Aplicații care citesc cu voce tare textul din cărți și documente

După articolul în care am scris despre cele mai bune aplicații care scriu după dictare, m-am hotărât să scriu un articol și despre cele mai bune aplicații care transformă textul în voce.

O aplicație care citește cu voce tare textul din cărți electronice, documente sau pagini web este foarte utilă atunci când ai mâinile ocupate sau dacă ai ochii prea obosiți ca să citești ceva pe ecranul telefonului.

Aplicațiile care transformă textul în voce se numesc Text to Speech (TTS) și folosesc motorul de transformare a textului în vorbire dezvoltat de Google (Servicii Vocale), funcție care este deja inclusă în ultimele versiuni Android și care vorbește limba română.

Dacă nu ai aplicația Servicii vocale (Speech Services by Google) deja instalată, este recomandat să o instalezi, altfel aceste aplicații s-ar putea să nu funcționeze bine.

În cazul în care serviciul vocal nu funcționează corect, acesta pot fi configurat în setările telefonului, de obicei se găsește printre funcțiile ”Accesibilitate”.

Citește și articolul: Aplicații de citit cărți online.

Cele mai bune aplicații de citit texte pentru Android

Iată care sunt cele mai bune aplicații care citesc text din documente, cărți electronice sau pagini web.

Voice Aloud Reader

Voice Aloud Reader este o aplicație care citește cu voce tare cărți electronice, documente și diferite texte.

Acceptă citirea de pagini web, e-mailuri, documente în format pdf, doc, docx,rtf, txt și cărți electronice (epub, mobi, azw pentru Kindle și altele).

Voice Aloud Reader nu folosește propriile voci TTS (Text To Speech) pentru a transforma textul în voce, ci cele prezente în telefonul mobil; dacă dorești, poți instala și voci suplimentare de pe Google Play.

Aplicația citește textul cu voce în limba română, precum și în alte limbi și poți schimba limba în funcție de textul citit.

Poți să schimbi tonul vocii așa cum dorești, viteza (poate vorbi mai repede sau mai lent), volumul și nu există limită pentru lungimea textului citit.

Dacă dorești, textul citit cu voce tare poate fi salvat într-un fișier audio, în format WAV sau OGG.

Citirea unui text poate fi întreruptă și reluată ulterior din acel punct, datorită posibilității de a folosi marcaje.

Uneori, după o actualizare, pot apărea probleme. În acest caz, cel mai bun lucru este să dezinstalezi și să reinstalezi aplicația de la zero.

Voice Aloud Reader este o aplicație gratuită datorită publicității din interfață, care în acest moment nu este deosebit de invazivă; este totuși posibil să elimini publicitatea prin obișnuita achiziție în aplicație.

Aplicația Voice Aloud Reader poate fi descărcată gratuit de pe Google Play accesând acest link.

T2S: Text to Voice/Read Aloud

T2S este o altă aplicație bună și gratuită care citește cu voce tare textul din fișiere TXT, ePub și PDF.

Include și un browser, astfel poți să deschizi site-urile preferate și să lași aplicația să citească textul din pagini pentru tine.

Oferă și posibilitatea să scrii un text, care apoi va fi citit cu voce tare de aplicație (Type speak mode).

Tot ceea ce citește aplicația poate fi salvat într-un fișier audio.

Pentru ca aplicația să funcționeze bine este foarte important să ai instalată aplicația Servicii vocale Google pe telefon.

Ca să instalezi aplicația T2S pe telefon accesează acest link.

Voice Reader reads texts aloud

Voice Reader este o altă aplicație cu care poți asculta orice este scris într-o pagină web, carte electronică, document sau fișier text.

Aplicația este compatibilă cu motorul de text-to-speech Google, astfel încât ai acces ușor la voci de calitate superioară și naturale în peste 40 de limbi.

Poți să selectezi o voce masculină sau feminină, viteza vorbirii, tonul și intonația vocii.

În plus, te poate ajuta să înveți pronunția unei limbi străine.

Aplicația suportă multe formate de e-book și documente, cum ar fi pdf, epub, txt, html, rtf, odt, docx.

Pe lângă toate acestea, aplicația îți permite să citești chiar și atunci când ecranul este blocat și poate citi cu voce în fundal, chiar dacă utilizezi alte aplicații.

Funcționează perfect cu căști Bluetooth.

Ca să instalezi această aplicație de citit cu voce tare texte accesează Google Play aici.

Lasă un comentariu