Cont Google: totul despre cum îți creezi un cont nou, recuperare și ștergere

Există diferite motive pentru care aveți nevoie să creați un cont Google, de exemplu să folosiți numeroasele servicii gratuite oferite (Gmail, Drive, Photos, Google My Business, etc.) sau să configurați un telefon Android, astfel puteți să accesați milioanele de jocuri și aplicații prezente pe Magazin Play.

În acest articol puteți să vedeți pas cu pas cum se creează un cont Google nou, ce trebuie să faceți ca să recuperați accesul la un cont Google dacă ați uitat parola și ce trebuie să faceți dacă doriți să-l ștergeți definitiv.

Cum îți creezi un cont Google nou

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți un browser internet (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera) și să scrieți în bara de adrese URL google.ro sau accesați direct acest link.

imagine cu fereastra principală google.ro

În partea de sus în dreapta aveți o pictogramă albastră pe care este scris ”Conectați-vă”. Faceți click pe acestă pictogramă.

În următoarea fereastră care se deschide faceți click pe ”Creați un cont”.

creati un cont google nou

Acum ar trebui să vizualizați pe ecran un modul care trebuie completat cu prenumele și numele de familie vostru, apoi trebuie să alegeți un nume de utilizator și o parolă. Confirmați parola și faceți click pe ”Înainte”.

creare cont google nou

Nu se întâmplă întotdeauna, dar de multe ori Google vă cere să confirmați numărul de telefon. Dacă ajungeți la pagina cu confirmarea numărului de telefon, scrieți numărul vostru de telefon și faceți click pe ”Înainte”. În fereastra care se deschide introduceți codul de verificare primit prin SMS pe telefon și faceți click pe ”Verificați”.

verificare numar telefon google

Asta este tot, de acum puteți să folosiți toate serviciile oferite de Google, incluse și jocurile și aplicațiile de pe Magazinul Google Play. Trebuie doar să vă logați cu datele alese în timpul înregistrării.

Nu uitați să notați undeva adresa e-mail și parola, astfel în cazul în care nu vă mai aduceți aminte datele de logare le recuperați imediat.

Vreți să creați un cont Google fără Gmail?

În cazul în care aveți deja o adresă e-mail (Yahoo, Outlook, de firmă, etc.) puteți să creați un cont Google folosind adresa vostră de e-mail. În fereastra unde trebuie să scrieți datele voastre (numele, prenumele, etc.) alegeți ”Folosiți adresa de e-mail actuală” și scrieți adresa voastră de e-mail pe care o folosiți.

Google vă va trimite un e-mail pentru confirmare și apoi puteți să folosiți serviciile Google cu adresa vostră de e-mail pe care ați folosit-o la înregistrarea contului.

Cum se recuperează un cont Google

Dacă nu v-ați notat nicăieri datele de acces, Google pune la dispoziție unele opțiuni de recuperare a contului, care diferă în funcție de ceea ce ați uitat, adică numele utilizator sau parola.

Dacă ați uitat numele de utilizator singura șansă să vă mai recuperați contul este doar dacă ați asociat un număr de telefon sau un e-mail pentru recuperare. Fără aceste date este imposibil să vă recuperați contul pentru că sistemul pur și simplu nu are cum să vă identifice.

Presupunând că aveți asociat la contul Google un număr de telefon sau un alt e-mail, cu un browser internet accesați www.google.ro și apăsați pictograma ”Conectați-vă”.

În următoarea fereastră faceți click pe ”Ați uitat adresa de e-email?” și apoi puteți să introduceți e-mail-ul de recuperare sau numărul de telefon asociat contului. După ce introduceți datele dorite o să trebuiască să scrieți numele și prenumele, apoi faceți click pe ”Înainte”.

Dacă ați ales metoda prin e-mail o să primiți un mesaj la adresa e-mail indicată (de multe ori nimerește în SPAM) cu numele de utilizator și tot ce trebuie să faceți ca să vă recuperați contul.

Dacă alegeți metoda prin telefon o să primiți un mesaj SMS cu un cod pe care trebuie să-l introduceți.

Dacă ați uitat parola, recuperarea contului este mai simplă: în prima fereastră de conectare introduceți numele de utilizator și faceți click pe ”Înainte”.

În următoarea fereastră faceți click pe ”Ați uitat parola?” și prima opțiune pusă la dispoziție este să introduceți ultima parola de care vă aduceți aminte.

Dacă nu vă aduceți aminte nici o parolă mai aveți la dispoziție alte modalități, deci faceți click pe ”Încercați altă modalitate” și apoi răspundeți la unele întrebări care vă vor fi puse.

Succesiv o să se deschidă o altă pagină unde puteți să creați o nouă parolă.

Rețineți că dacă ați activat verificarea în doi pași, adică verificarea combinată cu password și coduri temporare prin SMS, Google vă va întreba dacă aveți telefonul la îndemână, dacă da faceți click pe ”Da”.

Imediat o să primiți o notificare pe telefon și trebuie doar să urmați instrucțiunile primite.

Ștergerea unui cont Google

Dacă nu mai doriți să utilizați serviciile Google și doriți să ștergeți toate datele asociate contului vostru trebuie să accesați pagina https://myaccount.google.com și să vă logați.

stergere cont google

Printre alte opțiuni găsiți și ”Șterge contul sau servicii”. Faceți click și în fereastra care se deschide aveți două opțiuni: să ștergeți doar unele produse sau să ștergeți tot contul și toate datele.

cum se sterge definitiv un cont google

Dacă alegeți ”Ștergeți produse” puteți să renunțați la produsele sau serviciile care nu vă mai sunt utile.

Dacă alegeți ”Ștergeți Contul Google și datele” aveți posibilitatea să ștergeți întregul cont Google, toate serviciile folosite și toate datele. Citiți cu atenție ceea ce este scris, aveți și posibilitatea să descărcați toate datele salvate prin intermediul tuturor serviciilor Google și când doriți bifați cele două căsuțe că sunteți de acord, apoi faceți click pe ”ȘTERGEȚI CONTUL”.

cum stergi contul google definitiv

Important: Google schimbă des interfața grafică, deci poate unele imagini din acest articol nu mai sunt de actualitate, dar procedura de creare cont, recuperare date de acces și ștergerea contului Google, în general, rămân aceleași.

Lasă un comentariu