Aplicații de desenat gratis pe telefon Android și iPhone

Top cele mai bune aplicații de desenat gratis pe telefon Android sau iPhone în 2024.

Desenul digital a evoluat foarte mult în ultimul timp mulțumită numeroaselor aplicații de desenat, care permit crearea unei schițe rapid și simplu pe telefon sau tabletă, folosind degetul sau un stylus pen.

În acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații de desen gratis pentru telefoane / tablete Android, iPHone și iPad.

How to Draw – Easy Lessons, aplicație care te învață să desenezi

Dacă dorești să te apropii de lumea desenului, dar nu știi cu ce să începi, poți să încerci o aplicație care te învață să desenezi, cum ar fi How to Draw, dezvoltată de compania ArtelPlus.

Aplicația permite designerilor începători să experimenteze cu aproximativ 70 de tipuri diferite de desene și să învețe pas cu pas să picteze animale, figuri umane și multe altele.

Deoarece această aplicație de desen este gratuită, reprezintă un stimulent excelent pentru a încerca să înveți să desenezi, apoi, eventual, să încerci alte aplicații care oferă mai multe opțiuni.

Instalează How to Draw – Easy Lessons pe telefon sau tabletă Android de pe Google Play. Pentru iPhone și iPad apasă aici.

Citește și articolul: Aplicații de editat poze.

Aplicație de desenat bună și simplă, ibis Paint X

ibis Paint X este o aplicație de desenat pentru Android și iOS, care funcționează foarte bine pe telefon, dar pe tablete reușește să ofere cele mai bune rezultate datorită ecranului mai mare.

Aplicația pune la dispoziție toate instrumentele posibile pentru desenul cu mâna liberă, pornind de la peste 140 de pensule diferite, cum ar fi airbrushes, stilouri, pixuri, creioane etc.

Fiecare dintre aceste pensule poate fi modificată în continuare în mărime și opacitate.

În timpul desenării, puteți foarte ușor să măriți sau să micșorați cu o simplă atingere, să rotiți sau să selectați o zonă.

Suportă desenul pe straturi infinite și fiecare strat se poate modifica opacitatea și transparența, duplicarea, fuziunea, adunarea, scăderea, etc.

După cum vă puteți imagina, ibis Paint este o aplicație potrivită pentru cei care știu deja cum să deseneze și care doresc un instrument practic pentru a desena pe un dispozitiv mobil.

Este adevărat că aplicația poate fi folosită de toată lumea, dar persoanelor care nu știu să deseneze le va fi greu să învețe direct cu această aplicație

O caracteristică foarte utilă, absentă la majoritate aplicațiilor de desen, este faptul că puteți să creați un videoclip (în format .mp4) cu procesul desenului și să-l distribuiți pe Facebook sau YouTube.

Pentru instalare pe telefon / tabletă Android apăsați aici. Pentru iPhone / iPad accesați acest link.

Citește și: Aplicații de scris pe poze.

Cea mai bună aplicație de desen pe iPhone / iPad, Adobe Fresco

Adobe Fresco este una dintre cele mai bune aplicații de desenat gratis pe iPhone și iPad.

Interfața grafică este foarte intuitivă și aplicația pune la dispoziție numeroase creioane, pensule, gume de șters și vopsele cu o varietate infinită.

Această aplicație este recomandată mai mult profesioniștilor din acest sector, dar poate fi încercată și de simplii pasionați de desen.

Pentru instalare de pe App Store accesați acest link.

Infinite Painter, una dintre cele mai bune aplicații de desenat pe telefon Android și iPhone

Infinite Painter este o aplicație de desenat care pune la dispoziție peste 100 de tipuri de pensule grupate pe categorii.

Interfața grafică este foarte bine structurată pentru a facilita munca.

Butoanele relevante sunt toate aliniate în partea inferioară a ecranului, astfel sunt ușor accesibile.

Aplicația permite să creați straturi infinite și este optimizată pentru cele mai utilizate stylus pen.

