Home Aplicații utile Cele mai bune aplicații de recunoscut muzica pentru telefon Android

Cele mai bune aplicații de recunoscut muzica pentru telefon Android

Scris de: Florin Groza
909 vizualizări
aplicatii de recunoscut muzica

Dacă în trecut ca să afli titlul unei melodii pe care o auzeai la radio era o adevărată aventură, în ziua de azi este îndeajuns să ai pe telefon instalată o aplicație de recunoscut melodii. Multe aplicații pretind că pot identifica titlul și artistul oricărei melodii rapid și precis, dar nu toate funcționează bine, mai ales când este vorba despre muzică veche sau românească.

Haideți să vedem care sunt cele mai bune aplicații de recunoscut melodii pentru telefoane și tablete Android.

Citește și articolul: Aplicație de făcut filmulețe din poze cu muzica.

Cea mai bună aplicație de recunoscut muzică, Shazam

Shazam (cumpărată nu demult de compania Apple) este cea mai faimoasă aplicație de recunoscut melodii. Cu Shazam puteți identifica în doar câteva secunde titlul unei melodii, în plus, aplicația furnizează informații despre artist, albumul din care face parte melodia și pune la dispoziție link-uri spre unele servicii de streaming de muzică ca să puteți cumpăra melodia sau să o ascultați online.

Shazam funcționează bine în general, recunoaște inclusiv melodii vechi sau românești, dar are probleme cu recunoașterea atunci când melodia se aude într-un ambient zgomotos sau volumul audio este minim. Pentru instalare apăsați aici.

Aplicație care recunoaște melodiile simplă, SoundHound

SoundHound este o altă aplicație care recunoaște melodiile rapid și ușor pentru Android.

Funcționează bine, identifică orice melodie chiar dacă este zgomot în ambientul înconjurător sau se aude încet. În plus, SoundHound este unica aplicație care recunoaște o melodie fredonată.

După ce identifică melodia, SoundHound arată titlul, autorul, coperta albumului din care face parte și pentru melodiile mai cunoscute versurile și un video pe YouTube. Ca să instalați SoundHound apăsați aici.

Aplicații de recunoscut muzică, Genius

Printre cele mai bune aplicații de recunoscut muzică se numără și Genius.

Genius, pe lângă faptul că identifică titlul melodiilor, arată și versurile, albumul muzical din care face parte și alte informații.

Baza de date este mai limitată pe care o folosește Genius, am încercat aplicația cu câteva melodii românești mai vechi și nu le-a recunoscut, în schimb, melodiile străine imediat le-a recunoscut. Pentru instalare apăsați aici.

Vă recomand să citiți și:

Alte articole interesante de citit

Adaugă un comentariu la acest articol