Cele mai bune aplicații de editat video gratis pentru Android

Cele mai bune aplicații de editat video gratis în 2023.

Telefoanele îți oferă posibilitatea de a filma videoclipuri cu cele mai prețioase și distractive momente din viața ta, dar înainte de a le distribui pe rețelele de socializare poate trebuie să le editezi.

De exemplu, poate ai nevoie să elimini părți nedorite din videoclip, să unești două videoclipuri sau să adaugi scris și efecte speciale.

În acest articol găsești cele mai bune aplicații de editat video pentru Android, care pot fi descărcate gratuit de pe Magazin Google Play.

Citește și: Aplicații de editat poze.

Cea mai bună aplicație de editat video gratis

Iată 3 aplicații gratuite pentru editare video pe care te sfătuiesc să le încerci.

1. CapCut – Video Editor

CapCut este o aplicație de editat video gratuită, intuitivă și ușor de utilizat, ideală pentru persoanele foarte active pe YouTube, TikTok sau Instagram.

Printre principalele caracteristici enumăr:

  • decuparea, tăierea, împărțirea sau unirea videoclipurilor
  • reglarea vitezei de redare
  • aplicarea de efecte de mărire sau micșorare a unei părți din video
  • evidențierea celor mai bune momente cu funcția de înghețare
  • aplicarea de tranziții cu efecte speciale asupra punctelor tăiat dein video
  • eliminarea fundalului, obiectelor sau persoanelor din videoclip
  • adăugarea de scris cu fonturi și stiluri diferite
  • extragerea sunetului dintr-un videoclip

Aplicația CapCut este cu adevărat bună cu multe funcții disponibile, recomandată atât începătorilor, cât și celor experți care au nevoie de funcții avansate de editare video.

CutCap este gratuită, fără reclame de publicitate în interfață, dar unele opțiuni sunt disponibile doar contra cost.

Ca să instalezi aplicația CapCut pe telefon accesează aici Google Play.

Citește și: Aplicații de făcut video din poze cu muzică.

2. InShot – Video Redactor

InShot este o altă aplicație gratuită de editare video pentru dispozitive Android.

Aplicația InShot nu pune la dispoziție multe funcții de editare video, practic poți doar să tai părți dintr-un video, să adaugi unele efecte (de exemplu margini neclare), muzică, scris și stickers.

Poți controla volumul muzicii, precum poți să sincronizezi un videoclip cu o pistă audio, cu un text sau stickers de diferite tipuri.

Editările pot fi văzute în timp real, în acest fel aplicația te ajută enorm să realizezi videoclipul așa cum dorești.

În cadrul aplicației sunt disponibile și unele pachete suplimentare, cum ar fi etichete, fonturi, stickers, care pot fi descărcate, astfel ai la îndemână mai multe opțiuni de editare.

Unele pachete suplimentare sunt gratuite, pot fi deblocate prin vizionarea de publicitate, dar unele sunt doar contra cost.

Pe magazin Google Play se găsesc multe aplicații asemănătoare cu InShot, dar ceea ce o face deosebită este utilizarea extrem de simplă.

Aplicația InShot este gratuită datorită reclamelor de publicitate prezentate în interfață, cine o folosește va trebui să se obișnuiască.

Ca să instalezi InShot pe telefon accesează aici Google Play.

Citește și Aplicații de descărcat muzică.

3. KineMaster

O altă aplicație bună și gratuită pe care o poți folosi pentru editare video pe telefon Android este KineMaster.

Cu aplicația KineMaster poți să tai părți din video, să unești două sau mai multe videoclipuri, să adaugi scris, efecte, stickers, să aplici diferite tipuri de filtre și să accelerezi sau să încetinești un video.

În plus, poți să adaugi subtitrări, diferite texte sau titluri, să corectezi culorile sau să egalizezi partea audio.

Odată editat videoclipul, acest poate fi exportat în diferite rezoluții, inclusiv 4K la 60 fps.

Aplicația funcționează foarte bine și are un grad considerabil de versatilitate, ideală pentru a edita videoclipuri de mici dimensiuni.

Versiunea gratuită îți permite să faci multe, chiar dacă videoclipului final îi este aplicat un filigran cu textul ”KineMaster”. Ca să elimini filigranul trebuie să cumperi versiunea ”Pro”.

Ca să instalezi aplicația KineMaster pe telefon Android apasă aici.