Este posibil să importați imagini din galerie, direct de la cameră sau de pe internet. Desenele se pot salva până la dimensiunea 2048×2048 și în formatele JPEG, PNG și PSD.

Chiar dacă nu toate opțiunile sunt disponibile gratis, aplicația oricum oferă destule opțiuni ca să desenați pe telefon sau tabletă.

Pentru instalare pe Android apăsați aici. Pentru iOS accesați acest link.

SketchBook – Draw & Paint, aplicație pentru desen ușor de folosit

SketchBook – Draw & Paint este o altă aplicație de desenat pe telefon sau tabletă, care pune la dispoziție numeroase pensule, elemente grafice și instrumente de bază pentru desen.

Aplicația are o interfață grafică foarte ușor de înțeles, este gratis în totalitate și nu cere nici înregistrare.

Pentru instalare pe telefon Android de pe Magazin Google Play apăsați aici. Pentru instalare pe iPhone / iPad apăsați aici.

Picsart Color Paint, aplicație de desenat pe telefon gratuită

Picsart Color Paint este o aplicație de desenat care este disponibilă gratuit și fără reclame enervante, fiind un instrument excelent pentru oricine dorește să deseneze pe telefon sau tabletă.

Cu o gamă largă de funcții și caracteristici, această aplicație poate transforma complet modul în care desenați.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Picsart Color Paint este desenul simetric cu axă rotativă.

Aceasta vă permite să creați desene simetrice perfecte, fără a fi nevoie să încercați să vă coordonați mișcările.

Pentru cei care doresc să creeze desene cu textură, Picsart Color Paint oferă o pensulă specială pentru textură.

Aceasta vă permite să desenați cu culori, dar și cu textură, pentru a crea efecte interesante și realiste.

În plus, există o bibliotecă completă de pensule personalizabile, astfel încât să puteți alege dintr-o gamă largă de pensule pentru a obține aspectul dorit.

Picsart Color Paint include, de asemenea, o roată a culorilor și un mixer pentru a putea obține orice culori doriți.

În plus, există suprapuneri multiple și moduri de combinare pentru a putea crea efecte complexe și interesante în desenele dvs. Instrumentul text este, de asemenea, o caracteristică excelentă pentru a putea desena și șterge cu text.

O altă caracteristică importantă este recuperarea automată, astfel încât să nu vă faceți griji că desenul dvs. se va pierde.

Aplicația salvează automat progresul desenului dvs., astfel încât să puteți reveni oricând la acesta.

Picsart Color Paint este, în general, o aplicație excelentă pentru desenatori de toate nivelurile, cu o gamă largă de funcții și caracteristici utile.

În plus, fiind disponibil gratuit și fără reclame enervante, această aplicație este o alegere excelentă pentru oricine dorește să își transforme complet modul în care desenează pe telefon sau tabletă.

Descărcați Picsart Color Paint pentru Android de pe Google Play de aici. Pentru iPhone și iPad accesați App Store aici.

Clover Paint, aplicație de desenat pentru profesioniști

Clover Paint, dezvoltată de compania Fareast Inc, este o aplicație foarte complexă pentru pictură și desen și dedicată unui public mai experimentat.

Aplicația Clover Paint este concepută pentru a optimiza aspectul tactil al dispozitivelor mobile, care poate fi, de asemenea, dezactivat pentru a intra direct în spațiul modului doar stilou, pentru a utiliza diferitele stilouri, care vor avea și suport pentru presiune și viteză

Aplicația oferă posibilitatea de a utiliza straturi infinite, în funcție de memoria dispozitivului; vă permite să personalizați dimensiunea pânzei, să importați și să exportați în format PSD și oferă o gamă largă de alte opțiuni și instrumente pentru a putea desena mai bine.

Aplicația nu este gratuită, în acest moment costă aproximativ 25 de lei și o puteți cumpăra de pe Google Play.

Lasă un comentariu