Cele mai bune aplicații de recunoscut melodii pentru telefon Android

Cele mai bune aplicații de recunoscut melodii pentru telefon Android în 2022.

Dacă în trecut ca să afli titlul unei melodii pe care o auzeai la radio era o adevărată aventură, în ziua de azi este îndeajuns să ai pe telefon instalată o aplicație de recunoscut melodii.

Multe aplicații pretind că pot identifica titlul și artistul oricărei melodii rapid și precis, dar nu toate funcționează bine, mai ales când este vorba despre muzică veche sau românească.

Haideți să vedem care sunt cele mai bune aplicații de recunoscut melodii pentru telefoane și tablete Android.

Citește și articolul: Aplicație de descărcat muzică.

Cea mai bună aplicație de recunoscut melodii, Shazam

Shazam (cumpărată nu demult de compania Apple) este cea mai faimoasă aplicație de recunoscut melodii.

Cu Shazam puteți identifica în doar câteva secunde titlul unei melodii, în plus, aplicația furnizează informații despre artist, albumul din care face parte melodia și pune la dispoziție link-uri spre unele servicii de streaming de muzică ca să puteți cumpăra melodia sau să o ascultați online.

Shazam funcționează bine în general, recunoaște inclusiv melodii vechi sau românești, dar are probleme cu recunoașterea atunci când melodia se aude într-un ambient zgomotos sau volumul audio este minim.

Pentru instalare pe telefon Android apăsați aici.

Aplicație care recunoaște melodiile, SoundHound

SoundHound este o altă aplicație care recunoaște melodiile rapid și ușor pentru Android.

Funcționează bine, identifică orice melodie chiar dacă este zgomot în ambientul înconjurător sau se aude încet. În plus, SoundHound este unica aplicație care recunoaște o melodie fredonată.

După ce identifică melodia, SoundHound arată titlul, autorul, coperta albumului din care face parte și pentru melodiile mai cunoscute versurile și un video pe YouTube. Ca să instalați SoundHound apăsați aici.

Aplicații de recunoscut muzică, Genius

Printre cele mai bune aplicații de recunoscut muzică se numără și Genius.

Genius, pe lângă faptul că identifică titlul melodiilor, arată și versurile, albumul muzical din care face parte și alte informații.

Baza de date este mai limitată pe care o folosește Genius, am încercat aplicația cu câteva melodii românești mai vechi și nu le-a recunoscut, în schimb, melodiile străine imediat le-a recunoscut. Pentru instalare apăsați aici.

Musixmatch, aplicație care recunoaște melodiile și arată versurile

Musixmatch este o aplicație gratuită care, pe lângă faptul că recunoaște melodiile, arată și versurile care sunt traduse instant în mai multe limbi.

Ceea ce face ca aplicația Musixmatch să fie originală în comparație cu alte aplicații care oferă un serviciu similar, este faptul că versurile melodiilor alese și care pot fi văzute în timpul redării melodiei, sunt afișate într-o fereastră pop-up care rămâne mereu deasupra pe ecran.

În timpul acestui proces, aplicația rămâne în fundal.

Aceasta este o funcție bine definită pe care o are doar Musixmatch și al cărei nume este FloatingLyrics.

O altă caracteristică interesantă oferită de aplicația Musixmatch este faptul că versurile sunt sincronizate cu muzica și, prin urmare, funcționează în timp real cu diferite platforme de streaming, cum ar fi Youtube, Spotify, TIDAL, Qobuz și Pandora.

Ca să instalezi aplicația Musixmatch pe telefon cu Android accesează acest link.

Vă recomand să citiți și:

Lasă un comentariu