Aplicații de navigare pe internet (browser web) pentru Android

Browser web – cele mai bune aplicații de navigare pe internet pentru Android.

Chiar dacă Chrome este browserul implicit pe majoritatea dispozitivelor Android, poate dorești să încerci un browser alternativ, adică o altă aplicație pentru a naviga pe internet.

Căutând în Magazin Play, este posibil să găsești aplicații browser web mai simple și mai rapide sau organizate într-un mod diferit sau cu funcții suplimentare care nu sunt disponibile pe Chrome.

Cele mai bune aplicații browser pentru Android

Iată care sunt cele mai bune aplicații pentru navigare pe internet pentru dispozitive cu Android:

Chrome

Încep lista cu cele mai bune aplicații de navigare pe internet cu Chrome.

Este fără îndoială soluția preferată pentru cei care folosesc acest browser și pe computer pentru că sincronizează datele de navigare (favorite, parole, carduri etc.) pe toate dispozitivele, indiferent de sistemul de operare.

Este un browser foarte rapid și inclusiv pe dispozitive mobile își menține viteza de încărcare a paginii – care poate fi „ajutată” de o tehnologie de compresie a datelor – și funcții avansate precum navigarea incognito și capacitatea de a vizualiza site-uri web în modul desktop.

Interfața este deosebit de simplă și ușor de utilizat: pe mijloc sus se află bara URL, pe care o poți folosi pentru a căuta pe internet sau a ajunge direct la un anumit site web,

În stânga sus se află pictograma ”Home” (casa), pe care dacă apeși ajungi la pagina de pornire a browserului (în mod implicit, pagina de pornire Google).

Apăsând, în schimb, pe caseta cu numere, aflată în dreapta sus, puteți deschide noi file.

Cu această funcție, poți menține un site deschis în fundal în timp ce efectuezi alte căutări, la fel cum poți să faci și în versiunea Chrome pentru computer.

Vei putea vizualiza oricând site-urile web pe care le-ai deschis atingând caseta cu numere.

În ceea ce privește funcțiile avansate, trebuie doar să apeși pur și simplu pictograma cu trei puncte, prezentă în dreapta sus.

În acest fel, pe ecran va apărea un meniu care îți va arata toate opțiunile.

De exemplu, poți deschide o nouă filă incognito, să accezi secțiunea ”Descărcări” și să deschizi un site în modul desktop.

Aplicația Chrome este de obicei preinstalată pe dispozitivele Android care au serviciile Google.

Dacă cumva ai șters din greșeală aplicația Chrome de pe telefon o poți descărca de pe Magazin Play apăsând pe acest link.

Firefox

Firefox este o altă aplicație de navigare pe internet foarte populară și apreciată de utilizatori.

Utilizatorii care își creează un cont pot sincroniza datele și setările cu celelalte dispozitive unde folosesc acest browser, indiferent de sistemul de operare utilizat.

Cine folosește Firefox pe computer, știe că poate personaliza acest browser cu numeroasele extensii disponibile în funcție de nevoile sale.

Această funcție este disponibilă și pentru versiune mobilă, deci, dacă pe computer foloseai o anumită extensie utilă, o poți instala și pe Firefox pentru Android.

Firefox te protejează de site-urile phishing și blochează urmărirea sistemelor de publicitate. Nu blochează toate reclamele de publicitate, dar îți protejează datele sensibile.

În ceea ce privește performanța și Firefox este un browser rapid care asigură o experiență plăcută de navigare pe internet.

Interfața grafică este un pic diferită de cea a browserului Chrome.

Bara URL este situată în partea de jos, la fel și celelalte butoane.

În orice caz, în mod implicit se poate căuta cu Google folosind caseta corespunzătoare, în timp ce gestionarea filelor, inclusiv a celor anonime (incognito) și a celor sincronizate cu alte dispozitive , poate fi accesată apăsând pe caseta cu numere.

Ca să accesezi opțiunile avansate trebuie să apeși pe cele trei puncte din dreapta jos.

De aici poți să accesezi adresele web favorite, fișierele descărcate și extensiile.

Browserul Firefox este o foarte bună alternativă la Chrome și oferă numeroase posibilități de personalizare.

Ca să descarci Firefox pentru Android accesează acest link de pe Magazin Play.

Microsoft Edge

O alternativă interesantă pentru Google Chrome și Firefox este Microsoft Edge.

Acest browser îți permite să sincronizezi adresele web favorite, istoricul, parolele și alte informații de pe dispozitivele tale utilizând un cont Microsoft.

