați acestă aplicație instalată.

Folosirea acestei aplicații de transfer fișiere este foarte simplă:

  • asigurați-vă că aplicația este instalată pe ambele dispozitive (cel care trimite și cel care primește);
  • pe telefonul care trimite, selectați fotografiile sau fișierele de trimis;
  • aplicația va crea un cod PIN de 6 cifre (sau un cod QR), care va fi introdus în telefonul care primește și imediat va începe transferul fișierelor la o viteză foarte mare.

Aplicația ”Send Anywhere” o puteți folosi, de asemenea, și pentru transferul fișierelor între un telefon și computer.

Iată cele mai simple metode de transfer fișiere mari între două telefoane. Voi ce metodă folosiți?

Un comentariu la „Transfer fișiere (poze și video) de pe un telefon pe altul”

Lasă un comentariu