Aplicații de făcut muzică pe telefon Android și iPhone

În acest articol prezint cele mai bune aplicații de făcut muzică pe telefon, aplicații gratuite care îți permit să mixezi sau să compui melodii simplu și ușor.

Cele mai bune aplicații de făcut muzică pe telefon

Iată 3 aplicații de compus muzică pe care le consider cele mai bune.

BandLab

BandLab este una dintre cele mai bune aplicații de creat muzică pe telefon cu Android sau iPhone.

Chiar dacă nu ai mai folosit aplicații de acest fel, BandLab te ajută să creezi o melodie în mai multe moduri: poți să înregistrezi, să unești mai multe melodii (sau acorduri, sunete, zgomote etc ) cu un mix cu 16 canale, să adaugi efecte sonore, să mixezi melodiile etc.

Poți să realiniezi piesele muzicale, să le imporți din diferite surse să dezvolți partituri suprapuse și multe altele.

Deși aplicația este intuitivă, se înțelege că este o aplicație cu care trebuie să exersezi mult ca să poți avea rezultate satisfăcătoare.

Deci nu trebuie să te gândești că aplicația face totul în automat, altfel vei rămâne dezamăgit. Dacă ai răbdare și dorința de a învăța sunt sigur că nu vei regreta.

Aplicația Band Lab este în totalitate gratuită, nu există o versiune superioară contra cost sau achiziții în aplicație. Este și fără reclame de publicitate în interfață, cel puțin așa era când am testat-o eu.

Ca să instalezi aplicația BandLand pe telefon Android apasă pe acest link. Pentru iPhone/iPad apasă aici.

Groovepad

Groovepad este o aplicație care te ajută să creezi muzică pornind de la niște baze prestabilite.

Folosind piesele audio de bază, poți adăuga sunete și ritmuri, coruri, efecte audio, pentru a crea remixuri sau compoziții noi.

Aplicația este foarte bine făcută, chiar dacă la început poate părea puțin greu de înțeles, sau chiar inutilă: sunt totuși 10 lecții care te învață să o folosești în mod corect și să obții rezultate bune.

În acest fel, poți folosi aplicația atât pentru a devenii DJ, cât și pentru a compune melodii noi.

După cum spun dezvoltatorii aplicației, tot conținutul nu este acoperit de drepturi de autor, iar rezultatele (compozițiile tale) pot fi folosite pe diverse platforme scriind că au fost create prin Groovepad.

Groovepad este o aplicație gratuită datorită publicității (vizionând reclame poți debloca pachete muzicale suplimentare), dar este posibil să treci la versiunea plătită, în acest mod elimini publicitatea și ai acces la tot conținutul.

Ca să instalezi aplicația Groovepad pe Android accesează această adresă de pe Google Play. Pentru instalare pe iPhone/iPad accesează App Store aici.

Music Maker JAM

Una dintre cele mai bune aplicații gratuite pentru a crea muzică gratuită pe telefon sau tabletă este, fără îndoială, Music Maker JAM.

Este o soluție ideală pentru iubitorii de muzică Hip Hop, Dubstep și House, care îți permite să compui muzică alegând între sute de loop, ritmuri și melodii.

Cu această aplicație gratuită poți crea muzică de la zero, combinând diverse sunete ale instrumentelor muzicale și amestecându-le împreună.

Cu o interfață multitrack, poți să suprapui și să combini diferite ritmuri și acorduri, astfel încât să poți crea o melodie complet nouă și originală.

Aplicația Music Maker JAM poate fi instalată pe telefon Android de pe Magazin Play și pe iPhone/iPad de pe App Store.

Alte aplicații de compus muzică

Iată alte câteva aplicații de compus melodii pe care le poți încerca.

Splash Music

Aplicația „Splash Music” este un instrument puternic pentru compunerea melodiilor, care oferă utilizatorilor o varietate de opțiuni și instrumente pentru a-și exprima creativitatea.

Interfața intuitivă permite utilizatorilor să mixeze și să editeze melodii cu ușurință, utilizând instrumente virtuale precum sintetizatorul, sampler-ul, drum-machine-ul și altele.

Aplicația include, de asemenea, o varietate de efecte de sunet, precum ecou, reverb, distorsionare și altele pentru a-ți personaliza sunetele.

Aplicația oferă și opțiuni avansate de înregistrare și exportare, precum și opțiuni pentru a salva și a exporta proiectele.

Utilizatorii pot exporta fișiere audio în diferite formate, cum ar fi WAV, MP3, AAC și altele.

Aplicația de compus muzică Splash Music poate fi instalată pe telefon Android de pe Magazin Play.

Citește și:

Lasă un comentariu