Cele mai bune aplicații de scanat coduri QR și de bare

Codurile QR s-au răspândit în orice sector și reprezintă acum o metodă simplă și practică de a incorpora o cantitate mare de informații într-un spațiu restrâns, astfel încât utilizatorii interesați să le poată accesa pur și simplu prin încadrarea codului și citirea a ceea ce conține (linkuri, informații, coduri de acces etc.).

Dacă nu știi cum să citești codurile QR cu telefonul, în acest articol găsești cele mai bune aplicații de scanat coduri QR sau coduri de bare pentru Android și iPhone.

Înainte să instalezi o aplicație de scanat coduri, încearcă să scanezi codurile cu aplicația ”Camera Foto” deja instalată pe telefon.

Unele telefoane mai noi au inclusă și funcția de citire coduri în aplicația ”cameră foto”, dar trebuie precizat că nu toate modelele de smartphone au inclus această funcție.

Deci, deschide aplicația Cameră Foto pe telefon, încadrează codul QR, apoi apasă pe notificarea care apare ca să citești informațiile.

Dacă nu funcționează, mai jos găsești câteva aplicații gratuite pentru scanare coduri.

Cele mai bune aplicații de scanat coduri QR sau de bare

1. QR & Barcode Scanner

Prima aplicație de scanat coduri QR pe care o recomand este QR & Barcode Scanner, una dintre cele mai bune soluții pentru Android.

Aplicația este total gratuită, fără achiziții în aplicație și fără publicitate.

Utilizarea aplicației este foarte simplă: după instalare pe telefon o deschizi, acorzi permisiunile necesare și gata, poți să scanezi codurile QR sau de bare.

Dacă vizibilitatea este redusă, poți să apeși pe ”Flash” pentru a activa blițul telefonului, iar cu ”+” sau ”-” poți să faci zoom.

Aplicația permite să scanezi un cod și dintr-o fotografie pe care o ai deja salvată în galeria telefonului.

Ca să faci acest lucru trebuie să alegi ”Scan image” de sus, alege de unde dorești să imporți poza (Galerie, Google Foto etc) și apoi apasă pe OK ca să obții conținutul codului din poză.

Ai nevoie să creezi un cod QR pe care să-l trimiți prietenilor tăi sau să-l folosești în afacerea ta?

Este foarte simplu și gratuit să creezi un cod QR: trebuie să alegi ”Create” din meniul de jos și alege opțiunea care te interesează.

De exemplu poți crea un cod QR pentru rețeaua Wi-Fi, unde introducând numele și parola clienții se pot conecta la rețea încadrând codul sau creezi un cod care să trimită la o adresă web pentru mai multe informații.

În secțiunea ”History” găsești toate codurile scanate cu posibilitatea să le exporți în format .CSV.

Ca să instalezi aplicația QR & Barcode Scanner pe telefon Android accesează această adresă de pe Magazin Google Play.

2. Scaner QR & Coduri de Bare

Scaner QR & Coduri de Bare este o aplicație de scanare a codurilor de bare și a codului QR (Quick Response) prin intermediul camerei telefonului.

Caracteristicile sunt aceleași ca și celelalte aplicații de acest tip, îți permite să obții toate informațiile de care ai nevoie despre un anumit produs prin simpla scanare a codului QR (sau a codului de bare).

Aplicația, odată efectuată scanarea (ceea ce se poate face fie prin intermediul camerei, fie prin încărcarea unei imagini care conține un cod QR), se va conecta la internet și va căuta toate informațiile referitoare la acel produs.

În cazul în care te afli într-un mediu slab iluminat, aplicația este capabilă să controleze lanterna mobilului, astfel încât să puteți scana în cele mai bune condiții de vizibilitate.

Scanările codurilor pot fi exportate într-un fișier .CSV (pentru ca ulterior să poată fi importate în Excel) și salvate direct online pe un spațiu cloud (cum ar fi Google Cloud).

Aplicația este gratuită datorită reclamelor de publicitate din interfață, cu care va trebui să te obișnuiești dacă dorești să o folosești.

Ca să instalezi aplicația Scaner QR & Coduri de Bare pe telefon Android apasă pe acest link.

Lasă un comentariu