Cele mai bune emulatoare Android pentru Windows și MacOS

Vrei să instalezi aplicații Android pe PC Windows? Vrei să te joci cu jocuri de pe telefon pe calculator? Cauți cel mai bun emulator Android pentru PUBG Mobile, Call of Duty, Free Fire sau Fortnite?

În acest caz, trebuie să instalezi pe calculator un emulator Android gratuit.

Ce este un emulator?

Un emulator, în informatică și în sensul cel mai general posibil, este un software care reproduce funcțiile unui anumit sistem de operare pe un alt sistem diferit.

Practic, un software de emulare permite funcționarea unui program scris inițial pentru un mediu diferit (hardware sau software) în care rulează emulatorul.

Acest lucru îți permite să utilizezi programe care nu ar putea rula pe sistemele de operare prezente pe diferitele computere personale.

De exemplu, un program creat pentru un computer cu sistem de operare Windows nu funcționează pe un computer cu un sistem de operare diferit, cum ar fi MacOS sau o distribuție Linux.

În acest caz se instalează un emulator pe computerul gazdă care reproduce virtual mediul care a fost prevăzut pentru execuția acelui program.

În acest articol găsești cele mai bune emulatoare Android, astfel poți să rulezi aplicații Android pe laptop sau computer Windows.

Cel mai bun emulator Android pentru PC Windows sau MacOS

Iată cele mai bune emulatoare Android pe care le poți instala gratuit pe computer dacă dorești să rulezi aplicații Android pe calculator.

BlueStacks

Cel mai bun emulator Android gratuit este fără îndoială BlueStacks.

În prezent este cel mai folosit program pentru emularea sistemului de operare Android pe calculatoare cu Windows și MacOS.

Acest software de emulare Android este gratuit, în plus nu necesită activarea funcției dual boot, deci nu trebuie să gestionați două sisteme de operare diferite pe calculator.

În același timp, sistemul este foarte simplu de utilizat, dovedindu-se a fi foarte versatil pentru diferite scopuri.

BlueStacks se mândrește cu o comunitate de peste 400 de milioane de utilizatori și este deosebit de popular pentru jocuri Android, cu peste 1 milion de jocuri video compatibile.

Caracteristicile cheie includ:

  • controale personalizate ale jocului,
  • performanță ridicată pentru a îmbunătăți răspunsul mouse-ului și tastaturii,
  • posibilitatea de a folosi modul MOBA,
  • opțiunea multi-instanță pentru a porni mai multe jocuri în același timp.

BlueStacks suportă aplicația Magazin Play, astfel, cine dorește, poate să instaleze milioanele de aplicații și jocuri prezente în acest depozit.

În plus, se pot instala alte magazine de aplicații alternative sau aplicații APK, cele care se găsesc pe diferite site-uri cu aplicații, cum ar fi APKPure sau APKMirror.

Dacă vrei să instalezi programul de emulare Android BlueStacks accesează acest link pentru descărcare.

LDPlayer

Un excelent emulator Android pentru PC Windows este LDPlayer, un software gratuit care se instalează rapid și ușor.

Programul se bazează pe versiunile mai vechi de Android, totuși este actualizat frecvent, așa că funcționează adecvat pentru a juca cele mai populare jocuri Android.

LDPlayer este destul de asemănător cu Bluestacks, are un suport foarte puternic al comunității și se concentrează pe jocuri.

Interfața sistemului LDPlayer este simplificată, dar de calitate și foarte intuitivă.

Dacă nu ai un cont Google pentru a descărca aplicații și jocuri din Play Store, LDPlayer oferă propriul magazin de unde poți instala aplicații și jocuri.

Descarcă LDPlayer de pe site-ul oficial.

Memu

Ca să instalezi jocuri și aplicații Android pe PC poți să folosești emulatorul Memu, un program complet gratuit disponibil pentru Windows.

Grafica este de bună calitate, cu o mapare integrată destul de eficientă pentru gestionarea perifericelor.

În cadrul sistemului sunt propuse mai multe caracteristici interesante, precum opțiunea cu efecte 3D și monitorizarea performanței procesorului și a plăcii grafice.

Această platformă este bazată pe Android 7, dar este actualizată regulat și asigură performanțe bune și cu ultimele jocuri Android.

Cu Memu poți crea mai multe conturi și găsești nenumărate jocuri compatibile.

Programul de emulare Memu se poate descărca gratuit de pe site-ul oficial.

GameLoop

Printre cele mai bune emulatoare Android se numără cu siguranță GameLoop, un software capabil să suporte multe jocuri Android, inclusiv Call of Duty, PUBG și Free Fire.

GameLoop oferă, de asemenea, multe jocuri de ultimă generație, cu un catalog care este mereu actualizat.

Acest program de emulare Android este compatibil cu toate comenzile PC-ului, de la mouse la tastatură, este ușor de instalat și este disponibil pentru computerele Windows.

Emulatorul GameLoop nu este foarte eficient pentru utilizarea aplicațiilor Android, dar este perfect pentru jocuri Android, cu setări personalizate și performanțe excelente.

Descarcă GameLoop de pe site-ul oficial.

NoxPlayer

Disponibil doar în limba engleză, dar compatibil atât cu Windows, cât și cu macOS, NoxPlayer este un emulator Android mai puțin cunoscut, dar la fel de bun, mai ales pentru cine dorește să ruleze jocuri Android pe PC.

Lista aplicațiilor care funcționează cu acest program este foarte lungă, de fapt există toate aplicațiile principale, precum WhatsApp, Netflix, Instagram, Snapchat și YouTube.

Sistemul se bazează pe Android versiunea 7, totuși acceptă orice joc Android, cu unele versiuni specifice făcute special pentru acest software.

Programul este gratuit, deși există câteva reclame pentru aplicații recomandate.

Ca să descarci programul de emulare NoxPlayer accesează acest link.

Lasă un comentariu