WhatsApp nu mai funcționează pe aceste telefoane din 29 februarie 2024

WhatsApp va înceta să funcționeze pe unele modele de telefon Android și iOS începând cu 29 februarie 2024: să descoperim care sunt dispozitivele afectate.

WhatsApp este serviciul de mesagerie instant care folosește conexiunea la internet, lansat pe piață în 2009 și în prezent deținut de Meta.

Este una dintre cele mai utilizate și apreciate platforme din lume, care de-a lungul anilor a fost instalată pe milioane de dispozitive mobile, având un grad ridicat de compatibilitate, și care zilnic permite oamenilor să aibă conversații chiar și cu persoane de pe alte continente.

Începând cu 29 februarie 2024, totuși, unii utilizatori vor trebui să renunțe la utilizarea WhatsApp sau vor trebui să opteze pentru achiziționarea unui nou model de smartphone.

Platforma, de fapt, va înceta să funcționeze pe unele dispozitive din motive legate de noile funcționalități implementate de dezvoltatorii companiei, pentru probleme de securitate și de compatibilitate cu diferitele sisteme de operare.

Să descoperim pe care telefoane nu mai funcționează WhatsApp începând cu 29 februarie 2024.

Telefoane vechi, iată care nu vor mai suporta WhatsApp

Lista telefoanelor vechi pe care WhatsApp nu va mai funcționa este destul de mare.

Este vorba atât de dispozitive cu sistem de operare Android de la diferite mărci, cât și unele iPhone cu sistem de operare iOS.

În ceea ce privește Android, vor deveni învechite toate dispozitivele cu un sistem de operare care nu poate fi actualizat peste versiunea Android 5.0 și care posedă mai puțin de 300 MB de memorie internă.

Sunt incluse în listă unele Samsung (printre care Samsung Galaxy X2, Samsung Galaxy Trend II, Samsung Galaxy Core și Samsung Galaxy Ace2), unele smartphone-uri LG (cum ar fi LG Optimus L7, LG Optimus L5, LG Optimus F5, LG Optimus F3Q, LG Activar și LG Lucid 2) și câteva modele Huawei, precis Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend D2 și Huawei G740.

În ceea ce privește dispozitivele marca Apple, WhatsApp nu mai funcționează pe toate cele echipate cu sistem de operare iOS 12 sau anterior.

Vor fi incompatibile cu WhatsApp, deci, iPhone 6S și 6S Plus și iPhone SE.

Ce se întâmplă cu cine deține un telefon pe care nu mai funcționează WhatsApp

Cine deține unul dintre aceste dispozitive va trebui să renunțe la utilizarea WhatsApp, cel puțin până când achiziționează un nou smartphone.

Utilizatorii afectați vor primi mai întâi o notificare care îi va informa despre ce se întâmplă.

Alternativ, cine nu dorește să schimbe dispozitivul, poate opta pentru alte servicii de mesagerie instant compatibile cu propriul device.

În acest caz, este important să fiți conștienți că, cu multă probabilitate, nu va fi posibil să accesați funcționalități avansate și sisteme de securitate de ultimă generație cum sunt cele oferite în prezent de WhatsApp.

Noile introduceri dorite de Meta pe platformă, pe de altă parte, vizează să îmbunătățească și mai mult serviciul oferit utilizatorilor și să asigure performanțe de nivel înalt.

Lasă un comentariu