Este, de asemenea, o soluție care are câteva posibilități interesante, precum funcția ”Continuare pe PC”, care îți permite să continui navigarea pe internet trecând în câteva clipe de pe telefon pe PC.

De asemenea, nu lipsesc posibilitățile precum o căutare rapidă după imagine sau deschiderea unui site web în modul desktop.

Interfața este un fel de amestec între Chrome și Firefox, deoarece bara de adrese URL, butonul de reîmprospătare a paginii și butonul de gestionare a contului sunt situate în partea de sus, în timp ce există și alte funcții în partea de jos.

Caseta cu numere, care îți permite să gestionezi filele, se afișează în dreapta jos, precum și în această poziție este disponibil butonul de partajare, care îți permite să trimiți rapid un link, să copiezi linkul, să faci capturi de ecran sau să accesezi posibilități suplimentare, de exemplu imprimarea.

În rest, în stânga jos nu lipsesc butoanele pentru a merge înapoi și înainte, în timp ce apăsând butonul celor trei puncte din centrul jos poți accesa toate setările avansate.

Update: Microsoft Edge oferă funcția Copilot, bazată pe inteligență artificială, în acest mod poți să interacționezi cu ChatGPT-4 și să generezi imagini AI cu DALL-E. Totul gratuit.

Dacă ești interesat să încerci această aplicație de navigat pe internet, Microsoft Edge se poate descărca gratuit de pe Magazin Play și alte magazine alternative.

Alte aplicații de navigare pe internet

Mai jos găsești alte câteva aplicații browser pe care le poți lua în considerare.

Opera

Opera pune la dispoziție 3 soluții pentru navigarea pe internet:

  • Opera Browser – este o foarte bună alternativă pentru Chrome, foarte rapid, care oferă un flux de știri, un modul de blocare reclame și VPN.
  • Opera Mini – de asemenea oferă un modul de blocare reclame, dar cea mai importantă caracteristică este economia de date mobile, deci este un browser foarte util pentru cine are un abonament cu date mobile limitat.
  • Opera Touch – este un browser pentru Android mai modern decât cele două versiuni prezentate mai sus și oferă o funcție de sincronizare numită ”Flow”, care face legătura între computer și telefon fără să ai nevoie de un cont.

Mint Browser

Este aplicația browser pentru Android oferită de Xiaomi.

Simplă și rapidă, această aplicație de navigare pe internet este disponibilă pentru toate telefoanele cu Android și este ideală pentru cine are o conexiune internet lentă.

Pentru descărcare apasă aici.

Brave Browser

Brave este un browser foarte asemănător cu Chrome, cu file, bara adreselor sus și bara meniului jos.

Este un excelent browser pentru cine dorește să navigheze pe internet fără și fie urmărit de publicitate, în mod anonim și fără să lase urme pe dispozitiv.

Am scris despre Brave și în articolul în care explic cum poți să asculți muzică de pe YouTube fără reclame și cu ecranul închis.

Ca să descarci Brave Browser pentru Android apasă aici.

Aloha Browser

Aloha Browser este un browser web gratuit, foarte rapid, care oferă confidențialitate și securitate maximă în timpul navigării pe internet.

Pune la dispoziție un VPN gratuit și nelimitat și un manager de descărcări foarte versatil.

Cu ajutorul managerului de descărcări oferit de Aloha Browser poți descărca videoclipuri pe telefon în timp ce le vizionați online sau puteți descărca muzică în timp ce o ascultați.

În plus, oferă un modul de blocare anunțuri și nu înregistrează în niciun fel activitatea pe internet.

Ca să instalezi Aloha Browser pe Telefon accesează Google Play aici.

Tor Browser

Aplicația browser Tor pentru Android impresionează prin securitatea și confidențialitatea pe care le oferă.

Este un browser gratuit, open-source și nu urmărește utilizatorii în timpul navigării pe internet.

De apreciat, de asemenea, funcția de criptare end-to-end și utilizarea rețelei Tor pentru a ascunde adresa IP a utilizatorului și pentru a proteja împotriva urmăririi online.

Rețeaua Tor funcționează prin direcționarea traficului prin diferite servere, ceea ce face foarte dificilă urmărirea și identificarea utilizatorului.

Interfața este simplă și ușor de utilizat, iar viteza de navigare este acceptabilă, având în vedere nivelul ridicat de securitate oferit.

Recomand acest browser celor care își doresc o navigare sigură și privată pe dispozitivele lor Android.

Ca să instalezi Tor browser pe Android accesează aici Google Play.

Lasă un comentariu