Localizare telefon pierdut sau furat: metode eficiente și aplicații

Cum să localizezi un telefon pierdut sau furat: ghid detaliat pentru Android și iPhone. Află cum să găsești telefonul pierdut sau furat prin utilizarea unor aplicații de localizare telefon și descoperă sfaturi utile pentru a preveni pierderea sau furtul dispozitivului.


Siguranța telefonului tău poate fi o problemă majoră atunci când acesta este pierdut sau furat. Din fericire, există câteva metode prin care poți localiza telefonul pierdut sau furat și astfel poți să îl recuperezi.

Indiferent dacă utilizezi un dispozitiv Android sau un iPhone, există câteva aplicații și instrumente disponibile care te pot ajuta să găsești telefonul pierdut sau furat. În acest articol, îți vom prezenta metodele prin care poți localiza un telefon pierdut sau furat și cum poți să utilizezi aceste instrumente.

Cum poți să localizezi un telefon Android pierdut sau furat

Dacă utilizezi un dispozitiv Android, există două aplicații principale pe care le poți utiliza pentru a localiza telefonul pierdut sau furat:

Găsește-mi dispozitivul (Find My Device) de la Google și Samsung Find My Mobile.

Utilizează Găsește-mi dispozitivul de la Google

Găsește-mi dispozitivul este o aplicație de la Google care îți permite să localizezi dispozitivul Android pierdut sau furat.

Pentru a utiliza Găsește-mi dispozitivul, urmează acești pași:

 • Accesează site-ul web Găsește-mi dispozitivul de pe orice dispozitiv conectat la internet, un computer de exemplu.
 • Conectează-te cu contul Google asociat telefonului pierdut sau furat.
 • După ce te-ai conectat, poți vedea ultima locație cunoscută a telefonului tău, precum și opțiunile de a-l face să sune, să-l blochezi sau să ștergi datele importante de pe telefon.

Utilizează Samsung Find My Mobile

Dacă vrei să localizezi un telefon Samsung, poți utiliza aplicația Find My Mobile pentru a localiza dispozitivul pierdut sau furat.

Pentru a utiliza Find My Mobile, urmează acești pași:

 • Accesează site-ul web Find My Mobile de pe orice dispozitiv conectat la internet.
 • Conectează-te cu contul Samsung asociat telefonului pierdut sau furat.
 • După ce te-ai conectat, poți vedea ultima locație cunoscută a telefonului tău, precum și opțiunile de a-l face să sune sau să-l blochezi.

Cum poți să localizezi un iPhone pierdut sau furat

Dacă utilizezi un iPhone, există două aplicații principale pe care le poți utiliza pentru a localiza telefonul pierdut sau furat: Find My de la Apple și Find My Phone de la Google.

Utilizează Find My de la Apple

Find My este o aplicație de la Apple care îți permite să localizezi dispozitivul iPhone pierdut sau furat. Pentru a utiliza Find My, urmează acești pași:

 • Accesează aplicația Find My de pe orice dispozitiv conectat la internet.
 • Conectează-te cu contul Apple asociat telefonului pierdut sau furat.
 • După ce te-ai conectat, poți vedea ultima locație cunoscută a telefonului tău, precum și opțiunile de a-l face să sune sau să-l blochezi.

Utilizează Find My Phone de la Google

Dacă utilizezi un iPhone și ai activat opțiunea pentru a folosi serviciile Google, poți utiliza aplicația Find My Phone pentru a localiza dispozitivul pierdut sau furat. Pentru a utiliza Find My Phone, urmează acești pași:

 • Accesează site-ul web Find My Phone de pe orice dispozitiv conectat la internet.
 • Conectează-te cu contul Google asociat telefonului pierdut sau furat.
 • După ce te-ai conectat, poți vedea ultima locație cunoscută a telefonului tău, precum și opțiunile de a-l face să sune sau să-l blochezi.

Aplicații de localizare telefon

În afară de aplicațiile menționate deja, există și alte aplicații de localizare telefon pierdut sau furat.

Unele sunt doar în parte gratuite, deci pentru unele funcții avansate poate este necesar să plătiți un abonament.

Iată câteva exemple:

Prey Anti-Theft

Această aplicație este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS și poate fi descărcată gratuit.

Prey Anti-Theft oferă mai multe opțiuni de localizare a telefonului pierdut sau furat, inclusiv prin GPS, Wi-Fi sau triangularea turnurilor celulare.

Aplicația are și opțiunea de a bloca telefonul și de a afișa un mesaj personalizat pe ecranul acestuia, pentru a ajuta la recuperarea sa.

Mai mult, Prey Anti-Theft poate fi configurat pentru a trimite fotografii ale infractorilor, în cazul în care aceștia încearcă să folosească telefonul.