Alte aplicații de editat video gratis

Iată alte câteva aplicații de editare video Android pe care le poți lua în considerare.

VivaVideo

Cu VivaVideo poți edita video și poți crea filmulețe din poze cu muzică.

Oferă toate funcțiile de bază pentru editare video, cum ar fi tăiere, unire, permite adăugarea de texte și efecte, precum și corectarea luminozității și culorilor.

În plus, cu VivaVideo poți să creezi videoclipuri din poze cu muzică sau GIF-uri personalizate.

Aplicația VivaVideo poate fi descărcată gratuit de pe Google Play apăsând pe acest link.

VLLO

Printre cele mai bune aplicații de editat video pentru Android se găsește și VLLO, care oferă toate funcțiile de bază pentru a crea și a partaja videoclipurile tale pe YouTube, IGTV și TikTok.

Ca și în cazul altor aplicații, VLLO garantează tăierea și editarea clipurilor, ajustarea vitezei, adăugarea de efecte, filtre, text și emoji-uri.

Aplicația VLLO este în totalitate gratuită și nu adaugă filigran pe videoclipul editat.

Pentru instalare VLLO accesează acest link de pe Mgazin Play.

YouCut

O altă aplicație de editat video gratis pentru Android este YouCut, care permite foarte simplu și ușor tăierea unor părți dintr-un videoclip sau să uniți mai multe videoclipuri.

Filtrele și efectele speciale care se pot adăuga sunt numeroase, în plus, cu YouCut se pot corecta culorile, luminozitatea, contrastul și saturația.

O caracteristică foarte utilă este modificarea vitezei unui video, astfel dacă doriți să evidențiați o parte specială din videoclip puteți să reduceți viteza de redare (slow motion).

Foarte bună această aplicație, merită încercată. Pentru instalare apăsați aici.

AndroVid

Este una dintre cele mai vechi aplicații de editare video Android. Interfața grafică este esențială, dar pune la dispoziție numeroase opțiuni utile pentru modificarea videoclipurilor.

În realitate nu permite editări foarte elaborate, dar este perfectă pentru cine dorește să taie rapid părți dintr-un video, să unească doua sau mai multe videoclipuri, să adauge o melodie pe fundal, scris sau unele efecte speciale.

Versiunea gratuită prezintă în interfață reclame de publicitate, nu permite să editați video mai lungi de 5 minute și nu puteți să adăugați într-un video mai mult de 10 poze.

Dacă acest lucru nu vă deranjează, puteți să încercați aplicația AndroVid apăsând aici.

Magisto

Magisto este o aplicație pentru Android, cu ajutorul căreia puteți crea și edita video utilizând fotografiile și videoclipurile făcute cu telefonul.

Nu este o soluție profesională și sofisticată, ci este o aplicație care permite tuturor, chiar și celor mai puțin experimentați, să creeze videoclipuri frumoase utilizând, de exemplu, fotografiile și videoclipurile făcute la o petrecere sau cele mai amuzante momente ale zilei.

Fazele de asamblare și de optimizare sunt de fapt aproape complet automate.

S-ar putea să vă surprindă, dar aplicația va gestiona singură toți pașii de editare pentru a obține cel mai bun rezultat posibil. Acest lucru este posibil datorită unei tehnologii brevetate, capabilă să analizeze videoclipurile încărcate și să le interpreteze în cel mai bun mod.

Interfața grafică este absolut bine făcută, însă pe un ecran mare este posibil să gestionați totul cu o mai mare intuiție, de aceea vă recomand să folosiți aplicația pe o tabletă sau pe un telefon cu ecran mare.

Magisto este o aplicație de editare video ușor de folosit: utilizatorii vor trebui să-și încarce videoclipurile în interfața aplicației, să aleagă coloana sonoră, să aleagă un titlu și să lase aplicația să facă totul.

Datorită utilizării unei inteligențe artificiale, Magisto va analiza videoclipul și va alege cele mai bune momente ale videoclipului pentru un rezultat final optim.

Coloanele sonore pot fi preluate de pe dispozitivul nostru, dar și aplicația pune la dispoziție unele melodii care pot fi folosite.

Utilizatorii vor putea adăuga efecte și tranziții, iar pentru a îmbogăți videoclipul final, este posibil să încărcați până la 5 fotografii care vor fi adăugate la editarea finală.

Ca să instalați aplicația Magisto de pe Magazin Play apăsați aici.

Lasă un comentariu