Cerberus Anti-Theft

Această aplicație este disponibilă exclusiv pentru dispozitivele Android și poate fi descărcată gratuit, însă cu unele funcții premium care necesită abonament plătit.

Cerberus Anti-Theft oferă opțiuni avansate de localizare a telefonului, inclusiv prin GPS, Wi-Fi sau triangularea turnurilor celulare.

De asemenea, aplicația poate fi configurată pentru a face fotografii cu camera frontală a telefonului, în cazul în care acesta este furat sau pierdut.

Cerberus Anti-Theft oferă și opțiunea de a bloca telefonul, de a șterge datele de la distanță și de a afișa un mesaj personalizat pe ecranul telefonului.

Lookout

Lookout este o aplicație gratuită pentru Android și iPhone care îți permite să localizezi telefonul pierdut sau furat.

De asemenea, aplicația poate să îți trimită o notificare atunci când bateria telefonului este la un nivel scăzut sau când sunt detectate amenințări de securitate.

Where’s My Droid

Where’s My Droid este o aplicație gratuită pentru Android care îți permite să localizezi telefonul pierdut sau furat prin intermediul unui SMS.

De asemenea, poți să configurezi aplicația pentru a-ți trimite poze cu camera telefonului sau pentru a-ți afișa locația pe o hartă.

Find My Phone by Whistle

Find My Phone by Whistle este o aplicație gratuită pentru Android care îți permite să localizezi telefonul pierdut sau furat prin intermediul unui fluierat.

Dacă fluieri, aplicația va începe să emită un sunet de alarmă pentru a te ajuta să găsești telefonul.

McAfee Mobile Security

McAfee Mobile Security este o aplicație gratuită pentru Android și iPhone care îți permite să localizezi telefonul pierdut sau furat.

De asemenea, aplicația oferă protecție împotriva amenințărilor de securitate, precum și opțiuni de blocare sau ștergere a datelor de la distanță.

Acestea sunt doar câteva exemple de aplicații de localizare telefon pierdut sau furat.

Este important să alegi o aplicație de încredere și să o instalezi înainte de a pierde telefonul, astfel încât să poți fi pregătit pentru astfel de situații neplăcute.

Sfaturi pentru a proteja telefonul împotriva furtului sau pierderii

Iată câteva sfaturi pentru a proteja telefonul împotriva furtului sau pierderii:

 1. Folosește o parolă sau un cod PIN pentru a proteja telefonul împotriva accesului neautorizat. Asigură-te că parola sau codul PIN sunt puternice și greu de ghicit.
 2. Instalează o aplicație de securitate sau un antivirus precum cele menționate mai sus, pentru a îți proteja telefonul împotriva amenințărilor de securitate și pentru a avea opțiunea de a-l localiza în caz de pierdere sau furt.
 3. Fii atent la mediul înconjurător și ține telefonul aproape de tine. Nu îl lăsa nesupravegheat într-un loc public, cum ar fi o cafenea sau un parc.
 4. Nu îți lăsa telefonul la încărcat nesupravegheat în locuri publice În timp ce îți încarci telefonul, asigură-te că îl supraveghezi și nu îl lași nesupravegheat, în special în locuri publice.
 5. Activează funcția de localizare și de ștergere a datelor în cazul în care telefonul tău este furat sau pierdut. Acest lucru te va ajuta să îți găsești telefonul sau să îți ștergi datele personale de la distanță.
 6. Creează o copie de rezervă a datelor astfel încât să nu le pierzi definitiv în caz de pierdere sau furt.

Concluzie

În concluzie, pierderea sau furtul telefonului poate fi o experiență stresantă și costisitoare, dar există opțiuni de localizare și protecție disponibile pentru a ajuta la recuperarea acestuia.

Cu aplicații precum „Find My” pentru iPhone și „Find My Device” pentru Android, precum și cu opțiuni terțe, cum ar fi „Prey Anti-Theft” și „Cerberus Anti-Theft”, puteți localiza telefonul pierdut sau furat și chiar prelua controlul asupra acestuia de la distanță.

În plus, există câteva sfaturi simple, dar eficiente, pentru a proteja telefonul împotriva pierderii sau furtului, cum ar fi blocarea dispozitivului cu cod sau amprentă digitală, evitarea lăsării telefonului nesupravegheat și crearea unui cont de utilizator pentru a ajuta la recuperarea acestuia în cazul în care este pierdut sau furat.

În cele din urmă, prevenirea este cel mai bun remediu, deci este important să luați măsuri de precauție pentru a preveni pierderea sau furtul telefonului.

Cu toate acestea, dacă acest lucru se întâmplă, există opțiuni de localizare și recuperare disponibile, care pot fi utile pentru a vă ajuta să vă recuperați telefonul.

Lasă un comentariu